NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 9 -15 OCTOMBRIE 2023

Obligați să învingem Belarus și Andorra + start în preliminariile Euro de handbal

Articol de GSP - Publicat luni, 09 octombrie 2023 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. „Tricolorii” sunt obligați să adune cele 6 puncte din „dubla” cu Belarus și Andorra. În Europa, Olanda - Franța și Ungaria - Serbia sunt cele mai tari dueluri din preliminarii. Iar în handbal, „naționala” feminină ia startul în calificările Euro 2024. Totul, mai jos.

LUNI, 9 octombrie

Liga 2 / 16:00 / Tunari - Corvinul. Cei de la Tunari au legat două victorii și au remizat cu Univ. Craiova în Cupă, în timp ce hunedorenii se află în zona de play-off, alternând însă succesele cu eșecurile.

Superliga / 21:00 / U Cluj - Sepsi. Trupa lui Sabău este cu moralul ridicat după punctul obținut cu liderul FCSB, iar Sepsi are patru eșecuri consecutive, cu 12 goluri încasate.

MARȚI, 10 octombrie

Volei / 16:00 / Liga Campionilor (f) / CS Volei Alba Blaj o întâlnește pe CV Gran Canaria (Spa) în primul meci din grupa II, care se dispută la Brno, în Mestska Hala Vodova. Primele două echipe din grupă merg în faza următoare a calificărilor, celelalte două continuă în Cupa CEV.

Volei / 18:30 / Challenge Cup (f) / CSM Lugoj o înfruntă în sala proprie pe Rabotnicki Skopje din Macedonia, într-un meci care contează drept în deplasare și face parte din faza calificărilor.

MIERCURI, 11 octombrie

Handbal / 17:30 / Preliminarii EURO 2024 (f) / Naționala României înfruntă acasă, la Mioveni, reprezentativa Bosniei Herțegovina în primul meci din faza calificărilor, în grupa A, pentru Campionatul European de anul viitor, pornind ca favorită clară.

Obligați să învingem Belarus și Andorra + start în preliminariile Euro de handbal

Baschet / 19:15 / Euroliga (f) / În grupa A, campioana României, ACS Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, o primește acasă pe Beretta Famila Schio (Ita), care vine după o victorie acasă cu Polski Cukier Lublin. Sepsi, în schimb, a pierdut cu Casademont Zaragoza, în Spania.

Baschet / 22:00 / EuroCup (m) / U-BT Cluj-Napoca dispută al doilea meci din Grupa B contra celor de la Slask Wroclaw, în deplasare, după ce în prima etapă au bătut finalista ediției trecute, Turk Ankara. Polonezii au cedat pe terenul lui Mincidelice JL Bourg en Bresse.

Volei / 16:00 / Liga Campionilor (f) / CS Volei Alba Blaj dispută a doua partidă în grupa II, la Brno, contra echipei israeliene Hapoel Kfar Saba. Primele două echipe din grupă merg în faza următoare a calificărilor, celelalte două continuă în Cupa CEV.

Volei / 18:30 / Challenge Cup (f) / CSM Lugoj o înfruntă în sala proprie pe Rabotnicki Skopje din Macedonia, într-un meci care contează drept cele de acasă și face parte din faza calificărilor.

Volei / 18:00 / Challenge Cup (f) / CSO Voluntari 2005 face deplasarea în capitala Greciei pentru a o înfrunta pe AEK Atena în meciul tur din faza calificărilor.

JOI, 12 octombrie

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Belarus - România. „Tricolorii" trebuie să ia toate punctele la Budapesta, contra echipei pe care au învins-o la limită pe teren propriu (2-1). Belarus are doar o victorie în grupă, cu Kosovo.

Obligați să învingem Belarus și Andorra + start în preliminariile Euro de handbal

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Spania - Scoția. Furia Roja vrea să-și ia revanșa după eșecul de la Glasgow în fața unui adversar cu punctaj maxim, care a primit un singur gol în cinci meciuri.

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Croația - Turcia. Duel între primele două clasate, la egalitate de puncte, dar cu Turcia având un meci în plus. Croații au trei victorii la rând la zero, în vreme ce oaspeții turci au pierdut primul meci direct cu 0-2 acasă.

Volei / 17:00 / Liga Campionilor (f) / CS Volei Alba Blaj o înfruntă în ultimul meci pe gazda grupei II, Kralovo Pole Brno. Primele două echipe din grupă merg în faza următoare a calificărilor, celelalte două continuă în Cupa CEV.

VINERI, 13 octombrie

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Țările de Jos - Franța. Învinse cu 0-4 la Paris, Țările de Jos au de recuperat trei puncte în fața liderului grupei B. Franța a învins pe linie toți adversarii și nu a primit nicin gol!

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Austria - Belgia. Primele două clasate se înfruntă la Viena, unde Austria nu a cedat niciun punct. În tur, belgienii au remizat (1-1) împotriva Austriei, care n-a mai pierdut meciul direct acasă din martie 2011.

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Portugalia - Slovacia. Portughezii au un parcurs nemaipomenit, 18 puncte din 18, golaveraj 24-0. Nu ar trebui să se împiedice de o Slovacie bine plasată pentru un loc calificant la Euro 2024.

SÂMBĂTĂ, 14 octombrie

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Ungaria - Serbia. Maghiarii au rămas singurii neînfrânți din grupă și au primit un singur gol în grupă. Serbia a pierdut chiar duelul din tur, 1-2, și simt din spate amenințarea Muntenegrului.

Obligați să învingem Belarus și Andorra + start în preliminariile Euro de handbal

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Slovenia - Finlanda. Luptă teribilă la calificare în grupa H, cu patru echipe grupate într-un punct. Slovenii au cel mai prolific atac, în timp ce finlandezii nu au remizat în șase meciuri.

Handbal / 21:00 / Preliminarii EURO 2024 (f) / Handbalistele tricolore antrenate de Florentin Pera merg în Grecia, la Kozani, pentru a doua partidă din grupa A a calificărilor pentru CE, fiind, de asemenea, mari favorite la victorie.

DUMINICĂ, 15 octombrie

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / România - Andorra. „Tricolorii” nu se pot încurca de codașa grupei. Cele trei puncte trebuie să fie o formalitate. 

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Norvegia - Spania. Ultimul tren pentru Norvegia ca să rămână în cărțile calificării. În tur, Spania a învins-o cu 3-0 și vine două meciuri cu 13 goluri marcate în aceste preliminarii!

Preliminarii Euro 2024 / 21:45 / Țara Galilor - Croația. Galezii se află pe un neașteptat loc 4 în grupa D și au pierdut două din ultimele trei jocuri. În tur, au scos însă un egal (1-1) cu Croația.

Motociclism / 10:00 / Marele Premiu al Indonesiei / A 15-a etapă din calendarul acestui sezon se anunță încinsă, lupta dintre Francesco Bagnaia, 319 puncte la total, și Jorge Martin, 316, fiind una foarte strânsă.

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează