INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BENFICA

A cumpărat Benfica arbitrii? Anchetă la campioana Portugaliei

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2016 00:00

Benfica a fost pârâtă autorităților de Bruno de Carvalho, președintele rivalei locale Sporting.

Acesta susține că trei sezoane la rând, 2013-2014, 2014-2015 și 2015-2016, campioana en titre și-ar fi asigurat titlul cumpărând arbitrii, pe asistenții acestora, observatorii și delegații Ligii la meciurile sale.

Aceștia primeau câte "o mică atenție" ce consta dintr-un voucher de 200 de euro, cu care-și puteau achita, spre exemplu, masa la restaurant. De asemenea, li se oferea și un "Kit Eusebio", ce conținea o replică a tricoului legendarului Eusebio, care a îmbrăcat tricoul alb-roșu al lusitanilor între 1960 și 1975.

Poliția judiciară a ridicat numeroase documente de la sediul clubului în ultimele săptămâni. Dar conducătorii Benficăi n-au vrut să comenteze în niciun fel situația: "Vrem să evităm eventualele speculații ce ar putea apărea. E o anchetă în curs și în curând vor fi publicate rezultatele".

Rivala Porto oferea "fructe": prostituate

Și președintele lui Porto, Pinto da Costa, a fost acuzat de practici neortodoxe în relația cu oficialii, în așa-numitul scandal Apito Dourado (Fluierul de Aur). Din înregistrările unor convorbiri telefonice a reieșit că da Costa îi cumpăra pe arbitri cu "fructe", adică prostituate. În aprilie 2009 a fost declarat însă nevinovat, iar Comisia de Disciplină a Federației i-a ridicat suspendarea pe 2 ani dictată în 2007.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  27 Octombrie 2016, 11:22

Ancheta pentru 200 de euro... Ce 5-6-7 case, ce mosie de 300 de ha, ce 40000 de ha de padure. Cata nerusinare au portughezii astia...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează