INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EL CLASICO

5 curiozități despre Barcelona - Real Madrid: l-au împărțit pe Di Stefano și o umilință cu 11-1

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 martie 2023 11:09 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 12:37

Barcelona - Real Madrid este marele meci de azi, de la 22:00. O dispută din La Liga care are accente planetare, în care echipele lui Carlo Ancelotti și Xavi se luptă, ca de obicei, pentru primul loc, deși echipa blaugrana se poate desprinde decisiv. 

  • Real Madrid și Barcelona sunt în fruntea clasamentului din La Liga, dar catalanii au 9 puncte peste rivali. 
  • 37 de fotbaliști au evoluat pentru ambele formații. 23 dintre ei au jucat la Barcelona, iar apoi la Real Madrid, iar 14 au trecut de la tricoul „blanco” la cel „blaugrana”. Cele mai importante nume care au făcut această trecere sunt Ronaldo Nazario, Luis Figo, Samuel Eto’o, Luis Enrique, dar și cel mai mare fotbalist român, Gheorghe Hagi;
  • Meciul cu cele mai multe goluri într-un El Clasico din La Liga a avut loc în sezonul 1942/43: 5-5, într-un meci disputat pe Camp Nou.
Ancelotti, pus pe glume înainte de Barcelona - Real Madrid: „E cel mai bun din lume, dar are un defect. Nu e foarte arătos”
LA LIGA
Ancelotti, pus pe glume înainte de Barcelona - Real Madrid: „E cel mai bun din lume, dar are un defect. Nu e foarte arătos”

Primul meci oficial din istorie al lui Real Madrid a fost un El Clasico, împotriva Barcelonei

Real Madrid a debutat într-o competiţie oficială chiar în faţa marii rivale! Pe 19 mai 1902, în Campeonato de Copa de S.M. Alfonso XIII, actuala Cupă a Regelui Spaniei, Real pierdea în faţa Barcelonei cu 3-1. Golul marcat de Arthur Johnson nu le-a fost suficient albilor pentru a face faţă unei formaţii dezlănţuite a Barcelonei.

Real Madrid a marcat cele mai multe goluri într-un Clasico din Copa del Rey, 1943: madrilenii au umilit Barcelona, cu 11-1.

Barca şi Real trebuiau să-l împartă pe Di Stefano!

În momentul în care a venit în Spania, jucătorul argentinian a fost curtat atît de Real, cît şi de Barca. Conducătorii ambelor cluburi au crezut că i-au obţinut semnătura, iar federaţia iberică a decis ca atacantul să fie deţinut în coproprietate. 

Conform deciziei RFEF, Di Stefano ar fi trebuit să evolueze, prin rotaţie, cîte un sezon la fiecare dintre ele. Catalanii nu au acceptat termenii şi Alfredo a ajuns la Madrid, devenind unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria „Los Merengues".

Un caz scandalos în El Clasico: Figo și capul de porc de pe stadionul Barcelonei

În vara lui 2000, mijlocaşul portughez a făcut obiectul unuia dintre cele mai surprinzătoare transferuri din ultimul deceniu. Considerat un idol pe Camp Nou, Figo a acceptat oferta Realului şi a semnat cu madrilenii pentru 45 de milioane de euro. 

Fanii nu l-au iertat, iar la prima apariţie pe stadionul fostei echipe, au aruncat în direcţia sa un cap de porc. Mai mult, Marca l-a considerat cel mai mare trădător din istoria fotbalului, peste Roberto Baggio (de la Fiorentina la Juventus), Ruggeri (de la Boca la River) şi Sol Campbell (de la Tottenham la Arsenal)

Echipele probabile din Barcelona - Real Madrid: 

BARCELONA (4-3-3)
Ter Stegen - Araujo, Kounde, Christensen, Balde - Kessie, Busquets, De Jong - Raphinha, Lewandowski, Gavi Antrenor: Xavi Hernandez 

REAL MADRID (4-4-3)
Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modric, Tchouameni, Camavinga - Valverde, Benzema, Vinicius Antrenor: Carlo Ancelotti

„Avem o cârtiță în vestiar” » Nervi la Bayern, după ce planurile tactice ale lui Nagelsmann au fost făcute publice în Bild

„Monstrul” Haaland e de neoprit! Încă un hattrick, iar Manchester City e în semifinalele Cupei Angliei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează