INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Mircea Lucescu, criticat dur de un fost jucător: „M-a mințit foarte mult” » Are o poveste de viață emoționantă

Mircea Lucescu, criticat de un fost fotbalist.
Mircea Lucescu, criticat de un fost fotbalist.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 12:35 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 13:28

Amaral, fost fotbalist brazilian, a oferit un interviu presei din țara natală. A vorbit despre antrenorul român, dar și despre dramele prin care a trecut pe parcursul vieții.

Alexandre da Silva Mariano, cunoscut sub numele de Amaral, este un fotbalist brazilian care a evoluat în cariera sa la cluburi importante ale Europei: Parma, Benfica, Fiorentina sau Beșiktaș. În 1996, Amaral era vândut de Palmeiras la Parma, acolo unde îi avea colegi pe legendarii Gianluigi Buffon, Hernan Crespo, Dino Baggio sau Lilian Thuram.

Luni, Amaral a oferit un interviu în presa din Brazilia, în care a vorbit cu dispreț despre perioada în care l-a avut antrenor pe românul Mircea Lucescu.

„Pentru mine, cei mai buni antrenori au fost Vanderlei Luxemburgo și Carlo Ancelotti, care m-au ajutat foarte mult. Am lucrat cu Mircea Lucescu la Beșiktaș, dar m-a mințit foarte mult. Am ajuns la Beșiktaș de la Fiorentina, după ce clubul a dat faliment. 

A sosit propunerea prin fax și am ajuns la Istanbul. Lucescu nu m-a dorit din prima zi, dar fanii m-au iubit. Din acest motiv a început să mă tachineze, să mă scoată din echipă, pentru a mă face să plec”, a spus Amaral, la emisiunea Arena SBT, din Brazilia

Amaral a fost antrenat de Lucescu în sezonul 2002 – 2003, stagiune în care a prins doar 13 meciuri în toate competițiile pentru turci.

Mircea Lucescu, criticat dur de un fost jucător: „M-a mințit foarte mult” » Are o poveste de viață emoționantă
Amaral, pe vremea când evolua la Fiorentina

Moartea tatălui său, cel mai greu moment

Fostul jucător a dezvăluit că a trecut prin cel mai dificil moment din viața sa când a trebuit să-și îngroape tatăl.

„Cea mai mare dificultate din viața mea a fost când mi-am pierdut tatăl. Am lucrat la serviciile funerare și am ajuns să-mi îngrop propriul tată. A fost o mare tristețe și mă gândesc la acele momente de singurătate.”

Și-a vândut toate trofeele, inclusiv medalia de la Jocurile Olimpice

Amaral a dezvăluit că și-a vândut toate articolele de fotbal, inclusiv medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice din Atlanta-1996.

„Nu am avut niciodată o bază, nu am avut niciun vis de a fi jucător, visul meu era să-i ofer mamei o viață mai bună și asta am făcut. De aceea nu păstrez niciun trofeu, medalie ... am vândut totul. Nu am niciun tricou al vreunui club la care am evoluat. 

Oamenii întreabă care a fost cel mai mare trofeu al carierei melele, iar cel mai mare titlu al meu a fost când am reușit să cumpăr o casă pentru mama mea”, a mai spus brazilianul.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo rupe tăcerea! Ce spune despre viitorul său după zvonurile legate de transfer: „Povestea mea a fost scrisă”

Noul număr 10 al Barcelonei » Presa din Catalunia anunță cine va fi, cel mai probabil, decarul echipei, după despărțirea de Messi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  18 August 2021, 15:15

La ce gândire are și la ce mentalitate ,nu mă mir că nu l o plăcut Lucescu

red77
red77  •  18 August 2021, 14:07

A tocat băiatul banii la greu. Dacă după sezoane întregi la echipe care plătesc totuși salarii bunicele el abia a reușit sa i cumpere mamei o casa e clar. Ăștia când ajung la sapa de lemn fac pe victimele

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close