INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX AMSTERDAM

Ajax plătește despăgubiri record familiei lui Abdelhak Nouri!

Abdelhak Nouri // Foto: Imago
Abdelhak Nouri // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2022 09:59 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 10:52

Ajax Amsterdam va plăti 7,85 milioane de euro familiei lui Abdelhak Nouri (24 de ani). În 2017, în timpul unui amical cu Werder Bremen, Nouri a suferit un infarct pe teren. I-au fost acordate îngrijiri pe gazon, apoi a fost dus cu elicopterul la spital. Ulterior, s-a constatat că tratamentul aplicat imediat după ce inima i s-a oprit  a fost unul greșit, în urma căruia Nouri s-a ales cu leziuni cerebrale ireversibile.

Pe 8 iulie 2017, tânărul mijlocaș al lui Ajax (20 de ani atunci) a suferit un atac de cord în timpul unui meci amical cu Werder Bremen disputat în Austria. În minutul 72 al partidei, jucătorul s-a prăbușit pe teren. I s-a făcut masaj cardiac timp de aproximativ 20 de minute, iar medicii au folosit și un defibrilator. Cu toate că olandezul a fost stabilizat și dus de urgență la spital, Nouri a suferit leziuni cerebrale ireversibile. În 2018 a ieșit din comă, respiră singur și familia susține că Nouri poate comunica prin expresia feței și își recunoaște rudele.

Ajax a recunoscut că manevrele aplicate lui Nouri pe teren nu au fost adecvate, iar clubul și-a asumat întreaga responsabilitate pentru cele întâmplate.

Și-a încheiat cariera la Dinamo? » Fotbalistul adus iarna aceasta de Stoican e OUT până la sfârșitul sezonului
DINAMO
Și-a încheiat cariera la Dinamo? » Fotbalistul adus iarna aceasta de Stoican e OUT până la sfârșitul sezonului

Ajax va plăti despăgubiri de 7,85 milioane de euro

Familia jucătorului s-a adresat comisiei de arbitraj a Federației Olandeze în iunie 2018, pentru a-i cere lui Ajax despăgubiri care să acopere costul tratamentului lui Nouri pentru tot restul vieții.

Astfel, s-a ajuns la un acord amiabil, în urma căruia Ajax va plăti despăgubiri în valoare de 7.850.000 de euro. 

„Familia Nouri și Ajax au ajuns la un acord cu privire la despăgubirile care urmează să fie plătite de club. Ne dăm seama cu toţii că suferinţa lui Abdelhak şi a celor dragi lui nu s-a sfârşit prin acest acord. Rămâne o situaţie foarte tristă, o simţim şi aici la Ajax”, se arată într-un comunicat al lui Edwin van der Sar, directorul general al lui Ajax.

Abdelhak Nouri a fost crescut în academia lui Ajax și a debutat în 2016 pentru prima echipă a „lăncierilor”. Edwin van der Sar a anunțat de asemenea retragerea numărului 34, care a fost purtat de Nouri.

15meciuri a bifat Abelhak Nouri pentru prima echipa a lui Ajax

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cicâldău, martor la scene incredibile în Turcia » Jucătorii lui Galatasaray au fost scoși cu scutierii, după un meci cu 4 penalty-uri

Xavi și-a ales urmașul: „E cel mai bun din lume, fantastic!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează