INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

VIDEO Tulburător! Două momente impresionante la amicalul lui Șahtior: ce au făcut fetele rămase fără tată și băiatul salvat din subsolul teatrului din Mariupol

Dmitro Keda, Șahtior// Foto: Twitter/ FC Shakhtar Donetsk
Dmitro Keda, Șahtior// Foto: Twitter/ FC Shakhtar Donetsk

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2022 10:57 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2022 11:44

Înaintea meciului cu Lechia Gdansk, al doilea în „Turneul Păcii” al lui Șahtior, o mamă cu două fetițe au ținut un minut de reculegere la centrul terenului, în mijlocul echipelor. Doar ele. Artem Karpov murise în luptele din Mariupol. În prelungiri, un puști de 12 ani a intrat pe teren și a înscris golul victoriei. El a fost evacuat cu o zi înainte ca Teatrul Dramatic din Mariupol să fie bombardat.

La fel ca Dinamo Kiev, Șahtior continuă „Turneul Păcii” în Europa. A jucat sâmbătă, în Grecia, cu Olympiakos. Joi seară, a ajuns în Polonia, la Gdansk. Scorul nu e important. Impresionante au fost două momente trăite la meciul contra Lechiei, povestite de site-ul ucrainean Tribuna.com. Ambele legate de război, ambele de Mariupol, orașul devastat de armata rusă. După multă suferință, un strop de bucurie. Un zâmbet pentru copii. 

Șahtior, în pericol din cauza războiului » De ce se tem oficialii echipei
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Șahtior, în pericol din cauza războiului » De ce se tem oficialii echipei

Varvara: „Mariupol are nevoie de ajutor” 

Înaintea partidei, s-a ținut un minut de reculegere. Atunci a pătruns pe teren Varvara Kauh și s-a oprit chiar la mijloc, în cerc, între cele două echipe. Le avea în brațe pe fetițele ei: Ksenia (9 ani) și Arina (doi ani și jumătate). Ele și mama lor au fost evacuate la începutul asediului. Tatăl, Artem Karpov, a rămas acolo. Era maior în Garda Națională. A murit în luptele pentru apărarea Mariupolului. 

Tulburător! Două momente impresionante la amicalul lui Șahtior: ce au făcut fetele rămase fără tată și băiatul salvat din subsolul teatrului din Mariupol
Photo: Twitter/ @FC Shakhtar Donetsk

Varvara a vorbit în numele orașului său. „Mariupol are nevoie de ajutor. Mulți civili și militari nu mai au nimic: apă, mâncare, medicamente, căldură, curent electric. Ei trebuie salvați”. 

Episodul 2: România - Italia 1-0, în preliminariile pentru CE '84 » Am răpus Italia cu un Balaci fenomenal: 5-0 cu Gentile, 8-3 cu Bruno Conti
ISTORIA LA RAPORT
Episodul 2: România - Italia 1-0, în preliminariile pentru CE '84 » Am răpus Italia cu un Balaci fenomenal: 5-0 cu Gentile, 8-3 cu Bruno Conti

Dmitro Keda, purtat pe brațe de coechipieri, ca un erou

În prelungiri, al doilea moment emoționant. Ultima înlocuire, în minutul 90+3. Roberto De Zerbi, antrenorul lui Șahtior, l-a schimbat pe Mihailo Mudrik cu Dmitro Keda. Un puști de 12 ani, și el tot din Mariupol, cu numele orașului pe spatele tricoului. 

Și-a pierdut casa de două ori. Prima dată în 2014, când Harțizk (oblastul Donețk) a fost ocupat de trupele separatiste și forțat să facă parte din DPR. Stabilit împreună cu familia la Mariupol, a fugit și acum. Zece zile au stat Dmitro și toți ai săi ascunși în subsolul Teatrului Dramatic din Mariupol. Au reușit să plece pe 15 martie, exact cu o zi înainte ca teatrul să fie bombardat. 

Joi seară, îmbrăcat în echipamentul lui Șahtior, formația lui preferată, băiatul a alergat pe teren, a schimbat câteva pase și a pornit spre poarta Lechiei, pe culoarul creat de adversari. El a înscris golul victoriei. 3-2. Și a fost purtat pe brațe de coechipieri. Eroul Dmitro.

VIDEO. Rezumat Lechia - Shakhtar (2-3)

Citește și:

Două lovituri importante reușite de Dinamo » Ce pregătesc „câinii” pentru fani în sezonul viitor

Ar fi miracol să piardă Dan Petrescu » Antrenorul lui CFR Cluj nu a mai trecut prin asta de peste 15 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cobadin33
cobadin33  •  15 Aprilie 2022, 12:12

Observ ca mai toate meciurile astea caritabile sunt un fiasco in ceea ce priveste interesul si audienta. Polonezii, romanii, turcii etc i-au ajutat consistent pe refugiatii ucraineni, dar evenimentele sportive si culturale promovate in spriinul refugiatilor nu preocupa prea mult. Am vazut vreo 15 mii de oameni in tribune la Varsovia, dintre care f multi ucraineni, la Istanbul stadionul era aproape gol iar la Gdansk de asemenea putin interes. O doamna din Clu delara zilele trecute ca organizeaza nu stiu ce ev cultural impreuna cu artisti ucraineni si a scos la vanzare 800 de bilete, insa in doua zile s-au vandut doar 10. Sunt convins ca nu e vorba de indiferenta fata de cauza refugiatilor, ci doar de concentrarea eforturilor asupra necesitatilor stringente ale refugiatilor ucraineni si mai putin interes fata de campaniile astea mediatice.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează