INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Undă verde pentru fotbal! Studiul decisiv făcut de Danemarca: „Jucătorii NU se pot infecta în timpul unui meci!”

Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 08:46

Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive, iar redeschiderea lor naște o serie de întrebări cu privire la riscurile la care sportivii vor fi expuși. Din Danemarca vin vești bune. 

Răspunsuri la întrebările aflate pe buzele tututor vin din Danemarca, unde un studiu efectuat de Universitatea din Aarhus și Ministerul Sănătății a încercat să elucideze în cât timp te poți infecta cu COVID-19 dacă te situezi în apropierea unei persoane îmbolnăvite, scrie Adevărul.

„În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci”, spun danezii. Studiile efecutate în Danemarca arată că un jucător trebuie să stea sub doi metri, timp de 15 minute, ca să contractezi virusul de la respectiva persoană infectată, lucru imposibil într-un meci de fotbal, conform virusologului danez Allan Randrup Thomsen.

Fără dușuri la vestiare și transport cu autocarul

Potrivit sursei citate, ceea ce ar mai fi de notat în urma studiului vizează unele recomandări venite din partea specialiștilor danezi. 

Pentru moment, transportul jucătorilor cu autocarul, unde normele de distanțare socială nu pot fi aplicate, ar trebui să fie înlocuite cu altceva. La fel ca dușurile din interiorul vestiarelor, un alt loc unde ar exista pericolul real de îmbolnăvire 

Cercetarea a fot realiztă de Nikolas Knudsen, Manuel Thomasen și de profesorul Thomas Bull Andersen, ultimul fiind reprezentant al Ministerului Sănătății în cadrul Universității de la Aarhus.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

Ungaria reia campionatul » Antrenamentele încep pe 4 mai, iar toate ligile vor fi duse la bun sfârșit

VIDEO+FOTO Japonezii, nervoși pe o dublă campioană olimpică din Rusia: „Noi stăm în izolare, iar ea face asta. Trimiteți-o acasă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
whiteredarad
whiteredarad  •  04 Mai 2020, 11:01

Studiul asta este o prostie imensa

2102911679735264
Calin Radulescu  •  03 Mai 2020, 12:05

Danezul cred ca era beat :)))...

b_o_g_d_a_n
b_o_g_d_a_n  •  02 Mai 2020, 19:45

Am fost 4 luni la studii in Aarhus, cu Erasmus. Ar fi printre ultimele lucruri pe care le fac sa cred intr-un studiu facut acolo. Sistemul lor de invatamant...mult, mult ambalaj. Si n-ar fi singurul domeniu. Se pricep sa atraga atentia asupra lor si sa-si umfle imaginea, aici sunt asi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează