INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un fost campion european U21 care-l ținea rezervă pe Buffon s-a întors în fotbal, după ce ajunsese bucătar în Germania!

Angelo Pagotto, cel care îl ținea rezervă pe Buffon la U21, s-a întos în fotbal
Angelo Pagotto, cel care îl ținea rezervă pe Buffon la U21, s-a întos în fotbal

Articol de - Publicat marti, 23 martie 2021 12:17 / Actualizat marti, 23 martie 2021 12:43

Angelo Pagotto (47 de ani), obligat să se retragă după o suspendare pe viață pentru că a consumat cocaină, este acum antrenorul portarilor la Avellino, în Serie C.

Putea să devină un star și să apere la echipele mari din Serie A, însă faima și atracțiile din afara terenului i-au ruinat cariera. Era titular la naționala U21 a Italiei, ținându-l rezervă pe Gigi Buffon, într-o perioadă în care selecționata pregătită de Cesare Maldini domina Europa. Angelo Pagotto avea 22 de ani și repingea două penalty-uri la CE 1996, lui Iván De la Peña și Raúl González, în finala împotriva Spaniei (4-2), cucerind titlul continental. Totuși, n-a prins și lotul pentru JO 1996!

Pagotto a ajuns în depresie

Atunci juca la Sampdoria, iar refuzul de a se transfera la Juventus, preferând Milan, a însemnat o alunecare pe tobogan. A ajuns rezerva lui Sebastiano Rossi la rossoneri, apărând puțin. Alungat la Perugia, a fost depistat pozitiv în ianuarie 2000 la controlul doping după un meci cu Fiorentina, suspendat doi ani și dat afară de club. Putea scăpa cu 6 luni, dar s-a considerat nevinovat. 

„M-au părăsit toți prietenii, doi ani m-am izolat în Liguria la hotelul deschis cu mama. Am început o viață sălbatică. Erau zile când nici nu mă puteam da jos din pat, după nopți pierdute în discoteci. Când am înțeles că o luasem razna, că situația scăpase de sub control, m-am privit în oglindă, cerând ajutorul medical. Eram în depresie!”, povestea Angelo într-un interviu recent din Gazzetta dello Sport.

Angelo Pagotto a lucrat la o pizzerie

În 2007, fostul campion european era din nou prins dopat la Crotone, după un meci cu Spezia în Serie B. Cocaină! A primit o suspendare pe viață, însă la recurs i-a fost redusă la opt ani. Cariera îi era compromisă, așa că a fugit în Germania: „Am lucrat la o pizzerie, apoi bucătar, am făcut de toate”. 

La doi ani după expirarea sancțiunii, se bucură de fotbal, fiind antrenorul portarilor în Serie C la Avellino, în timp ce Buffon încă apără la Juventus. Angelo Pagotto și-a început cariera la Napoli și a terminat-o la Crotone, având 10 selecții la naționala U21 și trei la U18.

VIDEO Adrian Mutu: „Mulți au crezut că am ratat intenționat acel penalty în fața lui Buffon”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Neymar a luat decizia! Unde va ajunge la vară

Motivul incredibil pentru care un jucător al lui Bayern Munchen a ratat prezența la echipa națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează