INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID, AZI, 17:15, DIGI 1, DOLCE 1, GSP.RO

6 decisiv?! Cum a ajuns Primul El Clasico din acest sezon la mâna unei cifre + o veste șoc: ”Ronaldo putea fi al Barcelonei”

Sezonul trecut, madrilenul Modrici (în alb) și Neymar și-au împărțit victoriile // Foto: Gulliver/GettyImages
Sezonul trecut, madrilenul Modrici (în alb) și Neymar și-au împărțit victoriile // Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 03 decembrie 2016 00:00

Barca avea 6 puncte avans în clasament sezonul trecut, după 13 etape. Acum e Real la 6 puncte distanță de catalani. Tot după 13 etape.

Barcelona sau Real? Primul El Clasico al sezonului pare să fi ajuns la mâna unei cifre: 6. Atâtea puncte avans avea Barca sezonul trecut față de madrileni, după 13 etape. Se distanțase de marea rivală, în fruntea clasamentului, tocmai în urma unei victorii răsunătoare pe Bernabeu: 4-0.

Cu Atletico a funcționat

Același 6 pare să-i surâdă în această stagiune Realului. Înaintea derby-ului Madridului, trupa lui Zinedine Zidane avea 6 puncte în fața lui Atletico și cu un 3-0 pe Calderon s-a dus la 9 puncte. Iar astăzi, la ora "șocului" de pe Camp Nou, e lider și are 6 puncte în fața Barcelonei. De asemenea după 13 etape!

Iniesta, recuperat

"Sâmbătă venim la minus 3!", le-a promis catalanul Alba suporterilor. Dar parcă mai aproape de realitatea din teren e Pique: "Dacă jucăm cum am făcut-o în ultimele săptămâni, n-avem nicio șansă". Și câtă dreptate are.

Catalanii l-au recuperat pe căpitanul Iniesta, refăcut după o accidentare, dar și-au pierdut forma. Și-au devenit dependenți de dispoziția de moment a lui Messi (10 din ultimele 14 goluri blaugrana).

Minunile lui Zizou

Real, în schimb, are probleme de personal ( Kroos, Bale accidentați), însă Zidane s-a descurcat excelent cu ce are la dispoziție. Și e neînvins în La Liga! Iar în primăvară, la primul lui Clasico pe bancă, a plecat învingător de pe Camp Nou (2-1).

"Ronaldo putea fi al nostru"

Fostul președinte al Barcelonei, Joan Laporta, a dezvăluit că Ronaldo putea fi al catalanilor în 2003: "Impresarul lui ne-a spus că are un jucător bun, care se numește Cristiano Ronaldo. Ne-a cerut cu două milioane de euro mai puțin decât l-a vândut Sporting apoi lui Manchester United". Adică 17 milioane!

Dar Barcelona tocmai îl achiziționase pe Ronaldinho, cu 30 de milioane de euro, de la PSG, și avea datorii cifrate la 200 de milioane. Așa că a renunțat la CR7, care din 2009, după transferul de la United la Real, a devenit cel mai redutabil adversar. În El Clasico, pe Camp Nou, portughezul a marcat 10 goluri în 12 partide!

Finală cu Messi și Griezmann     

Duelul de azi dintre Ronaldo și Messi nu e singurul din acest an. Ei, alături de francezul Griezmann, sunt finaliști în cursa pentru titlul de "Jucătorul anului 2016", în ancheta organizată de FIFA.

Câștigătorul premiului "The Best" va fi anunțat pe 9 ianuarie 2017, dar atacantul Realului e marele favorit după ce a câștigat Liga, cu madrilenii, și Euro 2016, cu naționala Portugaliei.

"Nu contează cine câștigă acest El Clasico. Contează cine va fi primul după 38 de etape"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

"Nu există favorit în El Clasico. Întotdeauna șansele sunt 50:50. Trebuie să facem un meci mare ca să câștigăm"
Zinedine Zidane, antrenor Real

232e numărul El Clasico de azi, în toate competițiile. Bilanț: 93 de victorii Real, 90 Barcelona, 48 remize

86de puncte a făcut Zidane în primele lui 33 de etape pe bancă. Record absolut în La Liga

775.800.000 €e valoarea de piață a lotului lui Real, conform transfermarkt.de. Al Barcei face 764 de milioane

barcelona real madrid

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează