INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARAJ CM 2022

Un nume mare al Scoției anunță înaintea barajului pentru Mondial: „Vreau ca Ucraina să se califice. Ne trezim când apasă cineva butonul armei nucleare?”

Ucraina, Foto: Imago Images
Ucraina, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2022 10:55 / Actualizat marti, 31 mai 2022 11:46

Graeme Souness (69 de ani), faimosul fost fotbalist scoțian, speră ca acest baraj pentru Mondial să fie o campanie împotriva războiului Rusiei din Ucraina. 

  • Scoția - Ucraina se joacă miercuri, 1 iunie, de la ora 21:45, în semifinalele play-off-ului CM 2022. Partida va fi televizată pe Prima Sport și Digi Sport 2

După mai mult de două luni de întârziere, din cauza războiului care le-a răvășit țara, ucrainenii joacă mâine semifinala barajului pentru CM 2022. Contra Scoției, pe „Hampden Park”. 

Jucătorii galben-albaștri s-au pregătit întâi cu echipele de club, Dinamo și Șahtior, începând antrenamentele la București și participând ulterior la un turneu european caritabil, de amical. De la începutul lunii mai, s-au reunit la națională, lângă Ljubljana, la cantonamentul selecționatei Sloveniei. Acolo au apărut mai târziu și stranierii. 

Dacă trec de scoțieni, vor întâlni alți britanici în finala play-off-ului. Duminică, la Cardiff, cu Țara Galilor

„Nu mă «vând» ușor” » Și-a salvat echipa de la retrogradarea în Liga 2, acum își dezvăluie secretul: „Știți ce e culmea?”
CHINDIA
„Nu mă «vând» ușor” » Și-a salvat echipa de la retrogradarea în Liga 2, acum își dezvăluie secretul: „Știți ce e culmea?”

Graeme Souness: „Ne trezim când apasă cineva butonul armei nucleare?” 

Unul dintre cei mai fervenți fani ai lor e un scoțian faimos. Graeme Souness, 69 de ani, astăzi analist sportiv, spune ce simte într-un interviu pentru The Times. 

„O parte din mine îmi tot transmite că e numai un joc de fotbal, dar chiar vreau ca noi, scoțienii, să-i învingem? Indiferent dacă vorbim de sport, politică, artă sau orice altceva, trebuie să-i fie clar Rusiei că este inacceptabil ceea ce face. Mă aflu într-o ipostază delicată, dificilă. Sunt un tip emoțional. Și nu vreau doar ca Ucraina să se califice la Mondial. Îmi doresc să se ducă în Qatar și să câștige trofeul”, a afirmat fostul fotbalist al lui Liverpool. 

Mesajul său pentru toți cei din jur, mai ales pentru ruși: „Cât de adânc să-ți bagi capul în nisip pentru a nu înțelege prin ce trece lumea noastră acum? Ne trezim când apasă cineva butonul armei nucleare?”. 

România a jucat un amical pe Giulești » Marcatorii, echipele folosite de Iordănescu + A venit cu tactica de la FCSB
AMICAL
România a jucat un amical pe Giulești » Marcatorii, echipele folosite de Iordănescu + A venit cu tactica de la FCSB

Graeme Souness: „Nu aș vrea să fiu internațional scoțian acum” 

Souness completează: „Mă gândesc profund la ce este mai important. Fotbalul sau să lansăm un semnal legat de inacceptabilul comportament al Rusiei? Sincer, nu aș vrea să fiu printre internaționalii scoțieni acum”. 

Comentez la televiziune și nu știu cum mă voi stăpâni. Știu că fanii noștri care vor merge pe stadion vor simți la fel. Lumea trebuie să fie unită și să spună Rusiei ce simte. Puteți simți emoția din vocea mea. 

- Graeme Souness, fost internațional scoțian

VIDEO. Alexandru Boiciuc, despre ce trăiesc rudele sale în Ucraina: „Sunt mereu pregătiți să meargă la adăpost!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

O legendă a fotbalului ceh recunoaște că Sparta Praga a greșit față de Florin Niță

PSG a transferat un fotbalist cu 40 de milioane de euro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovis
ovis  •  31 Mai 2022, 13:27

Un ***.Asa cum a fost și ca jucător(bun de altfel). Din păcate,mulți gandesc așa. Vad Ucraina în semifinalele CM.Si nu ca ar fi vreo mare scula de echipa.Se va repeta cumva ,mizeria de la Eurovision. Ce treaba are fotbalul cu politica?Acum pe bune?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează