INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Aguero, primul mesaj după aritmia cardiacă

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 11:20 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 11:43

Sergio Aguero, 33 de ani, atacantul argentinian al Barcelonei, trebuie să ia o pauză de minimum trei luni, după ce i s-a făcut rău duminică, în timpul meciului cu Alavés, scor 1-1.

La 33 de ani și jumătate, Sergio Agüero e într-un moment de cumpănă. Al carierei, al vieții chiar. Duminică, a suferit încă un șoc de aritmie cardiacă, al doilea în zece zile, acesta chiar în timpul meciului, la 1-1 cu Alavés. Dintr-o dată, era amețit, nu mai putea respira normal. Atacantul se ținea cu mâna de piept. Simțea că e în pericol. A fost transportat de urgență la spital.

Aguero: „Voi înfrunta plin de curaj întreg procesul de recuperare”

Înconjurat de mesaje de încurajare, de la fani, de la colegi (Piqué: „Fii puternic! Te vom revedea luptând din nou în curând"), chiar adversari (Modrici: „Te îmbrățișez, Kun! Să revii repede"), argentinianul le-a răspuns tuturor, pe Twitter: „Sunt bine, voi înfrunta plin de curaj întreg procesul de recuperare. Vă mulțumesc pentru sprijin, afecțiunea voastră îmi face inima mai puternică astăzi".

După două zile de teste, argentinianul a aflat ce se va întâmpla în perioada imediat următoare. Va sta minimum trei luni. Atât a anunțat Barcelona că va dura prima fază a refacerii, „timp în care va fi evaluată eficacitatea tratamentului". Clubul blaugrana nu a confirmat însă că atacantul suferă de aritmie cardiacă, diagnosticul aflat de jurnaliștii spanioli.

Mama lui Aguero: „De când erai copil, fiecare pas a fost complicat”

Marca a aflat și mesajele postate de soția și mama jucătorului. Sofia, partenera lui de viață, i-a transmis pe InstaStory, pe o poză cu mâinile lor strânse una în alta: „Te iubesc. Astăzi mai mult ca oricând".

Mama a scris mai mult: „Lucruile nu au fost niciodată ușoare pentru tine, dragul meu. De când erai copil, fiecare pas a fost complicat, ceva care părea că te va face să renunți la visul tău. Încă o dată, viața te pune la încercare, dar vei depăși și acest test, ca întotdeauna, pentru că a te preda nu a existat pentru tine. Eu voi fi permanent lângă tine, orice ai avea nevoie. Să nu-ți pierzi încrederea, speranța. Te iubesc, băiatul meu. Zâmbetul tău trebuie să strălucească".

Va pierde Aguero CM 2022?

Jurnaliștii argentinieni cred că și dacă se va reface, Kun Agüero va rata probabil următorul Mondial. Potrivit postului de televiziune argentinian TyC Sports, atacantul care va împlini 34 de ani pe 2 iunie 2022 are deja trei rivali mai bine plasați pentru CM: Lautaro Martínez, Joaquín Correa (ambii Inter Milan) și Julián Álvarez (River Plate).

„Tratament eficient 80%"

Marca a dat și declarația șefului secției de cardiologie al spitalului madrilen „Gómez Ulla". „Tratamentul este eficient în proporție de 80 la sută. Trebuie să iei pauză, să facă efort puțin, evident nu ca într-un sport de cel mai înalt nivel", a afirmat doctorul Salvador Álvarez Antón la „El Partidazo", emisiunea de la Radio COPE.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Momente teribile în Brazilia! Ultrașii au invadat terenul și au DISTRUS cabina VAR!

VIDEO Scene șocante la un meci din Argentina: focuri de armă în tribune, un antrenor a fost rănit!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close