INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA - KOSOVO 5-3

Anglia - Kosovo 5-3 // Ce fenomen! Raheem Sterling e în TOP 5 mondial, după ce a intrat sub „aripa” lui Guardiola » Performanțe sclipitoare la națională

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 12:05

Anglia - Kosovo 5-3 // Raheem Sterling, aripa în vârstă de 24 de ani  a Angliei, a marcat 74 de goluri și a reușit 73 de assisturi la club și națională, de când Pep Guardiola a venit la Manchester City.

În ofensivă, Anglia lui Southgate e nimicitoare. I-a dat cinci goluri Cehiei, cinci Muntenegrului, patru Bulgariei și tot cinci naționalei din Kosovo. Deasupra tuturor iese el, Raheem Sterling, un fenomen în acest an.  

Duminică, a fost "breathtaking", cum scrie Daily Mail. Îți taie răsuflarea cu jocul său. Un gol și trei assisturi și nota 9,5 oferită de tabloidul britanic. Aproape de perfecțiune. Numai în această "dublă", a adunat două goluri și patru pase decisive. Având șase goluri și cinci assisturi de la startul preliminariilor pentru Euro. A influențat 11 reușite din cele 19 reușite ale Albionului. "Se poate mai mult?", se întreabă jurnaliștii de la Mail. 

De trei ani, de când a venit Pep Guardiola la Manchester City, Sterling a decolat în fotbal. 74 de goluri și 73 de assisturi la club și națională în această perioadă. Este acum în Top 5 mondial. "Messi și Cristiano sunt atât de puternici. An de an. Încerc să fiu aproape de ei. Acesta a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele în tricoul Angliei. 

"E imposibil să joci împotriva lui Sterling. Tot ce poți să faci este să-l faultezi. A învățat multe de la Guardiola și e unul dintre cei mai buni jucători din lume acum" 
- Bernard Challandes, selecționer Kosovo 

"Raheem a fost aproape de neoprit. Abilitatea de a câștiga duelurile, viziunea și dorința de a ataca direct poarta, jocul său generos, toate mă impresionează" 
- Gareth Southgate, selecționer Anglia

10 anifără înfrângere are Anglia în preliminariile CE sau CM; a jucat 43 de meciuri, cu un golaveraj grozav: 119-19

Apărarea-calamitate 

Dacă atacul e formidabil, în schimb, apărarea lui Southgate a fost un dezastru. Trei goluri primite de Anglia la Southampton, toate în urma unor gafe ireale. Keane, Rice și Maguire. "Am făcut greșeli ridicole, am luat decizii proaste", a declarat selecționerul. Sterling n-a fost nici el mulțumit: "La turneele finale, asemenea erori te ucid. Primim prea multe goluri aiurea". 

"Golurile sunt pentru bunica" 

La a opta selecție, Jadon Sancho (19 ani) a înscris și primele sale două goluri la națională. "Înseamnă foarte mult pentru mine și pentru familia mea. E o zi specială", a afirmat aripa Borussiei Dortmund. A dedicat această "dublă" memoriei bunicii sale, care s-a stins din viață de curând. 

Vezi și: 

Lituania - Portugalia 1-5 // Cristiano Ronaldo, după al zecelea „poker” al carierei: „Se apropie sfârșitul meu? E imposibil!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează