INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GOLDEN BOY

Cunoaștem cei 20 de finaliști pentru Golden Boy 2021: Jude Bellingham și Pedri, favoriți să ridice trofeul

Jude Bellingham (18 ani) și Pedri (18 ani) par a avea cele mai mari șanse să câștige distincția, foto: Guliver/gettyimages
Jude Bellingham (18 ani) și Pedri (18 ani) par a avea cele mai mari șanse să câștige distincția, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 14:21 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 14:21

Ziarul The Sun a publicat lista celor 20 de finaliști în lupta pentru „Golden Boy 2020”, un trofeu acordat celui mai bun fotbalist U21 din lume. Jude Bellingham (18 ani) și Pedri (18 ani) par a avea cele mai mari șanse să câștige distincția.

Câștigătorul va fi anunțat înainte de sfârșitul anului și își va consolida locul de cel mai bun jucător sub 21 de ani din anul calendaristic curent, așa cum a făcut-o Erling Haaland anul trecut.

Anglia și Spania au cei mai mulți reprezentanți, între care Bellingham (Dortmund), Saka (Arsenal), Greenwood (Manchester United) și Saliba (Marseille) pentru englezi, iar pentru iberici printre cei rămași în cursă sunt Pedri (Barcelona), Gavi (Barcelona), Bryan Gil (Tottenham) și Yeremi Pino (Villarreal).

Borussia Dortmund i-a găsit deja înlocuitor lui Haaland: un jucător cu mamă româncă!
BORUSSIA DORTMUND
Borussia Dortmund i-a găsit deja înlocuitor lui Haaland: un jucător cu mamă româncă!

Un nou jucător de la Dortmund, favorit să câștige trofeul Golden Boy

Favorit să câștige este englezul Jude Bellingham, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European, cu mari șanse fiind cotat însă și Pedri (Barcelona). Anul trecut, a învins Erling Haaland (Borussia Dortmund).

Pep Guardiola: „Nu pot să cred, poate Jude Bellingham e un mincinos”

Jude Bellingham (18 ani), mijlocaș la Dortmund, a devenit al doilea cel mai tânăr marcator în fazele eliminatorii superioare din Champions League, în returul cu Manchester City, 1-2, iar Pep Guardiola (50 de ani) a rămas impresionat de tânărul englez.

„Nu pot să cred, poate e un mincinos (n.r. despre vârsta lui Bellingham). E foarte bun la 17 ani, e un jucător fantastic. Am văzut un moment în care nu a primit mingea de la fundașii centrali și am observat cum striga și cum cerea balonul. Asta înseamnă foarte mult la 17 ani. Am vorbit cu managerul lui, Edin, și mi-a spus că ceea ce am văzut în aceste două jocuri se întâmplă și la antrenament”, a declarat Pep Guardiola după partida de pe Signal Iduna Park.

Ce recorduri a mai stabilit Jude Bellingham până în acest moment:

  • Cel mai tânăr jucător englez care a început o partidă ca titular în fazele eliminatorii superioare din istoria Champions League (meciul tur cu Manchester City)
  • Cel mai tânăr jucător din istoria lui Birmingham City (august 2019)
  • Cel mai tânăr marcator din istoria lui Birmingham City (august 2019)
  • Cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European (17 ani şi 349 de zile)
  • Cel mai tânăr marcator în Liga Campionilor, din istoria Borussiei Dortmund

Citește și: 

Florin Niță, anul confirmării la Sparta Praga și la naționala României! Fanii îl iubesc: „Ridicați-i statuie!”

EXCLUSIV Iftime, discurs necruțător la adresa lui Ianis Hagi, Moruțan, Mihăilă și Man: „Au învățat tot ce trebuie de la putorile bătrâne”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează