INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANALIZĂ

COVID-19. Sportul nu va mai fi la fel după pandemie » Trei schimbări majore anunțate înainte de reluarea meciurilor

Articol de , - Publicat joi, 09 aprilie 2020 00:00

Bundesliga se va desfășura cu doar 239 de persoane pe stadion, gala UFC de peste 10 zile va avea loc pe o insulă privată, iar Australian Open 2021 anunţă încă de pe acum restricţii incredibile

China a ridicat restricţiile, Austria a anunţat că va face acelaşi lucru în cel mult două săptămâni, Federaţia Olandeză de Fotbal a informat că reluarea campionatului se va produce după jumătatea lunii iunie, iar în Germania chiar cu o lună mai devreme.

Sport fără spectatori și măsuri suplimentare

Sportul probabil că va fi reluat, mai devreme sau mai târziu. Marea întrebare care se naşte în acest moment e dacă fotbalul şi toate celelalte discipline vor fi la fel ca înainte. Iar modul în care unele competiţii, din zone diferite, cu foarte mare impact la public, se vor disputa developează o perspectivă extrem de sumbră. 

În primul rând, cea a lipsei totale a spectatorilor din tribune sau săli, dar şi a unor situaţii suplimentare, inconfortabile, pe care chiar sportivii vor fi nevoiţi să le traverseze. 

EXEMPLUL NR. 1: Bundesliga cu 239 de oameni în arenă, inclusiv fotbaliștii

COVID-19. Sportul nu va mai fi la fel după pandemie » Trei schimbări majore anunțate înainte de reluarea meciurilor

Germania a anunţat că vrea să reia meciurile în luna mai, în condiţii de o stricteţe aparte. Oficialii Bundesligii au creionat un plan de urgenţă în care meciurile s-ar juca pe stadioane goale, unde vor avea acces doar 239 de persoane, în care sunt incluşi jucătorii, antrenorii şi arbitrii. 

Dacă soluţia va fi pusă în practică, pe stadion vor avea acces doar 4 copii de mingi, dar şi personalul tehnic al celui care produce meciul pentru televiziuni şi un număr limitat de jurnalişti. Practic, s-ar apropia de protocolul din cazul jocurilor disputate cu porţi închise.

COVID-19. Sportul nu va mai fi la fel după pandemie » Trei schimbări majore anunțate înainte de reluarea meciurilor

200 de milioanede euro erau încasările anuale pe care Bayern şi Dortmund le aveau din încasările abonamentelor şi biletelor exclusiv pentru meciurile disputate acasă în Bundesliga

EXEMPLUL NR. 2: Gală UFC cu avioane private

COVID-19. Sportul nu va mai fi la fel după pandemie » Trei schimbări majore anunțate înainte de reluarea meciurilor

Organizatorii de la Ultimate Fighting Championship (UFC), cel mai atractiv circuit de arte marţiale mixte, au anunţat că vor apela la o măsură cu adevărat originală pentru gala care ar urma să aibă loc pe 18 aprilie. Dana White, preşedintele UFC, a susţinut că sunt discuţii aproape finalizate chiar pentru cumpărarea unei insule private, unde să fie amenajat spaţiul pentru luptători. 

Aceştia ar urma să fie duşi acolo cu avioane private, iar gala să fie urmărită în continuare pe celebrul canal ESPN. Organizatorii ar anticipa că audienţele ar fi mult mai mari, iar încasările din sponsorizări şi de la televiziune vor continua să se apropie de nivelul dinaintea pandemiei COVID-19.

5 milioane de dolaria fost bursa lui Conor McGregor pentru lupta pe care a avut-o cu Donald Cerrone, în gala UFC care a avut loc în luna ianuarie, sumă în care n-a fost inclus bonusul din punctele pay per view şi nici banii de la sponsorul Reebok

EXEMPLUL NR. 3: Australian Open 2021 se teme de coronavirus

COVID-19. Sportul nu va mai fi la fel după pandemie » Trei schimbări majore anunțate înainte de reluarea meciurilor

Poate cel mai îngrijorător mesaj, privind perioada pe care trebuie să o estimăm atunci când calculăm până când totul se va redeschide în sport e cel făcut de board-ul Australian Open. 

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului viitor au spus că iau în calcul ca toată competiţia să se dispute fără spectatori, iar jucătorii străini, cei din afara Australiei, vor fi nevoiţi să stea două săptămâni în carantină, înainte de startul turneului, apoi vor fi testaţi şi doar dacă testul va fi negativ vor avea drept de joc.

650.000a fost numărul aproximativ al spectatorilor care au urmărit ediţia din acest an a Australian Open, unde principala arenă (Rod Laver) pe care se joacă are o capacitate de 14.500 locuri

FINANCIAR // Și cel mai bogat club din Golf a tăiat salariile!

Perspectiva financiară e o altă discuţie extrem de importantă privind cluburile sportive şi modul în care vor reuşi ele să traverseze criza care va urma. Un mare semnal de alarmă vine inclusiv dintr-o zonă în care se privea, de regulă, cu mare relaxare din punctul de vedere al banilor, zona Golfului. 

Răzvan Lucescu a dezvăluit la Telekom Sport că "preşedintele clubului m-a chemat luni la o discuţie, imediat după ce au avut ei şedinţă de guvern. Mi-a spus că e nevoie ca toate contractele să fie înjumătăţite pe următoarele 4 luni şi că reluarea campionatului e programată pentru iulie sau august. Am înţeles situaţia, mai ales că sponsorul nostru principal a anunţat că nu mai poate plăti ce avea de achitat". Lucescu jr. e antrenor la Al Hilal, de departe cel mai bogat club din Golf, şi are un salariu de 4 milioane de dolari pe an.

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

CORONAVIRUS. Scandal în mediul online: Cristina Ich, iubita lui Alex Pițurcă, acuzată că profită de banii din donații: „Cât hate mi-am luat de ieri până azi...”

RETRO GSP. 48 de ani de la debutul frapant al lui Mircea Sandu în națională: „Nu îndrăzneam să stau printre «grei». Doamne, ce fotbaliști!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
826978110754508
Sirbu Cristea  •  09 Aprilie 2020, 08:30

pentru noi nu e ceva nou;la nivelul calitativ si atractiv la care se joaca,oricum n-aveam spectatori

826978110754508
Sirbu Cristea  •  09 Aprilie 2020, 08:29

pentru noi nu e ceva nou;la nivelul calitativ si atractiv la care se joaca,oricum n-aveam spectatori

emil1986
emil1986  •  09 Aprilie 2020, 08:05
Postat de partea47mea pe 09 Aprilie 2020, 04:27

Titlul articolului mentioneaza sportul iar in articol se vorbeste despre fotbal. Nu prea mai au demult timp vreo legatura. Cand spui fotbal te gandesti la o fabrica de facut bani nicidecum la sport.

Bolsevic mic si ignorant, la aceasta ora majoritatea sporurilor sunt fabrici de facut bani. Ce in tenis îi altfel sau baschet, hockei, chiar si handbal? Dar in F1, motociclism, ciclism???? Dar in box, K1, MMA si toate sporturile de contact? Nu mai abera cum o faci de obicei si vis-a-vis de clona CSA. Stai in banca ta si nu mai emite ineptii!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează