INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Antrenorul îi ia apărarea lui Ionuț Radu, după gafa decisivă cu Fiorentina: „Nu poți distruge un copil”

Articol de - Publicat luni, 15 august 2022 15:00 / Actualizat luni, 15 august 2022 15:21

Massimiliano Alvini ignoră gafa lui Ionuț Radu din Fiorentina - Cremonese 3-2: „E un portar mare și nu merită eticheta pusă”. Gazzetta dello Sport l-a notat cu 4: „Și-a condamnat echipa cu acel autogol”. 

La al doilea său meci oficial la Cremonese, Ionuț Radu a comis în finalul meciului de la Florența o mare greșeală, care a contat decisiv în stabilirea rezultatului (2-3) și eșecului nou promovatei la debutul sezonului. 

O gafă ce-a amintit de episodul horror de la Bologna, unde Inter a pierdut titlul în campionatul trecut. „Și-a dat gol singur și și-a condamnat echipa. Două excelente parade și câteva ieșiri neliniștitoare au precedat eroarea gravă a românului”, l-a caracterizat Gazzetta dello Sport, care i-a acordat nota 4, cea mai mică a partidei!

Inundație în tribunele Arenei Naționale în timpul meciului FCSB - Chindia » Imaginile falimentului de la cel mai mare și mai scump stadion din țară
FCSB - CHINDIA 3-2
Inundație în tribunele Arenei Naționale în timpul meciului FCSB - Chindia » Imaginile falimentului de la cel mai mare și mai scump stadion din țară

Ce-l sfătuiește antrenorul lui Cremonese pe Ionuț Radu: „Să privească înainte!”

În ciuda intervenției ratate la mingea centrată plouat de Mandragora și scăpată în poartă, după ce Radu s-a lovit de bară, antrenorul oaspeților nu i-a reproșat nimic, ba din contră. 

„A avut o prestație foarte importantă. Era căzut jos și i-am zis să ridice capul, se vorbește despre el pentru o nouă eroare cu altă echipă, dar trebuie să privească înainte. În sezonul trecut a fost crucificat pentru o situație similară, nu poți să distrugi așa un copil! 

Acea greșeală nu există, la fel precum actuala, s-a șters, aparține trecutului. Sunt foarte mulțumit de prestația lui. Este un portar mare și i-a fost pusă o etichetă pe care nu o merită”, a comentat Massimiliano Alvini, luându-i apărarea goalkeeperului de 25 de ani la sfârșitul meciului.

Gazzetta dello Sport i-a dedicat un articol special lui Ionuț Radu: „Căzut în gaura neagră”

Gazzetta dello Sport i-a dedicat însă un articol special lui Ionuț Radu, „De la Bologna la Florența, Ionuț în întuneric": 

„Revine blestemul portarului. După dezastrul ce a costat-o pe Inter lo scudetto, încă un blackout, mai dureros decât cel cu Bologna. Ionuț pare căzut într-un abis fără fund, o gaură neagră care apare dintr-odată și îl absoarbe. De neînțeles cum de s-a pierdut și a devenit victima unei alte erori tehnice inexplicabile. Ceea ce trebuia să fie începutul renașterii sale s-a transformat într-o duminică de lacrimi și de neîncredere. 

Păcat de cele trei intervenții formidabile la Biraghi, Bonaventura și Milenkovici, anulate de centrarea devenită coșmar, la care, în loc să respingă mingea peste bară, a încercat să o prindă. Și așa Radu a fost aruncat din nou în infernul trăit în ultimele patru luni. Fotbalul este crud uneori și anumite ștampile ajung să fie foarte greu de șters, lăsând amprente profunde”.

Vlad Chiricheș, vinovat la primele două goluri

Nici Vlad Chiricheș nu a prins o zi bună duminică. Colegul lui Ionuț Radu a fost înlocuit la pauză de antrenorul Alvini, manifestând nesiguranță în defensiva lui Cremonese. 

„A ieșit târziu la faza deschiderii scorului și a greșit în a anticipa la golul de 2-1. Având și un cartonaș galben, a fost schimbat inevitabil. În absența lui, echipa a trecut la o apărare în patru”, a comentat Gazzetta dello Sport, care i-a dat nota 5. 

Agenția locală „Cuore Grigiorosso” a fost mai generoasă (nota 6) și a remarcat că „a cedat ultimul în duelurile cu Jovici, pe care în unele situații n-a reușit să-l blocheze, iar din altele a ieșit cu capul sus”.

Răzvan Marin, de nota 5,5

Și al treilea român titular în runda inaugurală din Serie A a părăsit terenul învins. Tot la debutul în campionat pentru noua echipă, Răzvan Marin a pierdut în deplasare cu Spezia (0-1). Fostul mijlocaș al lui Cagliari a primit nota 5,5 în Gazzetta dello Sport: „Rotița de încărcare a paselor sale s-a învârtit mereu puțin prea lung”. 

Presa locală se întreabă dacă rolul de regista i se potrivește. „Sigur nu a lăsat de de dorit în privința dorinței de a se implica, dar jn-a reuțit practic niciodată să își pună amprenta pe manevra ofesni9vă a trupei lui Zanetti”, a remarcat agenția Pianeta Empoli.

Drăgușin, un debut victorios

Tot duminică seară a jucat în prima etapă din Serie B Radu Drăgușin. Fundașul transferat de la Juventus a bifat 90 de minute la Genoa în deplasarea de la Venezia (2-1), după ce fusese integralist și în Cupă, la 3-2 cu Benevento. 

Nici Daniel Boloca n-a lipsit dintre titularii lui Frosinone și a rămas până la finalul partidei cu Modena (1-0). Folosit mijlocaș central, românul a fost avertizat spre finalul întâlnirii.

Citește și: 

Ten Hag a pornit teroarea la Manchester United! Pedeapsă după rușine: 14 kilometri de fugă la 30 de grade Celsius

Antonio Conte nu se lasă, după scandalul din Chelsea - Tottenham: „Ar fi meritat să-i pun o piedică lui Tuchel”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
pErsanu02
pErsanu02  •  17 August 2022, 16:56
Postat de golf_club pe 15 August 2022, 21:08

Si uite asa vine cate un măscărici care faultează limba română, și nu îi dă nimeni roșu. Vere, Nita o fi umil, dar e totusi o rezerva in campionatul Cehiei. S-a trezit prea tarziu ca sa ajunga mare. Nu stiu ce vi s-a pus așa pe Radu, norocul lui ca antrenorii din Italia nu-s asa experti ca voi :)) si vad potențial în el.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigelos
gigelos  •  16 August 2022, 10:15

Pentru cei ce se declara prietenii lui Radu...priviți poza din articol și vedeți ce privire speriata are Ionut , de curca beata , pisoi speriat ...asta e problema .Pacat

gigelos
gigelos  •  15 August 2022, 23:04

Un portar roman ce apara în Serie A e incredibil .Si tânăr. Trebuia sa fie titular la nationala fără doar și poate . Serie A .Nu e . În Italia e știut portar titular , portar nr 2 . Totuși se trezește sa-l atace în presa pe Handanovici . Mizerabil . Pe la echipa națională făcea pe Adrian Păunescu. Gafează incredibil .Băiatul e milionar , frumușel , tânăr, poate o fi și bun portar dar deocamdată le face varza .Când spune lumea ca are ceva probleme psihice , de concentrare sar , ,prietenii lui " .Atunci care e problema ? Nu e nici o problema ? Faci varza un meci din doua , e ok ? Karius mai joaca ? Era prin Turcia parca ...Andrei Vlad ? Portar ...poate cel mai greu post , ai greșit, rămâne. Trebuie modest și concentrat .Tzetze era poate singurul în figuri era teribil , dar făcea omul niște boroboatze ...mai suflați în coarne lui Radu , ajunge mâine poimâine pe la Chindia

Vezi toate comentariile (14)
Comentează