INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

Corespondență din Israel Internaționalul Liel Abada, insultat, amenințat de ultrașii lui Celtic pe tema războiului. Vrea să plece! + Primele mesaje ale jucătorilor israelieni de origine arabă!

Liel Abada / Foto: Imago
Liel Abada / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 13:53 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 17:40

Nu doar în Israel e suferință. Liel Abada, 22 de ani, un important internațional israelien, e de sâmbătă victima abuzurilor facțiunii dure a galeriei lui Celtic Glasgow după ce ultrașii au susținut atacul teroriștilor Hamas. Atacantul vrea să părăsească gruparea scoțiană.

Israel e o țară a suferinței de sâmbătă, când teroriștii Hamas au lansat cel mai crunt atac asupra Țării Sfinte. Numărul victimelor crește de la o zi la alta. A depășit 1.200 de morți.

Liverpool, Real Madrid și Bayern se bat pe antrenorul revelație din Bundesliga! Are clauză secretă, netrecută în contract
GERMANIA
Liverpool, Real Madrid și Bayern se bat pe antrenorul revelație din Bundesliga! Are clauză secretă, netrecută în contract

Ce a declanșat protestul lui Liel Abada. Mesajul galeriei lui Celtic Glasgow: „Eliberați Palestina! Glorie rezistenței"

Dar israelienii nu suferă doar în țară. Și pentru cei din străinătate e foarte greu în această perioadă. Liel Abada, 22 de ani, internaționalul de la Celtic Glasgow, trece prin momente dificile în Scoția.

În weekend, ultrașii propriei sale echipe, parte din facțiunea dură Green Brigade, au afișat bannere în care susțineau agresiunea Hamas: „Eliberați Palestina! Glorie rezistenței".

Toți ultrașii lui Celtic Glasgow sunt împotriva lui Liel Abada

Abada, accidentat chiar înaintea meciului cu România din septembrie și care va lipsi probabil până la sfârșitul anului după operația la coapsă, a protestat și a cerut conducerii clubului să reacționeze. De atunci, fanii l-au atacat direct pe atacantul israelian, i-au trimis zilnic o mulțime de mesaje abuzive, insulte, amenințări.

A fost sfătuit de prieteni să renunțe la această luptă cu ultrașii lui Celtic și să se despartă de club. Abada va discuta cu agentul său Hussein El Gaud, e foarte posibil ca el să plece în curând. Dacă nu în ianuarie, atunci în vara lui 2024, la finele stagiunii. Liel a fost foarte clar față de suporteri: „Indiferent ce va urma, niciodată nu voi renunța la poporul meu".

Replica furibundă a lui Nir Bitton: „Nu știți nimic de acest conflict, nici nu știți unde e Israelul pe hartă"

Un alt internațional israelian, Nir Bitton, 31 de ani, la Celtic între 2013 și 2022, acum la Maccabi Tel Aviv, s-a implicat în acest conflict. A replicat dur după ce s-a întâmplat sâmbătă pe „Celtic Park".

„Rușine să vă fie! Eliberați Fâșia Gaza, nu Israelul! Sprijinirea unei organizații teroriste care sărbătorește cu mândrie omorârea familiilor noastre este ceva absolut nebunesc și rușinos", a scris Bitton pe InstaStory.

Fundașul central a adăugat: „Mulți dintre voi nici măcar nu știți unde e Israelul pe hartă. Nu știți nimic despre acest conflict și vă comportați de parcă aveți toate datele despre acest caz. Ca tată a 3 copii aș vrea să văd cum ați reacționa voi dacă v-ar fi omorâți sau răpiți copiii. Nu îmi spuneți că asta le fac israelienii palestinienilor, pentru că acest lucru este departe de a fi adevărat. Încetați să mai fiți spălați pe creier și citiți despre acest conflict!". 

Jucătorii israelieni de origine arabă au reacționat: „Urâm războiul!"

În ultimele zile, după începutul conflictului, jucători de la mai multe cluburi din Ligat Ha'Al s-au arătat indignați și dezamăgiți de faptul că niciun fotbalist israelian de origine arabă nu a reacționat. Declarațiile lor au avut efect. Marți, doi jucători cu rădăcini arabe au postat mesaje împotriva războiului. 

Karem Jaber, 22 de ani, fundașul dreapta al lui Maccabi Netanya cu 21 de meciuri la naționala U21 a Israelului, a scris pe Instagram: „Sunt cetățean al acestei țări și trăiesc aceleași sentimente ca fiecare om. Urăsc războiul, urăsc vărsarea de sânge, mă doare că oameni nevinovați plătesc cu viețile lor. Mă rog să urmeze zile mai bune". 

La rândul său, Anan Khalaily (19 ani), atacantul lui Maccabi Haifa și al naționalei U21, care va debuta în curând și la selecționata mare, a transmis: „Cu toată durerea, tristețea, nu trebuie să ne pierdem speranța. Am fost de partea Israelului și voi continua la fel. Sper ca prizonierii din Fâșia Gaza să revină acasă cât mai repede. Aștept ca războiul să se termine, sper că soarele va răsări și va fi pace". 

Vezi și alte știri:

Victor Pițurcă a răbufnit la adresa soțiilor de fotbaliști: „Apar în fotografii, selfie-uri, dezbrăcate. Cum să țină o astfel de relație?”
RELAȚIE
Victor Pițurcă a răbufnit la adresa soțiilor de fotbaliști: „Apar în fotografii, selfie-uri, dezbrăcate. Cum să țină o astfel de relație?”
Cristian Daminuță, scrisoare de retragere fără precedent: „M-am născut talent, dar am murit speranță. De ce? Unii se încălțau cu fesul și driblau prin cezariană, dar m-au scos din echipă”
RETRAGERE
Cristian Daminuță, scrisoare de retragere fără precedent: „M-am născut talent, dar am murit speranță. De ce? Unii se încălțau cu fesul și driblau prin cezariană, dar m-au scos din echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Octombrie 2023, 21:13

Israelu s a intemeiat ca o tara ...in Israel a cantat fanfara militara a florilor ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează