GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CSU ASESOFT PLOIEŞTI

Vladimir Arnautovici a refuzat tratamentul şi a murit!

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2015 00:00

Arnautovici, 43 de ani, a decedat sîmbătă dimineață în urma unui cancer la ficat. Fostul antrenor sîrb a refuzat un tratament care i-ar fi prelungit viaţa cu 6 luni.

Căpitanul campioanei României, Cătălin Burlacu, a fost în vizită acasă, la "Dado", în urmă cu trei săptămîni şi a găsit un om împăcat cu soarta.

Toţi refuză să creadă că antrenorul şi prietenul lor Vladimir Arnautovici nu mai e. Sîmbătă seara s-au adunat la Sala Olimpia din Ploieşti şi au aprins lumînări, au afişat bannerele folosite la meciuri, i-au scandat numele, au cîntat, dar sufletele lor refuză să accepte vestea morţii lui.

A refuzat tratamentul

"Ne este foarte greu. Prea multă suferinţă la aceeastă echipă", a spus cu amărăciune în glas Cătălin Burlacu. Căpitanul CSU Asesoft Ploieşti este şi ultimul dintre ei care a apucat să-l vadă în viaţă. În urmă cu trei săptămîni, căpitanul prohovenilor s-a dus la el, acasă, la Belgrad. Parcă a simţit că timpul nu mai are răbdare cu "Dado".

"Am găsit acolo un luptător adevărat. Nici un om suferind de o asemenea boală nemiloasă nu ar fi stat acasă, ci s-ar fi aflat pe un pat de spital, ajutat de medicamente. El a refuzat însă orice tratament de la început. A ştiut că asta-i va fi soarta şi a fost împăcat cu ea din prima zi. Aşa arată un sîrb războinic. Din felul cum vorbea încă de cînd a aflat de boală a ştiut ce va urma. Familia mi-a spus că a murit zîmbind", a povestit Burlacu. Pentru baschetbalistul de 37 de ani, vizita de la Belgrad va rămîne amintirea cea mai importantă a lui cu Arnautovici.

Coleg pe teren cu Toni Alexe

Cînd se gîndeşte la Vladimir Arnautovici, managerul CSU Asesoft Ploieşti, Alexandru Iacobescu rememorează două momente. "Prima amintire dragă mie este cea în care Dado a devenit antrenorul principal. Era noiembrie 2007 şi jucam în Eurocup şi, deşi nu avea experienţă pe banca tehnică, a gestionat acea perioadă în aşa fel încît în scurt timp a reuşit să se facă şi admirat, şi ascultat, şi iubit de toţi jucătorii. A redresat corabia şi nu a fost an în care să nu cîştige titlul sau Cupa", a povestit Iacobescu. Oficialul a mărturisit că au devenit prieteni din momentul în care s-au cunoscut. "În urmă cu 13 ani, el juca la CSU Vega Ploieşti şi anul viitor s-a transferat la Asesoft. I s-a născut fetiţa, Annia, şi m-a invitat la botez, la Belgrad. A fost o săptămînă extraordinară pentru mine, fiindcă Vladimir m-a plimbat peste tot, a fost extrem de atent cu invitaţii. La echipă a jucat doar un sezon şi apoi s-a retras. A fost sezonul în care l-am pierdut pe Toni Alexe", a continuat Iacobescu. Tot el povesteşte şi momentul în care a aflat că este bolnav.

Doar nişte dureri

"În urmă cu trei luni şi jumătate a plecat acasă, la Belgrad, pentru a-şi îngropa socrul. Am primit un telefon de la el şi mi-a spus că întîrzie două zile pentru că se simte obosit şi vrea să-şi facă nişte analize. Cu o săptămînă înainte să plece în Serbia, am jucat cu el un meci în Cupa de onoare şi totul era ok. S-a văitat puţin de dureri în abdomen, dar le-a pus pe seama stresului provocat de boala socrului. Diagnosticul de cancer la ficat cu metastaze ne-a trăsnit pe toţi", a spus managerul CSU Ploieşti, care remarcă faptul că Dado a avut puterea să se bucure cînd echipa sa a cîştigat al 11-lea titlu de campioană a României.

Despre Vladimir Arnautovici a vorbit şi fosta preşedintă a FR Baschet. "A fost un om extraordinar, cum rar întîlneşti într-o viaţă. A jucat şi antrenat CSU Asesoft Ploieşti, o echipă cu multe performanţe, dar şi multă personalitate, nu puţine fiind momentele în care au sărit scîntei pe teren. Nimeni nu poate să spună vreodată că a avut vreo altercaţie cu Vladimir Arnautovici. Un om corect şi cu atitudine", a spus Carmen Tocală, secretar de stat în MTS.

O parte din colegii de la CSU Asesoft au plecat deja de duminică spre Belgrad, pentru a-l însoţi pe Vladimir Arnautovici pe ultimul său drum. O altă parte din jucători vor pleca azi cu avionul. "Trebuie să fim alături de el, să-i mai facem o rugăciune. Înmormîntarea este programată mîine.

Multe performanţe, multe nenorociri

CSU Asesoft este o echipă tînără, s-a format în 2002, a promovat într-un an în prima Divizie, iar în 2004 a cucerit şi primul titlu de campioană naţională. "Performanţa şi necazul. Asta este soarta acestei echipe frumoase", a remarcat căpitanul Cătălin Burlacu. "Pentru fiecare titlu ni se cere un sacrificiu", a adăugat jucătorul referindu-se la dramele prin care au trecut jucătorii prahoveni:
- 21 ianuarie 2005, la doar 36 de ani, căpitanul CSU Ploieşti, Toni Alexe, a murit în urma unui accident rutier la intrare în Sinaia;
- 7 decembrie 2012, Nikola Ilic, 27 de ani, a pierdut lupta cu boala. Jucătorul sîrb a fost diagnosticat cu cancer la stomac.
- 28 septembrie 2013 moare Andrei Lefter. Jucătorul CSU Asesoft, 23 ani, a decedat după 4 zile de comă. El a căzut de la etajul 1 al căminului unde locuia.

A luptat în războiul din Bosnia-Herţegovina

Vladimir Arnautovici s-a născut pe 2 decembrie 1971 la Banja Luka, Iugoslavia. A participat la războiul dintre etnicii sîrbi și musulmani din Bosnia la doar 22 de ani, între 1993 și 1995, unde a condus un pluton de 22 de persoane. La sfîrșitul războiului și-a descoperit dragostea pentru baschet. Și-a început cariera la echipa orașului natal, unde a făcut cel mai bun joc în meciul cu Beobank, în care a marcat 18 puncte. În 2001 a părăsit Bosnia şi a ajuns în România, unde a jucat prima dată la CSU Vega Ploieşti şi apoi la CSU Asesoft Ploiești, unde a cîștigat în calitate de jucător un campionat și o cupă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  01 Iunie 2015, 16:57

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

21lva
21lva  •  01 Iunie 2015, 14:04
Postat de ovidiu_3003 pe 01 Iunie 2015, 13:27

...a omorat si asta multi oameni in razboi ...dupa care a baut mult ...ca sa uite ...

*** :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  01 Iunie 2015, 13:55
Postat de ovidiu_3003 pe 01 Iunie 2015, 13:27

...a omorat si asta multi oameni in razboi ...dupa care a baut mult ...ca sa uite ...

Bolovane !!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează