FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, categoric în disputa Săpunaru - Kovacs: „Ține de civilizație, nu te poți rățoi la el!”

Istvan Kovacs / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Istvan Kovacs / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 09:40 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 11:06

Adrian Porumboiu (71 de ani), fost arbitru important în campionatul României, a analizat prestația lui Istvan Kovacs din derby-ul FCSB - Rapid 3-1

Deși a lăudat maniera de arbitraj a lui Kovacs, Porumboiu consideră că „centralul” ar fi trebuit să-l elimine pe Cristi Săpunaru. Căpitanul celor de la Rapid a avut mai multe ieșiri necontrolate la adresa arbitrului, fiind iertat de eliminare.

MM Stoica, dezlănțuit! Gestul managerului de la FCSB, după victoria-șampanie cu Rapid
FCSB - RAPID 3-1
MM Stoica, dezlănțuit! Gestul managerului de la FCSB, după victoria-șampanie cu Rapid

Adrian Porumboiu: „Săpunaru trebuia eliminat. Ține de civilizație!”

„Nu mi s-a întâmplat ce a pățit Kovacs cu Săpunaru. El trebuia eliminat! A protestat, a insistat. A fost atenționat să se liniștească, dar nu s-a liniștit

Mie mi-a plăcut Kovacs aseară, poate că decizia de a nu-l elimina a fost o decizie de înțelepciune. Să înțeleagă că arbitrul e arbitru și că nu te poți rățoi la el. Ține și de civilizație, de respect. Cu mici inexactități, Kovacs a arbitrat bine aseară. Este penalty, parcă ar fi avut VAR-ul cu el.

Kovacs a trebuit să facă ceea ce a făcut pentru a demonstra că vrea să țină un echilibru. Dar dacă îi dădea roșu, nu îi spunea nimeni nimic. Nu sunt un admirator al lui Kovacs, dar nu pot nega evidența”, a declarat Adrian Porumboiu, la GSP Live. 

Victor Becali: „Nu suntem în război, e o luptă sportivă”

Impresarul Victor Becali a vorbit şi el la GSP Live de comportamentul lui Săpunaru din derby-ul FCSB - Rapid.

„El uită câteodată că este jucător și se comportă ca un suporter. El trăiește viața lui de Rapid, el așa trăiește. Stai puțin că până la urmă nu suntem în război, e o luptă sportivă. El un băiat foarte bun, dar are trăirile astea de suporter.

Acum are și o vârstă, la care spun eu că încă își face treaba, dar după atâția ani de zile să știți că nu e ușor, se adună multe. Nu e chiar așa ușoară viața asta de fotbalist, mai ales la vârsta lui”, a spus Victor Becali, la GSP Live.

Victor Becali spune că FCSB l-a dorit în trecut pe Cristian Săpunaru, dar roș-albaștrii au fost refuzați de fundașul în vârstă de 37 de ani.

„Steaua a fost interesată de Săpunaru în trecut, când era el la Național. A fost perioada aceea când era Olăroiu la Steaua, mai ales că Săpunaru l-a mai avut antrenor pe Olăroiu și la FC Național, dar a refuzat pentru că el e rapidist convins, rapidist de acela de tribună, de galerie”, a declarat Becali.

8a fost nota primită de Istvan Kovacs din partea Gazetei, pentru prestația din FCSB - Rapid 3-1

Un derby care a câștigat și un arbitraj de nivel mondial. Istvan Kovacs a văzut perfect toate fazele, merită nota 10 cu felicitări! 

- Dan Udrea, jurnalist GSP, în Vocile Gazetei

Adrian Porumboiu, după FCSB - Rapid 3-1: „Meciul a avut tot ce-i trebuie”

În ceea ce privește jocul propriu-zis, fostul mare arbitru nu a avut vreun remarcat, însă subliniază atmosfera de derby de aseară.

„A fost un fotbal destul de bun, dar n-am niciun evidențiat. Ambele echipe au vrut cu toată ardoarea să câștige. Meciul a avut tot ce-i trebuie, a avut și suspans. Era un jucător la Rapid care tot pierdea mingi. Nu-i dau numele, dar pierdea mingile cu o ușurință incredibilă, l-a născut mama lui cu dribilingul”. 

Istvan Kovacs a rupt tăcerea și a răspuns atacului lui Săpunaru, într-o reacție pentru GSP

Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, a acuzat după meci că Istvan Kovacs i-ar fi zis: „Te dau afară și din țară!”. „Centralul” a ieșit în față și și-a asumat o reacție publică, o raritate în lumea arbitrilor de la noi, pentru a răspunde atacurilor venite dinspre fundașul central.

„Kovacs mi-a zis că putea să mă dea și afară din țară!”, a acuzat la final „Săpun”. 

O oră mai târziu, Kovacs a replicat, prin intermediul Gazetei: „Nu este adevărat ce a spus domnul Săpunaru despre mine! Oricum, meciul meu este înregistrat și nu aș vrea să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și dânsul în momentul în care mă amenință spunând: «Până la capăt, n-o scoți cu mine! Îți arăt eu, o să vezi!». Astea au fost cuvintele lui. Eu i-am spus doar că n-o să tolerez asemenea comportament din partea nimănui”.

Săpunaru, după FCSB - Rapid:

Kovacs mi-a zis că putea să mă dea și afară din țară! În rest, nu am vorbit. Adică am încercat să purtăm un dialog, dar am vorbit cu mine, fiindcă nu primeam răspuns din partea lui

FOTO. Cele mai tari imagini din FCSB - Rapid 3-1, derby cu de toate pe Arena Națională:

+26 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

MM Stoica, dezlănțuit! Gestul managerului de la FCSB, după victoria-șampanie cu Rapid

Toate notele după derby-ul de vis de pe Arena Națională » Marii remarcați din revanșa FCSB-ului cu Rapid

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (54)
1678029639035744
Nicolae Nedelcu  •  18 Decembrie 2021, 15:16

Sa fii cinstit, ca arbitru, nu tine tot de civilizatie ?! De ce ar fi obligati jucatorii sa suporte abuzurile arbitrilor ?! Sapunaru este un tip justitiar si il deranjeaza nedreptatea si reactioneaza.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  17 Decembrie 2021, 04:25
Postat de octavianus pe 16 Decembrie 2021, 11:18

meciul a fost pe Giulesti iar cazul bricheta, care in opinia mea ( pot fi acuzat de subiectivism pt ca sunt rapidist din tata in fiu ) a fost una din petele negre de pe obrazul fotbalului romanesc, Rapid conducea cu 1-0, scor cu care castastiga meciul si castiga campionatul, dar jiji cu anturajul lui de la LPF, vezi mitica dragomir, cu arbitri, au schimbat cursul istoriei, basescu normal ca l-a decorat pe deaconu,era fan jiji becali, se intalneau la spritz la golden blitz, ce nu vede si nu intelege lumea este ca de la acel moment, de la acel titlu pierdut, depunctata fiind pentru cazul bricheta, Rapid a alunecat pe un topogan fara intoarcere care a insemnat insolventa si faliment, jiji se lauda la un moment dat ca a "distrus" Rapidul, da cu deaconu cu mitica au pus umarul la cea mai neagra perioada din istoria noastra. Rapid a renascut si trebuie sa invatam din trecut, sa evitam scandalul sa jucam fotbal si sa castigam pe teren, Sapun ca un lider si la experienta lui nu trebuia sa intre in nici un "clinci" cu nimeni.

Bricheta a fost metalică. Și meciul fusese deja întrerupt 3 minute și reluat. La a 2-a întrerupere, se fluieră direct finalul meciului. Așa a fost și la Dinamo - Liberec. La a doua întrerupere s-a fluierat finalul.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  17 Decembrie 2021, 04:21
Postat de octavianus pe 16 Decembrie 2021, 12:23

daca vorbim de amimtiri ca sa vezi ca sunt corect, imi amintesc de un surub aruncat in capul lui Bozovici pe Ghencea, palmat de arbitru, meciul a continuat si imi amintesc ca pe Giulesti tot cu steaua s-au aruncat scaune din ambele galerii si Tudor a fost barbat si a dus meciul pana la capat, ori opresti TOATE MECIURILE ori nu opresti nici unul despre asta ar fi vorba, ca este Rapid ca este steaua, Craiova ala cu fularul intrat in teren....etc.....opreste-le pe toate si atunci poate opresti si fenomenul, nu vorbim despre Franta sunt ani lumina pana acolo....

Meciul ăla nu a fost oprit că a fost Băsescu pe stadion. Arbitrul a vrut să-l oprească, a vorbit cu Dragomir, dar în cele din urmă nu a oprit meciul.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează