GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

E iar doliu în fotbalul românesc! A murit un fost component al "Generației Cangurilor", echipa care a câștigat bronzul la Mondialul din 1981

Decebal Balaur, indicat de săgeată, alături de ceilalți
Decebal Balaur, indicat de săgeată, alături de ceilalți "canguri" din lotul de juniori al României care a câștigat bronzul la Mondialul din 1981

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 12:47

Lumea fotbalului românesc e din nou în doliu. Azi s-a stins din viață Decebal Balaur, 56 de ani, fost mijlocaș în Divizia A, în anii '80.

Acesta a jucat de-a lungul carierei la FC Olt, Farul, AS Drobeta Turnu Severin și FCM Caracal, însă a devenit cunoscut grație perioadei petrecute la FC Argeș. 

3 goluriîn 74 de apariții a strâns Balaur pe prima scenă fotbalistică din România

Decebal Balaur a făcut parte, alături de nume precum Rednic, Andone sau Gabi Balint, din naționala U20 a României care a câștigat bronzul la Mondialul de juniori din 1981. Generația lor a fost numită "Generația Cangurilor".

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Moartea lui Decebal Balaur vine la doar două zile după ce fotbalul românesc a suferit o altă pierdere: Bujor Hălmăgeanu, fost jucător și antrenor la Steaua, s-a stins din viață vineri. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
portardelegenda
portardelegenda  •  25 Noiembrie 2018, 13:31

Dumnezeu să-l ierte!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează