INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Beșiktaș dă o lovitură de imagine: transferă un fost jucător al lui Arsenal și Liverpool

Alex Oxlade-Chamberlain (în roșu) a dat Premier League pe campionatul Turciei // Foto: Imago
Alex Oxlade-Chamberlain (în roșu) a dat Premier League pe campionatul Turciei // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 22:11 / Actualizat luni, 14 august 2023 22:24

Doar o lună și jumătate a rămas Alex Oxlade-Chamberlain șomer, după despărțirea de Liverpool. Mijlocașul de 29 de ani a semnat azi cu Beșiktaș un contract pe trei sezoane, după cum anunță cotidianul turc Fanatik.

Alex Oxlade-Chamberlain este ultima achiziție a lui Beșiktaș și cea mai importantă. Cotidianul turc Fanatik a anunțat că „vulturii" l-au capturat pe mijlocașul englez de 29 de ani, ce a devenit liber după ce s-a despărțit de Liverpool. 

Fostul jucător al lui Arsenal a semnat acordul până în iunie 2026 și va câștiga 2,5 milioane de euro din salariu. În plus, va primi 1,5 milioane primă de instalare și încă 10.000 de euro de fiecare meci jucat la echipa din Istanbul. Suma maximă pe care o poate încasa la un succes, atinsă dacă ar fi și integralist.

Chelsea i-a mai „furat” un jucător lui Liverpool » Dorit cu insistență de Klopp, i-a ales pe londonezi
PREMIER LEAGUE
Chelsea i-a mai „furat” un jucător lui Liverpool » Dorit cu insistență de Klopp, i-a ales pe londonezi

Liverpool a cheltuit 38 de milioane cu Oxlade-Chamberlain

În urmă cu șase ani, Liverpool plătea 38 de milioane de euro lui Arsenal pentru fostul internațional englez cu 35 de selecții, „tunarii” achiziționându-l în 2011 de la Southampton, cu 13,8 milioane. 

În prezent, Alex mai valorează doar 7 milioane, conform transfermarkt.de și speră să-și relanseze cariera în SuperLig. Până acum Beșiktaș nu transferase niciun nume sonor, în afara lui Ante Rebic de la Milan, tot la parametru zero.

Cea mai bună perioadă la Londra

Oxlade-Chamberlain a influențat 52 de goluri (20 de reușite și 32 de pase decisve) în 198 de partide la Arsenal, iar la Liverpool, în 146 de meciuri a contribuit cu 18 goluri și cu 15 assisturi. În sezonul 2018-2019 a câștigat și Liga Campionilor cu „cormoranii” lui Klopp, pe lângă Mondialul Cluburilor și Supercupa Europei, având în total în palmares 11 trofee. 

Pentru Alex este prima experiență în afara Angliei și o nouă provocare a carierei, intrată într-un con de umbră. Mijlocașul central englez intrase pe radarul lui Brentford și al câtorva echipe din Arabia Saudită, dar Oxlade-Chamberlain a preferat Turcia.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Jose Mourinho se întărește cu mijlocași de la PSG » Două achiziții de la campioana Franței!

Cum va reacționa Real Madrid la știrea împăcării lui Mbappe cu PSG? „Nu va ierta ultima mutare”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează