NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 18-24 MARTIE 2024

România - Irlanda de Nord + Halep debutează la Miami

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2024 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. În „meniu" avem amicalul României cu Irlanda de Nord, primul meci oficial al Simonei Halep la revenirea după suspendare, barajele pentru Euro 2024, duel decisiv pentru CSM în „optimile” Ligii și multe altele. Totul, mai jos.

LUNI, 18 martie

Superliga / 17:30 / UTA - FC Voluntari. Voluntari a ajuns la 11 etape fără victorie în Superligă și încearcă să rupă seria negativă în startul play-out-ului. Trupa lui Rednic nu a primit gol în cele mai recente trei dueluri cu Voluntari (în 2023 au fost doi de 0-0!).

Superliga / 20:30 / Petrolul - U Craiova 1948. Petrolul a legat patru eșecuri în finalul sezonului regular și a schimbat și antrenorul înaintea debutului în play-out. Nici oltenii lui Mititelu nu o duc mai bine, cu o singură victorie în ultimele 10 etape, 2-1 cu Dinamo.

MARȚI, 19 martie

TENIS / WTA Miami / Debutează unul dintre cele mai importante turnee ale circuitului, care va marca revenirea pe terenuri în mod oficial a Simonei Halep după o absență de un an și 7 luni, în urma reducerii suspendării de către TAS.

România - Irlanda de Nord + Halep debutează la Miami

JOI, 21 martie

Baraj Euro 2024 / 21:45 / Țara Galilor - Finlanda. Galezii au încheiat grupa de calificare cu două succese și două egaluri, ultimul contra Turciei (1-1). Finlanda are dezavantajul de a juca semifinala barajului pentru Euro 2024 în deplasare și nu a mai învins la Cardiff de 15 ani.

Baraj Euro 2024 / 21:45 / Bosnia - Ucraina. Bosniacii au terminat anul 2023 în genunchi, fiind bătuți și de Luxemburg (0-2 și 1-4). Ucraina a scos două remize în grupă cu Anglia și Italia. În "dubla" din toamna lui 2011, Ucraina a făcut 2-0 și 1-1 cu Bosnia, tot în preliminariile CE.

Baraj Euro 2024 / 21:45 / Israel - Islanda. Fosta adversară a României din grupa de calificare înfruntă la Budapesta altă rivală a "tricolorilor" din barajul de Euro 2020. Trei din ultimele cinci dueluri directe s-au terminat 2-2, iar insularii n-au câștigat niciodată.

VINERI, 22 martie

Amical / 21:45 / România - Irlanda de Nord. Primul din cele două jocuri amicale ale trupei lui Edi Iordănescu din martie are loc la București contra unui adversar cu care a remizat în ultimele trei înfruntări și contra căreia nu a mai câștigat din noiembrie 2014!

România - Irlanda de Nord + Halep debutează la Miami

Amical / 21:45 / Ungaria - Turcia. Maghiarii au terminat grupa de calficare la Euro 2024 fără înfrângere, în timp ce Turcia a bătut Germania într-un joc amical în deplasare și a terminat 2023 în formă. Ungaria nu a mai pierdut acasă din octombrie 2006 în fața turcilor.

SÂMBĂTĂ, 23 martie

Amical / 21:45 / Anglia - Brazilia. Anglia nu a mai pierdut un meci din decembrie 2022, de la 1-2 la CM 2022 din Qatar cu Franța. Pe Wembley vine Brazilia, care a legat trei eșecuri în preliminariile CM 2026. În ultimul amical direct jucat în 2017 a fost 0-0, iar acum 11 ani englezii s-au impus cu 2-1, tot pe teren propriu.

Amical / 22:00 / Franța - Germania. Amicalul de gală de la Lyon este un prilej pentru francezii să-și ia revanșa pentru eșecul din septembrie 2023, 1-2 la Dortmund. Vicecampioana mondială a câștigat ultimele trei jocuri amicale disputate în Franța cu nemții.

HANDBAL / EHF European League / 15:00 / CS Gloria Bistrița - Motherson Mosonmagyarovari. Echipa antrenată de selecționerul Florentin Pera primește vizita adversarelor maghiare în returul "sferturilor", în prima manșă rezultatul fiind favorabil Gloriei, 32-30.

DUMINICĂ, 24 martie

Amical / 22:00 / Ecuador - Italia. Trupa lui Luciano Spalletti își va începe pregătirea pentru apărarea titlului continental cu un test contra Venezuelei, urmat apoi de un alt adversar sud-american, Ecuador (la New Jersey). Echipă neînvinsă în ultimele 5 jocuri din preliminariile CM 2026.

HANDBAL / Liga Campionilor / 17:00. Campioana României, CSM București, o primește în Sala Polivalentă pe Krim Ljubljana în returul din playoff-ul pentru sferturile de finală, meciul tur disputându-se cu o săptămână în urmă și încheindu-se în mod încurajator cu victoria echipei române, 30-24.

România - Irlanda de Nord + Halep debutează la Miami

HANDBAL / EHF European League / 19:00 / HC Dunărea Brăila – HC Podravka. Partida retur din sferturile de finală ale competiției se va disputa pe terenul echipei române, după ce în prima manșă team-ul pregătit de Jan Leslie a defilat în deplasare, 32-26.

FORMULA 1 / Marele Premiu al Australiei / 06:00. Red Bull a dominat primele două curse ale sezonului, cu Max Verstappen și Sergio Perez pe primele două locuri în Bahrain și Arabia Saudită. Mai multă vâlvă a stârnit însă scandalul cu Christian Horner protagonist, rămâne de văzut dacă va efect și pe pistă.

MOTOCICLISM / Marele Premiu al Portugaliei / 16:00. A doua cursă a sezonului, după cea din Qatar, care i-a revenit campionului en titre, italianul Francesco Bagnaia. Se așteaptă ca duelul la vârf să devină mai aprig, incluzându-l pe sud-africanul Brad Binder și Armada iberică – Martin, Marquez, Espargaro.

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează