INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

UPDATE A câștigat și a plecat! Antonio Conte nu s-a înțeles cu Inter Milano și a părăsit oficial echipa

Antonio Conte pare să își ia „La revedere” de la Inter // Foto Getty Images
Antonio Conte pare să își ia „La revedere” de la Inter // Foto Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 mai 2021 20:42 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 20:43

Antonio Conte nu s-a înțeles privind viitorul lui Inter, patronul chinez dorind reducerea salariilor cu 20% și restructurarea lotului pentru a scoate un plus de 100 de milioane de euro. 

UPDATE 20:30 » Antonio Conte a plecat de la Inter 

Inter a emis un comunicat prin care anunța că înțelegerea cu Antonio Conte a fost reziliată.

„Clubul dorește să-i mulțumească lui Antonio pentru munca extraordinară pe care a făcut-o, culminând cu cucerirea celui de-al 19-lea. Antonio Conte va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului nostru”, se arată în comunicatul lui Inter. 

Inter Milano, stop la investiții!

La numai câteva zile după ce a sărbătorit titlul, la capătul a 11 ani de așteptare, Inter se pregătește de o despărțire șocantă. E tot mai clar că își va pierde pionul principal. Gazzetta dello Sport anunță că Antonio Conte va rezilia de comun acord contractul valabil până în 2022, negociind lichidarea, și oficializarea deciziei ar trebui să vină în maximum 48 de ore!

Divorțul, fără scandal și regrete, era inevitabil, din cauza diferențelor imense în ceea ce privește viitorul. Și nu va fi nevoie de o reuniune a patronului Zhang cu ceilalți conducători ai clubului. 

Antrenorul nerazzurrilor își dorea o creștere, așa cum prevedea proiectul prezentat în 2019, dar ambițiile sale de a continua investițiile s-au lovit de planurile financiare ale chinezilor. Reducerea cu 20% a fondului de salarii și restructurarea lotului pentru a obține un plus de 100 de miioane de euro, în condițiile crizei economice provocate de pandemie.

Inter s-a și împrumutat

„Clubul, care o obținut o finanțare de 275 de milioane, vrea să se mențină în top, dar tăind din costuri și, probabil, renunțând la un star. O manevră care ar dinamita toată munca lui Conte din acești 2 ani. Proprietarul nu-l dă afară și admite că n-are cum să-și respecte promisiunile făcute, înțelegându-i dezamăgirea", a explicat cotidianul roz. 

La fel a făcut când a plecat de la Juve în 2014, doar că la Inter banii au decis. Restanțele mari acumulate la salarii au împins situația la limită, meritul lui Conte fiind că nu a pierdut controlul vestiarului.

Pleacă Conte: cine vine la Inter?

Marotta a și pornit căutările pentru un alt tehnician și are patru nume pe listă. Și la Inter este primul Max Allegri, curtat însă și de Real, urmat de încă un fost juventin, Maurizio Sarri, ambii liberi. Iar ca variante de back-up apar Simone Inzaghi, care s-a săturat să aștepte prelungirea cu Lazio, și Sinișa Mihajlovici (Bologna), fost jucător al nerazzurrilor între 2004 și 2006, înaintea retragerii, și secund al lui Mancini.

12milioane de euro este salariul net pe care Conte trebuia să-l primească în anul rămas de acord plus un milion restant din sezonul recent încheiat

Citește și alte știri internaționale:

UEFA, proceduri disciplinare contra rebelilor Super Ligii » Spaniolii dezvăluie ce riscă Real, Barça și Juve

Ar fi șocul verii! Gareth Bale ar vrea să se retragă după EURO » Lasă fotbalul pentru golf?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
laurkro
laurkro  •  27 Mai 2021, 15:27

“Culminând cu cucerirea celui de-al 19” Al 19-lea ce, scribilor? Vi s-au terminat literele? Vai de capul vostru, nu sunteți in stare sa scrieți o întreaga propoziție!

magic4ever
magic4ever  •  26 Mai 2021, 22:12

Neseriosi rau chinezii astia...multi fotbalisti de top nu o sa accepte reducerea salariului cu 20% si probabil o sa plece si o sa se aleaga praful de Inter si de toata munca lui Conte...mai bine vand echipa la altcineva ...

traian_v
traian_v  •  26 Mai 2021, 14:46

Mutu la Inter. Ar fi mai ieftin .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează