INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Diego Maradona, elogiat de Roberto Baggio: „A pictat un fotbal de mare clasă. Ca Gioconda lui Da Vinci” + Federația din Argentina schimbă numele primei ligi!

Diego Maradona și Roberto Baggio, în 1990 // foto: Imago +20   FOTO
Diego Maradona și Roberto Baggio, în 1990 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 07:06 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 12:51

Diego Maradona a murit. Roberto Baggio (53 de ani) i-a adus un omagiu emoționant legendarului argentinian, stins din viață la vârsta de 60 de ani. „Operele lui de artă vor rămâne de admirat peste secole, asta înseamnă măreția unui om!”

  • Maradona, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.

Dintre sutele, miile de mesaje ce au venit să plângă dispariția fulgerătoare a lui Diego, au ieșit în evidență și postările pe Instagram ale altor legende ale sportului-rege. Un fost decar al fotbalului, Roberto Baggio a făcut reverență la D10S. 

Roberto Baggio: „Diego a pictat un fotbal de mare clasă”

„Viața fiecăruia dintre noi e ca o pânză și ce-am putea desena pe ea? Diego a pictat un fotbal de mare clasă. Așa cum la Luvru putem admira de secole Gioconda lui Leonardo Da Vinci, generațiile viitoare vor face la fel cu operele de artă ale lui Diego din fotbal. Vor rămâne peste secole, asta înseamnă măreția unui om!", a transmis Il Divin Codino.

Vicecampionul mondial în 1994 cu squadra azzurra, ajuns la 53 de ani, povestește: „Îmi amintesc de semifinala turneului final din 1990, la fel ca și multele ocazii în care l-am întâlnit ca adversar în teren. Drum bun, Diego, și nu uita să iei și mingea în călătoria liniștită a luminii spre eternitate!”

Campionatul Argentinei se va numi Coppa Diego Armando Maradona!

După ce Napoli, clubul cu care „El Pibe de Oro” a luat singurele două titluri din istorie (1986-'87 și 19889-'90), a anunțat că va reintitula stadionul San Paolo cu numele lui Maradona, federația de la Buenos Aires a decis ca prima ligă argentiniană să-și schimbe, imediat, denumirea în „Coppa Diego Armando Maradona", iar etapa a cincea din week-end este foarte probabil să se amâne!

Nimeni nu atingea mingea ca el. A fost incredibil de minunat să-l văd jucând. Mulțumesc Diego. Să te odihnești în pace! O îmbrățișare din suflet și condoleanțe familiei Maradona - Juan Román Riquelme, fost atacant argentinian

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Imagini de colecție din cariera marelui Diego Maradona

+16 FOTO

VIDEO. Iosif Rotariu, șocat de vestea morții lui Diego Maradona: „Parcă s-a rupt ceva din mine când am auzit”

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

Povești memorabile cu Balaci și Maradona la hotel: „Hai să plecăm, îl facem de râs!” » Cu cine l-a anihilat Lucescu pe D10S

Incredibilă premoniţie: în ziua morții lui Diego Maradona, a intrat la GSP Live cu un tricou al legendarului argentinian: „Parcă am simțit. Îl voi pune într-un tablou”

Mircea Lucescu, totul despre Diego Maradona, cel pe care l-a înfruntat de patru ori: „Dacă ar fi putut trăi doar pe teren...”

AD10S » 7 dintre cele mai importante voci ale Gazetei, omagiu pentru marele Diego

Maradona și drogurile, un tango cu năbădăi: „Putea intra cu un avion plin cu cocaină la Napoli! Carabinierii se puneau în genunchi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  26 Noiembrie 2020, 13:50
Postat de reteleanu pe 26 Noiembrie 2020, 12:58

nu cred ca exista sau va mai exista vreun om pe planeta a carui moarte sa provoace atata emotie unui numar atat de mare de oameni. spuneti voi un singur nume. actori? politicieni? sportivi? poate doar la moartea lui kennedy, a lui elvis sau a printesei diana a mai fost asa ceva.

Poate Kobe Bryant dar baschetul e atat de mic comparativ cu fotbalul. E o tragedie R.I.P

reteleanu
reteleanu  •  26 Noiembrie 2020, 12:58

nu cred ca exista sau va mai exista vreun om pe planeta a carui moarte sa provoace atata emotie unui numar atat de mare de oameni. spuneti voi un singur nume. actori? politicieni? sportivi? poate doar la moartea lui kennedy, a lui elvis sau a printesei diana a mai fost asa ceva.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează