GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

FOTO Detalii șocante de la momentul în care Ekeng a fost urcat în ambulanță » Exista defibrilator, dar nu s-a folosit!

FOTO: Alex Nicodim +2   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2016 15:46

Patrick Ekeng, mijlocașul de 26 de ani al lui Dinamo, a decedat ieri noapte, după ce s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului cu Viitorul.

Imediat după ce jucătorul a căzut, medicul lui Dinamo a intervenit, iar după aproximativ 3 minute au venit și cei de la ambulanța Puls. Camerunezul a fost urcat în mașină și dus la Spitalul de Urgență, iar medicii de acolo au declarat că acestuia nu i s-au făcut manevre de resuscitare până a ajuns la Floreasca.

Potrivit imaginilor surprinse de fotoreporterul GSP, în ambulanță exista un defibrilator, dar acesta nu a fost utilizat de medicii de la stadion.

Mai mulți specialiști au acuzat nefolosirea defibrilatorului, spunând că aceasta era măsura care trebuia luată imediat și că așa erau șanse mai mare de a-l salva pe jucător!

"Dacă medicul făcea manevrele de care era nevoie, cu monitor defibrilator, prindea ritmul cardiac și îi dădea șoc electric, îl scotea imediat din stop. Maniera și timpul în care s-a intervenit i-au săpat groapa lui Ekeng!" Un cadru medical care a intervenit la Colectiv, pentru GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
oil_a
oil_a  •  09 Mai 2016, 16:29
Postat de bvd_magheru pe 07 Mai 2016, 21:14

Eu riscam . Il foloseam si daca avea puls . Preferam sa ii mai dau o sansa . Poate pina ii puneam defribilatorul chiar nu mai avea puls . Apropo nu am facut cursul de prim ajutor ci Politehnica .

Pai se vede ca ai facut politehnica.. defibrilatorul nu foloseste decat in fibrilatia ventriculara... (daca ai de exemplu linie izoelectrica.. tb sa faci masaj cardiac extern.. nu ajuta defibrilatorul... si sigur daca ai puls nu se foloseste defibrilatorul)

1427723774200964
Gabriel Mihai Soare  •  07 Mai 2016, 22:51

pentru blv-magheru Stimate domn , de ani de zile , n-am contorizat ,ma fascineaza comentariile pe care le faceti dumneavoastra si Randoom parca , mai sunt cativa dar nu mai retin . Nu prea postez si nu imi place sa intru in discutii contradictori de multe ori constructive trebuie sa recunosc . Daca imi aduc aminte si tin cont de ora tarzie la care postati , parca locuiti in USA nu ?Unde anume daca nu sunt indiscret , dupa cum vedeti pe mine ma puteti gasi foarte usor, nu am nimic de asuns tinand cont ca postez de pe adresa de facebook.

1427723774200964
Gabriel Mihai Soare  •  07 Mai 2016, 22:38

Daca avea puls si inca respira prin actionarea defibrilatorului putea sa-i faca mai rau. Sunt de acord ca cei care trebuiau sa actioneze s-au pierdut , nu sunt in masura sa dau un verdict , sa lasam totusi persoanele competente sa dea verdictul . Dumnezeu sa-l aiba in paza ca era tanar si am inteles ca avea un copil si unul urma sa se nasca .Salut actiunea suporterilor in primul rand si felul in care si-au aratat adeziunea , sa speram ca si clubul sau cluburile se vor implica in ajutorarea familiei dupa aceasta tragedie .Pacat ca in 2016 inca mai asistam la asemenea tragedii, tinand cont la ce echpe a jucat inainte nu cred ca nu-i descopereau boala , totusi orice este posibil . R.I.P. un cetatean roman

Vezi toate comentariile (39)
Comentează