GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

FOTO Octombrie plin de suferință » Coincidență cutremurătoare: fotbalul britanic, lovit de o tragedie asemănătoare celei de la Leicester » Cum a murit vicepreședintele lui Chelsea în urmă cu 22 de ani

FOTO: Guliver/Getty Images +5   FOTO
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 15:15

Fotbalul mondial a fost lovit week-end-ul trecut de o tragedie cumplită. Patronul thailandez al lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, și alte 4 persoane au murit pe loc după ce elicopterul omului de afaceri s-a prăbușit sâmbătă seară lângă King Power Stadium după meciul "vulpilor" cu West Ham, 1-1.

Dispariția fulgerătoare a patronului de la Leicester aduce aminte de o altă tragedie asemănătoare, în care Matthew Harding, fost vicepreședinte la Chelsea, și-a pierdut viața într-un accident de elicopter în octombrie 1996. 

Harding a murit la vârsta de 42 ani, pe 22 octombrie 1996, când se întorcea cu elicopterul de la meciul jucat de Chelsea pe terenul lui Bolton Wanderes. Pe lângă acesta, în elicopter se mai aflau un pilot și alți trei pasageri, printre care jurnalistul John Bauldie. Niciunul dintre ei nu a supraviețuit.

Accidentul a avut loc noaptea, pe o vreme extrem de rea, însă investigațiile făcute ulterior au scos la iveală faptul că pilotul apartului de zbor nu avea calificarea necesară pentru a conduce un elicopter în astfel de condiții meteorologice.

Fan Chelsea încă din tinerețe, Harding, un puternic om de afaceri englez, a venit la Chelsea în 1993 și a investit aproximativ 26,5 milioane de lire în club. Interesant este că Dan Petrescu evolua la formația londoneză pe vremea când Harding era vicepreședinte. 

Coincidențe dureroase

La fel ca în cazul lui Vichai Srivaddhanaprabha la Leicester, și Matthew Harding era un personaj foarte apreciat de fanii lui Chelsea. Moartea acestuia a adus un val de durere la Londra, fanii albaștrilor transformând Stamford Bridge într-un adevărat loc de pelerinaj al regretelor. 

De altfel, una dintre tribunele de pe Stamford Bridge e denumită în memoria fostului finanțator al echipei. 

Vezi și: VIDEO Filmare cutremurătoare cu prăbușirea elicopterului patronului lui Leicester » Camerele de supraveghere au surprins totul + ultima imagine cu unul dintre piloții aflați la bord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
117850672514156
Ungureanu Ionut  •  31 Octombrie 2018, 19:03

Să le fie țărână usoara

cneius
cneius  •  31 Octombrie 2018, 17:02

"pilotul apartului de zbor nu avea calificarea necesară pentru a conduce un elicopter în astfel de condiții meteorologice." - nu stiam ca un pilot poate avea calificare doar pentru zbor pe timp frumos !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează