INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Mbappe, Pogba, Bale, la liber! Cum arată primul 11 al vedetelor care pot pleca gratis în vară

Kylian Mbappe// Foto: IMAGO / Le Pictorium
Kylian Mbappe// Foto: IMAGO / Le Pictorium

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 21:52 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 22:32

Cele mai puternice echipe din Europa au de ales dintr-o listă lungă de jucători de mare valoare ale căror contracte expiră în vară. Astfel, am ales și noi un prim 11 în care am aliniat cele mai importante nume aflate în această situație.

Nu mai puțin de 539 de jucători din cele mai puternice cinci campionate ale Europei se vor afla la final de contract în această vară.

Superstaruri precum Kylian Mbappe, Paul Pogba sau Gareth Bale deschid lista fotbaliștilor care au intrat în ultimele șase luni de contract. Aceștia au posibilitatea de a negocia cu o nouă echipă pentru a semna din vară din postura de jucător liber de contract.

Jurnalistul care a anunțat transferul lui Messi la PSG, e sigur de venirea lui Zidane pe „Parc des Princes”
FRANȚA
Jurnalistul care a anunțat transferul lui Messi la PSG, e sigur de venirea lui Zidane pe „Parc des Princes”

Primul 11 al jucătorilor ce vor deveni liberi de contract: Mbappe, Pogba, Bale, la liber!

Portar

Hugo Lloris (Tottenham) - Veteranul din poarta lui Tottenham ar putea părăsi formația londoneză după zece ani. Ajuns la la 35 de ani, Lloris, campion mondial cu Franța în 2018, nu a primit încă o ofertă de prelungire a contractului și ar putea pleca de la formația din nordul Londrei. Internaționalul francez este dorit de Nice, echipa care l-a lansat în fotbalul mare.

Chelsea ar putea pierde o întreagă linie defensivă!

Fundaşi

Antonio Rudiger (Chelsea) - Internaționalul german care a bifat evoluții excelente în ultimul an la Chelsea nu a ajuns la un acord cu gruparea de pe Stamford Bridge pentru prelungirea contractului. 

Rudiger a cerut o mărire consistentă de salariu însă oficialii lui Chelsea au refuzat. Real Madrid pare dispusă să-i ofere salariul dorit. Bayern Munchen și Manchester United sunt de asemenea interesate de situația germanului.

Andres Christensen (Chelsea) - Un produs al academiei lui Chelsea, internaționalul danez și-a câștigat un loc în garnitura de start a londonezilor. Acest lucru nu este suficient se pare, întrucât cele două părți nu au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului. Barcelona s-a arătat interesată de serviciile lui Christensen.

Cesar Azpilicueta (Chelsea) - Fostul căpitan şi-a pierdut locul de titular în echipa lui Thomas Tuchel în acest sezon. Evoluțiile bune ale lui Reece James l-au făcut să devină titular incontestabil în detrimentul spaniolului. 

Azpilicueta este dorit intens de Xavi la Barcelona, iar mutarea are șanse mari să se materializeze.

Mijlocași

Paul Pogba (Manchester United) - Francezul adus în 2017 de la Juventus pentru nu mai puțin de 100 de milioane de euro ar putea pleca gratis în această vară de pe Old Trafford. 

Oficialii lui Manchester United nu au ajuns încă la un acord cu agentul lui Pogba, celebrul Mino Raiola, iar francezul ar putea ajunge la PSG, Real Madrid sau Juventus.

Franck Kessie (AC Milan)  - Ivorianul de 25 de ani care a impresionat în tricoul Milanului a refuzat prelungirea contractului care expiră în această vară. Tottenham este principala favortiă la obținerea semnăturii lui Kessie, acesta fiind un jucător pe placul antrenorului Antonio Conte.

Paulo Dybala (Juventus) - Argentinianul și-a exprimat dorința de a continua la Juventus, însă nu a ajuns momentan la un acord pentru prelungirea contractului. Conducerea torinezilor face eforturi pentru a îl păstra pe decarul argentinian, dar negocierile au intrat în impas pentru moment.

Gareth Bale (Real Madrid) Galezul are șanse infime de a continua pe Santiago Bernabeu. Bale nu intră în planurile antrenorului Carlo Ancelotti, iar madrilenii sunt dornici să scape de salariul său astronomic de 600 000 de euro pe săptămână. 

Gareth Bale ar putea reveni la Tottenham, unde a fost împrumutat sezonul trecut și a avut evoluții apreciate. Galezul ia în calcul și să se retragă din fotbal anul acesta.

Ousmane Dembele (FC Barcelona) - Adus în 2017 pe Camp Nou în schimbul a 135 de milioane de euro pentru a-l face uitat pe Neymar, Dembele ar putea pleca gratis de la Barcelona în această vară. După ce a preluat gruparea catalană, Xavi și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a-l păstra pe Dembele, pentru care a avut numai cuvinte de laudă. 

Acest lucru pare puțin probabil acum, întrucât francezul nu a acceptat diminuarea salariului propusă de conducerea catalanilor și este pregătit să se despartă de Barcelona. Newcastle, Manchester United, PSG și Bayern Munchen sunt interesate de serviciile lui Dembele.

Atacanți

Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) Fără dubii cel mai important nume de pe această listă, Kylian Mbappe pare pregătit să plece de pe Parc des Princes în această vară. 

Francezul a refuzat nu mai puțin de șase oferte de prelungire a contractului din partea parizienilor și sunt șanse mici ca acesta să continue la PSG. Real Madrid este marea favorită să obțină semnătura superstarului francez, lucru confirmat chiar de către jucător.

Luis Suarez (Atletico Madrid) - După un prim sezon excelent în tricoul lui Atletico Madrid, lucrurile nu mai merg atât de bine pentru „El Pistolero” pe Wanda Metropolitano. Suarez, care nu a mai marcat de opt meciuri pentru Atletico, a avut recent o reacție nervoasă la adresa lui Diego Simeone după ce a fost schimbat. 

Astfel, există posibilitatea ca uruguayanul să plece în această vară de la Atletico. Juventus este interesată de Suarez, dar nu este exclusă nici o aventură în MLS pentru fostul atacant al Barcelonei, la Inter Miami, formația patronată de David Beckham.

  • Articol de Damian Neamţu

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Îngrijorare la Bayern » Un mijlocaș le dă bătăi de cap medicilor: „Situația este insuportabilă, mai ales pentru el”

Philippe Coutinho s-a întors în Premier League! Cu ce echipă a bătut palma

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează