INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2021

Se anulează Cupa Africii?! Cedează presiunii cluburilor din Premier League?

Se anulează Cupa Africii?-Mane// Foto: Imago
Se anulează Cupa Africii?-Mane// Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2021 12:49 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 14:34

Confruntată cu tulpina Omicron și cu presiunile cluburilor engleze, CAF ia în calcul posibilitatea să renunțe la disputarea turneului final între 9 ianuarie și 6 februarie 2022.

Cupa Africii pe Națiuni 2021 ar putea fi anulată. Dezvăluirea senzațională vine din Franța, în aceste zile luându-se deja în discuție în cadrul CAF (Confederația Africană de Fotbal) varianta abandonării ediției - deja amânată cu un an din cauza pandemiei - programate în Camerun în perioada 9 ianuarie - 6 februarie! 

Potrivit RMC Sport, un factor important ar fi îngrijorarea legată de răspândirea tulpinii Omicron a COVID-19, însă și nemulțumirea cluburilor europene de a le da drumul internaționalilor africani pentru aproximativ o lună.

George Puşcaş vine să se bată la titlu în Liga 1! Englezii au făcut anunţul
MERCATO
George Puşcaş vine să se bată la titlu în Liga 1! Englezii au făcut anunţul

10 zile carantină

Dincolo de dificultățile organizatorice, CAF se confruntă cu presiunile făcute mai ales de cluburile engleze, care riscă să-și piardă jucătorii până la jumătatea lunii februarie. 

Toți cei care provin din țările de pe „lista roșie” vor fi obligați la o carantină de 10 zile din momentul întoarcerii lor în Marea Britanie, chiar dacă țările de pe continentul negru au fost recent eliminate din această listă.

Adrian Porumboiu, categoric în disputa Săpunaru - Kovacs: „Ține de civilizație, nu te poți rățoi la el!”
FCSB - RAPID 3-1
Adrian Porumboiu, categoric în disputa Săpunaru - Kovacs: „Ține de civilizație, nu te poți rățoi la el!”

Permis de sănătate

Dacă totuși CAN se va ține, se va aplica un protocol medical strict, care să evite apariția de focare. Pentru a merge la stadion, e nevoie automat de un permis de sănătate. 

Acesta privește atât echipele participante, cât și spectatorii. Toată lumea va trebui testată. Cei complet vaccinați au permisul de sănătate valabil timp de o săptămână. Cei neimunizați vor necesita sistematic un test negativ la 24 de ore. 

Testele de tip PCR vor fi rezervate jucătorilor și tuturor persoanelor care au acces pe stadion: oficiali, copii de mingi, arbitri. Pentru spectatorii din fan-zone, un test antigen va fi suficient.

Citește și:

Lucescu mai pierde un jucător! Se desparte de un fundaș de 22 de ani pentru aproape 30 de milioane!

George Puşcaş vine să se bată la titlu în Liga 1! Englezii au făcut anunţul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează