INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VALENCIA

Gattuso răspunde după acuzațiile fanilor și ale fostului președinte de la Valencia: „Am înnebunit cu toții? Ce știu acești «lei» care se ascund după o tastatură sau o poreclă?”

Gennaro Gattuso // FOTO: Imago
Gennaro Gattuso // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 11:19 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 12:12

Italianul Gennaro Gattuso (44 de ani), viitorul antrenor de la Valencia, a răspuns după acuzațiile primite din partea fanilor și a fostului președinte al clubului.

Antrenorul a fost contestat de fostul președinte al clubului Valencia, Miguel Zorio, pentru frazele discriminatorii contra femeilor, homosexualilor și jucătorilor de culoare, iar acum a decis să răspundă acuzațiilor.

Gattuso răspunde după acuzațiile de rasism, sexism și homofobie

„Trecutul meu vorbește pentru mine. Sunt eu rasist? Sunt xenofob? Sunt misogin? Am înnebunit cu toții?

Acum e momentul să ne calmăm. Hai să explicăm totul. Declarația despre femei, spusă în momentul în care Barbara Berlusconi a intrat în fotbal, s-a dorit a fi o declarație în apărarea muncii lui Galliani. A fost interpretată greșit.

Rasist? De ce l-aș fi cumpărat pe Bakayoko la Napoli? Nu am avut niciodată ceva împotriva jucătorilor de culoare. Mulți mi-au fost colegi și prieteni.

Ce știu despre mine cei care vorbesc despre rasism? Ce știu acești «lei» care se ascund după o tastatură sau o poreclă? Eu vin dintr-un orășel din Calabria. M-am format singur când am plecat în Scoția, la Rangers. 

Știți ce înseamnă pentru cineva din Sud să fie plecat din Italia și să arate că poate? Mi-am construit cariera prin muncă, transpirație. Nimeni nu mi-a dat nimic. Și nu voi permite nimănui, cu acuzații teribile, să stea în calea posibilității de a munci”, a spus fostul mijlocaș de la AC Milan, potrivit presei din Italia.

De ce era acuzat Gattusso

Pe platforma „Marea Valencianista”, Zorio readuce aminte frazele care au blocat și numirea lui Rino la Tottenham, după o acțiune similară. „Nu reușesc să văd femeile în fotbal. Nu-mi place s-o spun, dar așa este”, era comentariul legat de cooptarea Barbarei Berlusconi în 2013 în conducerea Milanului. 

În 2008, înaintea unui meci Italia - Spania, a deranjat și comunitatea gay, afirmând „căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, căsătoria între homosexuali este stranie pentru mine. 

Dar fiecare face ce vrea”, iar în 2013, după ce ghanezul Kevin Prince Boateng a părăsit terenul, fiind insultat rasist de fani, a spus că „de câte ori nu au fost fluierați și albii? Mi s-a întâmplat, însă nu dau prea multă importanță”.

VIDEO Cele mai spectaculoase momente ale lui Gattuso la AC Milan

Citește și:

Arsenal îl vrea pe golgeterul Barcelonei, după ce a anunțat că s-a despărțit de Lacazette

Contre între președintele La Liga și Barcelona: „Am explicat de multe ori, dar poate e mai profitabil și mai populist să arate cu degetul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
rumunek
rumunek  •  04 Iunie 2022, 14:47

Omul și-a exprimat de fiecare dată o părere. A spus că nu reușește să vadă femeile în fotbal. El nu reușește. Vi se pare că există o comparație cu spusele gen femeile nu au ce căuta la fotbal sau eu nu negociez cu femeile? A spus ceva de căsătoriile gay, dar la fel, părerea mea și fiecare face ce vrea. Vi se pare că suportă comparație cu mizeria de referendum organizat din bani publici. Când ar trebui să fim întrebați de lucruri cu adevărat importante, ni se spune că e un cost prea mare organizarea unui referendum. La faza cu KP Boateng, hai să ne aducem aminte de situația cu Isaac la meciul România - Suedia. S-a ajuns la o inepție in care un om de altă rasă nu poate fi huiduit, pentru că interpretăm sub spectrul rasist. În final, omul și-a exprimat părerile sale, nu a jignit pe nimeni care are o altă opinia și nu a obligat pe nimeni să gândească ca el. Dacă asta a devenit un delict, părerea mea este că ne îndreptăm spre o lume de roboței tâmpi, care preiau ce li se dă și dau mai departe, fără nici un moment de gândire.

Bobel82
Bobel82  •  04 Iunie 2022, 13:54

Respect Gatooo!!!!

befree
befree  •  04 Iunie 2022, 13:21

Respect, Gattuso! Nu trebuie sa dai nicio explicatie. Tot ce ai spus este corect si adevarat, dar normalitatea a devenit o rusine in ziua de azi. RUSINE LOR!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează