INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Italienii, șocați de convocarea lui Compagno: „Chemarea lui la lot arată drama fobalului italian”

Andrea Compagno. Foto: Imago Images
Andrea Compagno. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 12 martie 2023 16:23 / Actualizat duminica, 12 martie 2023 16:40

Italienii au rămas profund surprinși și uimiți când au văzut ce nume necunoscute pentru ei apar pe lista jucătorilor chemați din străinătate la lot pentru startul preliminariilor CE 2024.

Andrea Compagno (26 de ani) continuă să facă furori în presa italiană după ce a fost convocat de Roberto Mancini pe lista preliminară a Squadrei Azzura.

Cum arată play-off-ul și grupele din play-out-ul din Liga 2 » Luni se va stabili programul meciurilor
PLAY-OFF/ PLAY-OUT
Cum arată play-off-ul și grupele din play-out-ul din Liga 2 » Luni se va stabili programul meciurilor

Retegui și Compagno, surprizele lui Roberto Mancini

„Alături de ilustrul anonim Mateo Retegui, care a dat 6 goluri în 6 jocuri pentru Tigre în Argentina în acest debut de campionat, Roberto Mancini l-a convocat pe Andrea Compagno, golgheter cu Steaua București în România, după câteva sezoane petrecute în Serie D și San Marino”, este deschiderea articolului publicat de «Il Fatto Quotidiano»”, jurnal din Roma.

Roberto Mancini, săpând după atacanți în ligile inferioare

Roberto Mancini a anunțat lista jucătorilor chemați din străinătate la lot pentru startul preliminariilor CE 2024 și a surprins prin alegerile făcute.

„Săracul Mancini. Obișnuit ca fotbalist să joace alături de Gianluca Vialli și Christian Vieri și obișnuit ca antrenor să lucreze cu patroni bogați, care i-au adus cei mai buni atacanți în mercato, de la Adriano și Ibrahimovic, la Balotelli, Drogba și Aguero, acum își pune mâinile în cap, în ciuful său grizonant, pentru a căuta cu săptămânile în categoriile inferioare și campionatele cele mai improbabile ca să găsească un vârf decent pentru națională

Ceea ce înainte era o problemă acum a devenit autentică dramă; fotbalul italian nu mai produce atacanți!”, scrie sursa citată.

Italienii au rămas surprinși: „S-a depășit acum orizontul scoutingului”

E adevărat că Mancini ne-a obișnuit cu convocări , anticipând recomandările cluburilor, de genul Zaniolo, Raspadori și Gnonto, toate descoperir ale sale, dar acum s-a depășit orizontul scoutingului: e suficient să marchezi o mână de goluri într-un campionat de al doilea sau al treilea nivel ca să fii luat în considerație la națională.  

Și asta semnifică faptul că nivelul acestei echipa naționale a scăzut mult, cu adevărat. Nu mai este nimic de ascuns, nicio aprență de salvat. Chiar și selecționerul a recunoscut, candid, într-un recent interviu în care apărea îngrijorat, trecând în revistă lista atacaților avuți la dispoziție”, se continuă în editorialul publicat zilele trecute.

16 goluria marcat Andrea Compagno în acest sezon de Superliga, pentru FCSB, fiind golgeterul competiției, alături de Dugandzic

CV-ul lui Andrea Compagno

  • A fost crescut de Catania
  • În Italia a jucat în eșaloanele inferioare pentru Pinerolo, Argentina, Borgosesia și Nuorese
  • În 2020 FCU Craiova l-a adus de la Tre Fiori din San Marino
  • 26 de goluri a înscris pentru FCU Craiova în 61 de jocuri
  • 16 goluri în 24 de partide a înscris până acum în acest sezon de Superligă

Citește și:

„Vindeți-l!” » Fanii au luat foc după ultima evoluție a lui Dennis Man

Criză totală la BBC din cauza „scandalului Lineker” » Directorul general se roagă de el să revină, dar a primit o ofertă de 3 ori mai mare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
song
song  •  28 Aprilie 2023, 16:30
Postat de Catalynn._._ pe 12 Martie 2023, 17:40

Nici tu nu pari sa fi auzit de gramatica limbii române. Înțeleg sa “uiți” câte o cratima din graba, dar când pui in plus e jenant! :-))) Și da!, ăia au auzit de Steaua, de FC fcsb nu au auzit practic nimeni! La fel si cititorii ziarului Marca, dacă puneau la sondaj FC fcsb cu stema Simpson ii băga complet in ceață.

V-a = V-ul este forma neaccentuată a pronumelui vouă, iar a este parte a conjugării unui verb la perfect compus: v-a adus, v-a chemat, v-a citit. Nu prea ai fost la scoala, gramaticule.

fotbalminim00
fotbalminim00  •  12 Martie 2023, 23:27

*** și când a venit la Fcsb, dacă da doua goluri în preliminarii să vedeți atunci articole din partea *** și aici comentarii din partea hateri-lor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maradona79
maradona79  •  12 Martie 2023, 20:04

E socant sa chemi la nationala un atacant de la o echipa care a luat 10 de la o echipa daneza fara sa inscrie vreun gol. Iar Compagno a fost titular in returul de pe Arena Nationala.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează