INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

3 ANI DE LA DISPARIȚIE O poveste tulburătoare cu Tito Vilanova » Ultima lecţie dată unui jucător de la Barcelona B, chiar pe holurile spitalului

Articol de GSP - Publicat marti, 25 aprilie 2017 16:56

Unul dintre jucătorii de la Barça B, Pol Calvet, a fost printre ultimii care l-au văzut în viaţă pe Tito Vilanova. Întâmplarea a făcut ca fotbalistul de 20 de ani să fie internat în acelaşi spital cu fostul tehnician al Barcelonei, scrie sport.es.

  • Astăzi se împlinesc 3 ani de când a murit Tito Vilanova, fostul antrenor al Barcelonei, considerat de mulți creierul din spatele lui Pep Guardiola;
  • GSP.RO publică un articol tulburător de atunci, o poveste despre capacitatea incredibilă de a motiva a spaniolului trecut la cele veșnice la vârsta de 35 de ani.

Calvet a fost supus unei intervenţii chirurgicale după o accidentare şi a petrecut mai multe zile în Spitalul Quiron din Barcelona.

Jucătorul povesteşte că s-a întîlnit pe holul spitalului cu Tito, însă n-au vorbit. A discutat însă cu soţia lui Vilanova, iar cuvintele ei i-au rămas adânc întipărite în mine.

Calvet a păstrat discreţia în acel moment, iar cînd Tito a decedat, a decis să scrie pe contul de facebook despre momentul care l-a marcat:

"E o zi foarte tristă, regret moartea unui luptător, a unei persoane care a dat totul pentru a trăi. Ai făcut tot ce puteai face şi mult mai mult de atît. Gravitatea bolii te-a măcinat, te-a slăbit, dar ai rezistat atîta timp. Ai făcut parte din cea mai bună echipă din istorie, dar meciul ăsta pe care îl jucai acum era diferit.

Coincidenţele vieţii sau nu, ne-am întîlnit sîmbăta trecută. Am încercat să-ţi transmit toată puterea mea din camera care era alături de a ta din spitalul Quiron. Cuvintele soţiei tale, Montse, m-au făcut să văd viaţa altfel... «Profit de moment pentru că viaţa ne pune de multe ori la încercare, eşti un norocos».

Cuvinte care mi-au rămas întipărite în minte. S-a preocupat de felul în care îmi voi aminti de Tito. Pot doar să-ţi spun: «Îmi voi aminti forţa şi energia cu care a înfruntat răul ăsta numit cancer» Multă putere lui Montse, fiului său, Adria, şi fiicei sale, Carlota. Lumea e azi mai săracă".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
mishu_74
mishu_74  •  25 Aprilie 2017, 22:27

la o simpla cautare pe net aflii ca Vilanova s-a nascut in 1968 si a murit in 2014. apoi cu o matematica de clasa a 3-a poti sa aflii ca avea 46 de ani cand a murit. acuma, poate jurnalistul o cautat pe net si o aflat anii poate doar ca sta prost cu matematica. dealtfel e de inteles, ca sunt numere din 4 cifre.....

copacabana_70
copacabana_70  •  25 Aprilie 2017, 19:58

Eu m am saturat!!! Mințiți in titluri ca sa va citeasca lumea articolele! Niste escroci ati ajuns.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  25 Aprilie 2017, 19:50

"Jucătorul povesteşte că s-a întîlnit sîmbăta trecută pe holul spitalului cu Tito"- de sambata trecuta si pana azi au trecut exact trei ani. Asta care a scris ori e ungur inrait, ori a terminat la ff si scoala gimnaziala ori inca nu s-a oprit din betie si tot bea de vreo trei luni.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează