Articol de GSP - Publicat duminica, 04 martie 2018 13:07

Davide Astori, 31 de ani, căpitanul Fiorentinei, a murit fulgerător sâmbătă noapte.

Astori era în cantonament cu echipa, înainte de meciul de azi, cu Udinese. Partida s-a amânat. Potrivit Corriere dello Sport, Astori ar fi murit după un stop cardiac.

"Se pare că jucătorul a decedat din cauza unui stop cardio-circulator din cauze naturale", a declarat Antonio de Nicolo, procurorul republicii Udine, citat de cotidianul Corriere della Sera.

Fiorentina a emis un comunicat oficial prin care confirmă decesul lui Astori și cere să se respecte intimitatea familiei fotbalistului.

Atunci când jucătorul nu s-a trezit pentru a veni la micul dejun, colegii s-au speriat și au încercat să-l sune. Pentru că nu răspundea la telefon, acești au spart ușa camerei de hotel în care se afla fotbalistul și l-au găsit fără suflare, scrie presa italiană. 

Astori era la Fiorentina din 2015. A fost crescut la juniorii lui AC Milan și a mai jucat la Cremonese, Cagliari și AS Roma. În acest sezon bifase 27 de meciuri. La naționala Italiei jucase 14 meciuri.

toată etapa, amânată

Genoa - Cagliari a fost suspendat cu câteva minute înainte de startul ce trebuia să aibă loc la 13:30. Pe tabela de marcaj a fost proiectată o imagine cu Astori, a fost anunțată vestea, iar jucătorii au izbucnit în lacrimi. Tot restul etapei va fi reprogramat, azi nu se va mai juca nici un meci în Italia.

Imagini de la Genoa-Cagliari, cu jucătorii după ce au aflat vestea:

Davide Astori era căsătorit cu Francesca, cei doi având o fetiță de 2 ani, Vittoria.

reacțiile lui mutu și Chivu

Mutu și-a exprimat regretul pe Instagram după dispariția lui Astori: "Toate gândurile mele merg spre familia lui Davide! Odihnește-te în pace, căpitane!".

Chivu a scris pe Twitter: "Nu am cuvinte. Adio, Davide".

Ianis Hagi pe Facebook: "Nu pot să cred, am sperat să nu fie adevărat. E cea mai tristă veste. Vei fi mereu căpitanul nostru și un mare prieten adevărat. Cele mai calde gânduri ale mele merg către familia lui Davide și către Fiorentina. Adio, prieten drag".

 

Non posso credere... ho sempre sperato che non fose vero. E la piu triste notizzia. Sarai per sempre il nostro capitano...

Posted by Ianis Hagi on Sunday, 4 March 2018

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”