INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DIAGNOSTIC

Fostul campion cu Manchester United și Rangers, anunț răvășitor: „Să fac chimioterapie de dragul a 3 luni în plus de viață? Nu, mulțumesc!”

În stânga, Andy Goram în prezent, la 58 de ani. În dreapta, Goram în tricoul lui Manchester United, în 2001, la 37 de ani
În stânga, Andy Goram în prezent, la 58 de ani. În dreapta, Goram în tricoul lui Manchester United, în 2001, la 37 de ani

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 12:49 / Actualizat marti, 31 mai 2022 13:08

Andy Goram (58 de ani), fostul mare portar scoțian, a făcut un anunț răvășitor, după ce a fost diagnosticat cu cancer esofagian în formă avansată. 

Goram a fost portar la Rangers, club unde este considerat a fi unul dintre cei mai importanți goalkeeperi din istorie, și la Manchester United, timp de 6 luni. El a mărturisit că doctorii l-au diagnosticat cu o formă avansată de cancer și că mai are 6 luni de trăit.

 Acesta a povestit că a început să se simtă rău în urmă cu câteva săptămâni. Suferea de arsuri. Nu putea să bea apă și să mănânce. 

Fostul campion cu Manchester United și Rangers, anunț răvășitor: „Să fac chimioterapie de dragul a 3 luni în plus de viață? Nu, mulțumesc!”
Andy Goram // FOTO: Imago

„Am crezut că am o indigestie severă. Parcă eram blocat. Starea s-a înrăutățit în câteva săptămâni. Nu am putut să mă văd cu doctorul de familie. Eram în agonie. Am făcut o tomografie la spitalul Monklands și apoi am fost dus de urgență la alt spital. De acolo mi s-a spus să fie rudele apropiate cu mine. Atunci mi-am dat seama că am cancer”, spune Goram pentru Daily Record

Fostul portar a fost diagnosticat cu cancer esofagian de nivel 4. Boala s-a extins la ficat și plămânul drept și nu poate fi operată. 

Andy Goram: „Mai am 6 luni de trăit”

„Doctorul mi-a arătat unde este cancerul și mi-a spus că nu poate fi operat. Fiul meu a început să plângă, în timp ce eu evaluam situația. Cuvântul «inoperabil» m-a lovit puternic. Mi s-a spus că dacă fac chimioterapie, mai am de trăit 9 luni. Dacă nu, mai am, în medie, 6.

Am luat decizia după ce am discutat cu fosta soție și fiul. Să fac chimioterapie de dragul a 3 luni în plus de viață? Nu, mulțumesc! Chimioterapia nu intră în discuție. Miriam (n.r- fosta soție) a făcut chimioterapie de 6 ori. A fost un iad”, a adăugat Goram. 

El a povestit și cât a suferit după ce a fost operat la jumătatea lunii mai, pe 13. 

„Mi-au montat un stent în esofag pentru a trata blocajul produs de cancer și pentru a putea înghiți din nou. Operația a fost un succes, dar durerea a fost de nesuportat. Am mai avut dureri după operațiile la genunchi și de la tendonul lui Ahile, dar durerea de acum a fost oribilă. 

Acum iau pastile de durere, vitamine și morfină. Trebuie să le iau cu strictețe pentru a nu avea probleme. Doctorul mi-a spus «Du-te și bucură-te de viața într-un mod cât mai normal». Acum durerea e suportabilă. Voi lupta așa cum nu am făcut-o niciodată. Voi fi aici cât de mult pot”, a adăugat fostul portar.

184 de meciuria strâns Goram la Rangers

Cine e Andy Goram

  • Crescut la Oldham, Goram a mai jucat la Hibernian, Rangers, Notts County, Sheffield United, Motherwell, Manchester United, Coventry, Queen of the South FC și Eling City, retrăgându-se în 2004.
  • La United a jucat între ianuarie și iunie 2001, sub formă de împrumut. A bifat 2 prezențe în Premier League în sezonul în care „Diavolii” au câștigat campionatul
  • Cea mai mare perioadă a carierei a petrecut-o la Rangers, iulie 1991 – ianuarie 1998.
  • Cu Rangers a câștigat 5 titluri în Scoția, 3 Cupe ale Scoției și 2 Cupe ale Ligii
  • Pentru naționala Scoției a strâns 43 de meciuri, fiind prezent la Campionatele Mondiale din 1986 și 1990 și Campionatele Europene din 1992 și 1996
Fostul campion cu Manchester United și Rangers, anunț răvășitor: „Să fac chimioterapie de dragul a 3 luni în plus de viață? Nu, mulțumesc!”
Andy Goram // FOTO: Imago

Citește și: 

Un nume mare al Scoției anunță înaintea barajului pentru Mondial: „Vreau ca Ucraina să se califice. Ne trezim când apasă cineva butonul armei nucleare?”

Fostul atacant de la Valencia și Benfica, reținut pe aeroportul din Lisabona cu ajutorul Interpolului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kxd2000
kxd2000  •  31 Mai 2022, 15:37

Ce gol i-a dat Prodan în Chanpions League într-un Steaua - Rangers 1-0

Vezi toate comentariile (1)
Comentează