INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

OFICIAL Acord definitiv pentru AC Milan! » Campioana Italiei a fost vândută pentru o sumă uriașă partenerilor lui „The Rock”

Gerry Cardinale, noul patron al lui Milan
Gerry Cardinale, noul patron al lui Milan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 12:20 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 13:06

AC Milan a fost achiziționată de compania americană RedBird Capital Partners, după cum anunță clubul italian, astăzi, pe site-ul oficial. Elliott Avisors UK Limited, fosta firmă care deținea echipa, va încasa 1,2 miliarde de euro în urma tranzacției.

Conform sursei menționate, cedarea va fi finalizată de-a lungul acestei veri. Foștii patroni din Elliott Avisors vor păstra câțiva membri în consiliul director și un mic procent din acțiunile clubului, însă cifrele exacte nu au fost dezvăluite. 

Dezvăluirile șocante ale lui Alexandre Pato, fosta vedetă a lui AC Milan: de la hotelul pentru sex, la fiesta cu droguri care i-a schimbat viața
INTERVIU
Dezvăluirile șocante ale lui Alexandre Pato, fosta vedetă a lui AC Milan: de la hotelul pentru sex, la fiesta cu droguri care i-a schimbat viața

RedBird, noul acționar majoritar de la AC Milan

„Suntem onorați să facem parte din istoria ilustră a lui AC Milan și suntem încântați să jucăm un rol în următorul capitol al clubului, care se va întoarce la locul care i se cuvine în vârful fotbalului italian, european și mondial. Vreau să îi mulțumesc lui Gordon Singer și întregii echipe Elliott pentru munca extraordinară pe care au depus-o în ultimii patru ani pentru a reconstrui Milan și pentru a o readuce la locul care i se cuvine în fruntea Serie A. 

Filozofia de investiții și istoricul RedBird în ceea ce privește proprietatea asupra echipelor a demonstrat că echipelor de fotbal pot avea succes pe teren și pot fi durabile în afara lui. Așteptăm cu nerăbdare un parteneriat pe termen lung cu clubul, cu echipa sa de conducere și cu milanezii din întreaga lume pentru a continua să creștem nivelui lui Milan în anii următori”, a transmis Gerry Cardinale, fondatorul și managerul RedBird.

RedBird mai deține 10% din Liverpool și 85% din Toulouse

Americanul Gerry Cardinale, 55 de ani, a înființat în 2014 fondul de investiții RedBird care acum gestionează un patrimoniu de șase miliarde de dolari și care va crește curând la 11 miliarde. 

Acționează în cinci domenii de interes: tehnologie, media și telecomunicații; servicii financiare; consumer; energie și industrie; sport. E implicat serios în sport prin mai multe operațiuni:

  • a cumpărat în 2020 clubul Toulouse (abia promovat în Ligue 1), plătind 20 de milioane de euro pentru 85% din acțiuni;
  • a investit 750 de milioane de dolar pentru 10% din Fenway Sports Group, proprietarul lui Liverpool și al lui Boston Red Sox;
  • parteneriate cu NFL, New York Yankees și LeBron James;
  • a achiziționat XFL, liga de fotbal american, împreună cu actorul Dwayne „The Rock” Johnson.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Durerea trăită la națională, după atacurile rasiste: „Nu mai erau englezi, erau doar negri!”

Italia - Argentina, „Finalissima 2022”, duelul campioanelor Europei și Americii de Sud. Echipe probabile, televizare, cote la pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
belane
belane  •  01 Iunie 2022, 19:55
Postat de cirus11 pe 01 Iunie 2022, 12:59

Cu cat sunt mai multi patroni americani cu atat e mai in pericol fotbalul... Sistemul sportiv din SUA este o bataie de joc pt ideea de competitie.

Sistemul sportiv din SUA nu este o bataie de joc ptr. ideea de competitie...ha ha ha despre ce vorbesti ? Tu crezi ca sistemul actual din fotbalul european bazat pe un capitalism salbatic este unul competitiv ? Probabil te-ai referit la faptul ca nu au retrogradari dar sansele ca o echipa de la coada clasamentului sa poata emite pretentii catre un trofeu sunt mult mai mari in S.U.A. decat in campionatele europene. De pilda o echipa nou-promovata precum Nottingham in conditiile actuale nici in urmatorii 20 de ani sa zicem nu va avea sanse (0.0001% sanse) sa cucereasca Premier League decat daca vor fi cumparati cumva de vreun *** cu bani. In sistemul american eu club mic am sansa sa-mi aduc printre cei mai talentati si promitatori tineri jucatori si tot in sistemul american exista suprataxe pentru depasirea unei limite in ceea ce priveste plafonul salarial...pot fi eu Man. City sau PSG daca voi arunca cu bani si voi destabiliza piata cu contracte de 10 ori mai mari decat adversarii mei atunci inseamna ca am bani sa platesc anual si o suprataxa pentru acest lucru - un fel de supra-impozit iar aceasta suprataxa nu este maruntis, reprezinta nu stiu cat la suta din valoarea contractelor pe care eu le platesc si e direct proportionala cu eventuala crestere a lor. Adica eu ii dau lui Mbappe salariu de 50 mil. de euro dar pe langa asta mai platesc degeaba inca 25 de mil. la UEFA ca suprataxa si cu cat creste salariu lui Mbappe asa creste si suprataxa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  01 Iunie 2022, 18:33
Postat de popescu.dzn pe 01 Iunie 2022, 15:28

Nu ne plac americanii in sport, nu prea au făcut performante in fotbal. Bine totuși ca a retrogadat Dinamo si in câteva zile dispare definitiv din fotbalul românesc

Stire despre AC Milan si toti frustratii low life vorbesc despre Dinamo. Abia astept sa va vad lacrimile cand Dinamo va reveni in Liga 1 pe noul stadion, o bijuterie aflata in centrul Bucurestiului.

Amiralul2022
Amiralul2022  •  01 Iunie 2022, 17:44

Chiar n-or fi auzit americanii ăștia de "galonata" echipă Dinamo București, să vină și s-o cumpere ?!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează