INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Andriy Shevchenko la Genoa! Primul club din cariera de antrenor a fostului „Balon de Aur”

Andriy Sevcenko, antrenor Genoa
Andriy Sevcenko, antrenor Genoa

Articol de - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 13:21 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 14:09

Antrenorul ucrainean Andriy Shevchenko (45 de ani) va semna un contract până în 2023 și devine al 101-lea tehnician din istoria Grifonului, înlocuindu-l pe Davide Ballardini, după 2-2 cu Empoli.

Schimbare majoră la Genoa. După transferul de putere de la nivelul conducerii, Grifonul a înlocuit și antrenorul. Davide Ballardini a fost concediat după 2-2 cu Empoli, iar noul patron, grupul 777 Partners, a pus un nume de anvergură internațională. 

Andriy Shevchenko, 45 de ani, liber după despărțirea de echipa națională a Ucrainei, va semna un contract până în 2023 cu formația rossoblu și va încasa un salariu de două milioane de euro anual.

Andriy Shevchenko a stat 5 ani la naționala Ucrainei

„Fostul câștigător al Balonului de Aur din 2004, „Șeva” este al 101-lea antrenor din istoria de 129 de ani a clubului și este cel mai prestigios nume adus la conducerea tehnică. Ex-golgeterul lui Dinamo Kiev, Milan și Chelsea a reușit o perfornață notabilă la Euro 2000, ajungând până în „sferturi” (eliminat de Anglia). 

E singura experiență de antrenor avută de Shevchenko, cei cinci ani la prima echipă reprezentativă, unde a fost promovat după ce a activat la secund, înlocuindu-l pe Mihailo Fomenko.

4 puncte în ultimele 6 etape

Grifonul este în cădere liberă, cu doar patru puncte obținute în ultimele șase etape, obținute în compania unor adversari accesibili, Salernitana, Sassuolo, Spezia, Venezia și, ieri, Empoli, ajungând pe locul 15 din 20, cu nouă puncte. 

Andriy Shevchenko va beneficia de pauza pentru meciurile interțări ca să redreseze situația și să recupereze din jucătorii accidentați. Fostul mare atacant, 111 selecții și 48 de goluri la națională, va debuta pe teren propriu cu AS Roma, pe 21 noiembrie.

52 de meciuria stat Andrei Șevcenko pe banca tehnică a echipei naționale a Ucrainei, obținând 25 de victorii, 13 remize și 14 înfrângeri

Citește și:

Ciprian Tătărușanu, în presa din Italia: „Nu sunt rezerva nimănui și nici nu sunt așa bătrân cum spuneți voi”

Ibrahimovic, gol cu 101 km/h în Serie A: „De obicei trag mai tare, cu 200. Probabil vârsta este de vină”

Playtech: Vedeta HOT care face RAVAGII la 52 de ani! S-a făcut blondă şi e bombă. FOTO de neratat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează