INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROBLEME MEDICALE

TULBURĂTOR! Teribila suferință a marelui campion englez Andy Cole după transplantul de rinichi: „Am pierdut acest meci, nu mai pot ieși învingător”

Andy Cole. foto: Guliver/Getty Images
Andy Cole. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 03 mai 2020 09:44

Andy Cole (48 de ani), de cinci ori campion în Premier League cu Manchester United, trece prin clipe grele de cinci ani, după ce a fost infectat cu un virus în Vietnam.

Andy Cole a luat Premier League pe sus, ca o furtună apărută din senin. A promovat în 1993 cu Newcastle și, de la primul sezon, a fost golgeterul campionatului, cu 34 de reușite în 40 de meciuri. Avea doar 22 de ani.

În ianuarie '95, semna cu Manchester United, devenind cel mai scump jucător britanic. 7 milioane de lire sterline. A rămas 7 ani pe "Old Trafford", a cucerit cinci titluri de campion și a fost decisiv în acea "triplă" de vis din 1999: titlu, FA Cup și Champions League.

Andy Cole: „Am vrut să cedez. Să abandonez. Viața mea. Totul”

La 48 de ani, viața lui nu mai e deloc frumoasă. E suferință. O luptă continuă. De multe ori, un coșmar. Din 2015 se chinuie, de când s-a infectat cu un virus într-un turneu făcut în Vietnam ca ambasador al lui Manchester. A fost pe moarte, doar transplantul de rinichi salvându-l în 2017. Însă și acum trece prin clipe teribile.

 "Au fost multe, multe momente când am vrut să cedez. Să abandonez. Viața mea. Totul", a mărturisit el într-un interviu pentru The Guardian.

"Miercurea trecută, durerile au reapărut și, o zi întreagă, n-am putut să mă ridic din pat. Am acceptat că nu e ziua mea, am pierdut acest meci". Nu își mai face iluzii. "Înainte, m-aș fi bătut. Dar acum știu că nu mai pot ieși învingător. Ultimii cinci ani au fost o furtună de rahat".

Singur, părăsit de soție după transplant, fostul atacant vrea să-i sprijine pe cei din jur, pe cei care suferă. Recent, el a lansat Fundația Andy Cole, care va fi strâns legată de Kidney Research UK. O organizație caritabilă care susține cercetarea asupra afecțiunilor renale.

 

289 de goluria marcat Andy Cole în 646 de meciuri jucate în întreaga carieră la echipele de club

196.000.000 €a cheltuit Arsenal în sezonul 2012-2013 doar pe salarii, cu 87 de milioane mai mult decît au încasat "tunarii" din drepturi TV

121 de goluria adunat Cole la United (275 de partide); la Newcastle, a avut 68 de reușite în 84 de jocuri

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Semnul că liga scoțiană va fi suspendată definitiv » A jucat Ianis Hagi ultimul meci la Rangers?

Undă verde pentru fotbal! Studiul decisiv făcut de Danemarca: „Jucătorii NU se pot infecta în timpul unui meci!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gago747
gago747  •  03 Mai 2020, 15:10

Dwight Yorke + Andy Cole = best duo forever!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează