INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOTIA

Primul arbitru profesionist în activitate care afirmă public că e gay: „Nu este o conversație despre mine, ci despre încercarea de a schimba cultura fotbalului”

Craig Napier , Foto: SNS Group
Craig Napier , Foto: SNS Group

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 12:13 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 13:05

Josh Cavallo (22 de ani) și Jake Daniels (17 ani) au fost primii fotbaliști profesioniști care au făcut public că sunt homosexuali. Acum, doi arbitri s-au alăturat acestei liste scurte. Este vorba despre Craig Napier (56 de ani) și partenerul său Lloyd Wilson, ambii din fotbalul scoțian.

Arbitrul Craig Napier nu a mai ținut sub tăcere marele secret și a spus ce simte într-un interviu pentru Federaţia Scoţiană. 

Craig Napier a devenit primul arbitru profesionist activ care afirmă public că este gay.

AC Milan ia cu asalt piața transferurilor » Ofertă pentru un star de la Roma + Cum ar putea arăta campioana Italiei în sezonul viitor
MILAN
AC Milan ia cu asalt piața transferurilor » Ofertă pentru un star de la Roma + Cum ar putea arăta campioana Italiei în sezonul viitor

Craig Napier: „Ceea ce s-a întâmplat recent m-a inspirat foarte mult”

„Este ceva ce nu am crezut niciodată că voi face. Cred că ceea ce s-a întâmplat recent m-a inspirat foarte mult. Evident, este ceva cu care am trăit mult timp. A fost o călătorie dificilă pentru a ajunge în acest punct.

Trebuie să vedem cum se schimbă climatul pentru ca oamenii să simtă că pot fi ei înșiși și să trăiască fericiți și confortabili în propria piele”, a declarat Napier.

Arbitrul i-a încurajat pe toți colegii săi aflați în aceeași situație să iasă în public și să-i urmeze exemplul: „Este foarte important ca oamenii, cum e cazul meu, să fie dispuși să facă acest lucru

Există ceva în fotbal, există încă această barieră. Aceasta nu este o conversație despre mine, ci despre încercarea de a schimba cultura fotbalului scoțian. Acest lucru trebuie să fie mai presus de fotbal”.

Craig Napier este arbitru de categoria întâi în Scoția, iar în acest sezon a condus peste 30 de partide în toate competițiile.

Citește și:

Shakira, transportată cu ambulanța la spital! Pique a asistat la întreaga scenă

Dinamo, discuții surpriză cu 3 nume importante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Analiza
Analiza  •  04 Iunie 2022, 16:03

Schimba cultura fotbalului? S-au zăpăcit cu toții!

archibald
archibald  •  04 Iunie 2022, 14:32

Această știre trebuie promovată pe site-urile dedicate! De ce ne terorizați? Promovați sportul sau orientările sexuale?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează