INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Durerea trăită la națională, după atacurile rasiste: „Nu mai erau englezi, erau doar negri!”

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 12:01 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 16:27

Jude Bellingham protestează împotriva rasismului. Cel mai dureros moment a fost trăit de Saka, Sancho și Rashford, coechipierii lui de la naționala Angliei, atacați de compatrioți după ratarea penaltyurilor în finala Euro.

Englezii se întorc la Budapesta, pe „Puskas Arena". Toamna trecută, pe 2 septembrie, insularii au învins cu 4-0, în preliminariile CM 2022, dar au suportat tirul rasist al ultrașilor maghiari. 

Sâmbătă, ar fi trebuit să joace pe un stadion gol, consecință a pedepsei dictate de UEFA. Totuși, vor fi spectatori. 30.000 de copii sub 14 ani. 

Spania cere excluderea României de la Cupa Mondială de Rugby! » Ce au găsit pe Instagramul unui „tricolor” ziariștii de la Mundo Deportivo: „Iată dovezile!”
Cupa Mondială
Spania cere excluderea României de la Cupa Mondială de Rugby! » Ce au găsit pe Instagramul unui „tricolor” ziariștii de la Mundo Deportivo: „Iată dovezile!”

Jude Bellingham: „Dintr-odată, nu mai însemni nimic”

Jude Bellingham, care împlinește 19 ani pe 29 iunie, a fost însă mult mai afectat de abuzurile fanilor britanici, vara trecută, îndreptate împotriva coechipierilor săi. Saka, Sancho și Rashford au fost țintele unor atacuri înfiorătoare pe rețelele de socializare, după ce au irosit loviturile de departajare din finala Euro, 2-3 la 11 metri cu Italia. 

„În drum spre finală, am simțit că întreaga țară e unită în spatele nostru. Apoi, cum au ratat penaltyurile, nu mai erau englezi. Erau doar negri", spune cu amar mijlocașul Borussiei Dortmund. 

„Oricine poate rata un penalty. Oricine poate greși în meseria lui. Ce li s-a întâmplat lor a fost dezgustător. Aș fi putut fi eu. Ești englez șapte meciuri și, dintr-odată, nu mai însemni nimic", a protestat Bellingham. 

Jude Bellingham: „Niște idioți”

Știe că „toți cei care abuzează alți oameni sunt niște idioți și sunt sigur că Saka, Sancho și Rashford au fost susținuți după acele atacuri. Dar singurul sprijin de care aveau nevoie ar fi trebuit să fie pentru penaltyuri, nu pentru rasism".

Citește și: 

Dezvăluirile șocante ale lui Alexandre Pato, fosta vedetă a lui AC Milan: de la hotelul pentru sex, la fiesta cu droguri care i-a schimbat viața

Ce performanță: Chivu a câștigat Primavera cu Inter! În minutul 80, era condus de AS Roma

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează