INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FC Andorra, echipa lui Pique, a promovat în La Liga 2 și a stârnit controverse în Spania

Gerard Pique, cu tricoul clubului FC Andorra/ foto Imago Images
Gerard Pique, cu tricoul clubului FC Andorra/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 13:21 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 13:31

FC Andorra, echipa patronată de Gerard Pique (35 de ani), superstarul Barcelonei, a promovat în La Liga 2.

Performanța clubului din Andora a stârnit însă îngrijorarea competitoarelor din liga a doua spaniolă. Pentru că face parte din altă țară, echipa lui Pique ar fi trebuit să plătească un impozit cu 37 % mai mic decât echipele din Spania.

La Liga a remediat însă problema. Din sezonul viitor, pentru toți jucătorii legitimați, FC Andorra va plăti un impozit precum toate celelalte cluburi din Spania, anunță AS.com

Shakira a vorbit despre un moment delicat: „D-asta am chemat Ambulanța”
SPANIA
Shakira a vorbit despre un moment delicat: „D-asta am chemat Ambulanța”

FC Andorra, echipa lui Pique, pierde avantajul fiscal în La Liga 2

În Andora, impozitul pentru salariile jucătorilor este cu 37% mai mic decât în Spania, ceea ce ar oferi echipei lui Pique capacitate economică mai mare pentru a angaja jucători. Acest lucru nu a fost pe placul celorlalte cluburi, care consideră că FC Andorra ar fi avut un mare avantaj.

Pentru salariile de peste 300.000 de euro pe an, rata medie a impozitului pe venit în Spania este de aproximativ 47%, în timp ce în Andora este de 10%

În acest fel, pentru un ipotetic contract de un milion de euro, clubul lui Pique ar plăti în jur de 100.000 de euro, iar în Spania ar fi vorba de 470.000 de euro

Pentru a rezolva această problemă, Comisia La Liga a aprobat o modificare a regulamentului privind plafonul salarial. Toți jucătorii legitimați de Andorra în sezonul următor vor fi considerați ca plătind impozit mediu în Spania (aproximativ 47%)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Primul arbitru profesionist în activitate care afirmă public că e gay: „Nu este o conversație despre mine, ci despre încercarea de a schimba cultura fotbalului”

Gattuso răspunde după acuzațiile fanilor și ale fostului președinte de la Valencia: „Am înnebunit cu toții? Ce știu acești «lei» care se ascund după o tastatură sau o poreclă?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
terranovaaa
terranovaaa  •  04 Iunie 2022, 15:27

Santander a castigat barajul :))))

iongeorgedan
iongeorgedan  •  04 Iunie 2022, 15:07

Racing Santander- FC Andorra 3-0, devine echipa care a promovat după baraj a fost Santander....Acum veniți cu știți false de când jigaritul asta cică se desparte de măsa cu 10 ani mai invl vârstă....sunteți penibili

Vezi toate comentariile (2)
Comentează