INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Se anunță transferuri de marcă în Arabia Saudită! » Pe ce vedete au mai pus ochii saudiții

Se anunță un adevărat exod în Arabia Saudită. Foto: Imago Images
Se anunță un adevărat exod în Arabia Saudită. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 10:41 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 10:53

Echipele din „Saudi Pro League” au ambiții mari și „vânează” numeroși „veterani” de lux din fotbalul european, pe care-i ademenesc cu sume impresionante. Cristiano Ronaldo (38 de ani), Karim Benzema (35) și N'Golo Kante (32) reprezintă doar începutul.

Cristiano Ronaldo este primul jucător de mare calibru care a semnat în Arabia Saudită. La finele lui 2022, atacantul acum în vârstă de 38 de ani a bătut palma cu Al-Nassr pentru un contract de 205 milioane de euro pe an. 

Însă banii care se învârt în „Saudi Pro League” atrag ca un magnet, iar exemplul internaționalului portughez le-a deschis „apetitul” și altor „seniori” din fotbalul european.

Dorinel Munteanu atacă 4 tehnicieni din SuperLiga: „Pentru mine, nu sunt antrenori”
ATAC
Dorinel Munteanu atacă 4 tehnicieni din SuperLiga: „Pentru mine, nu sunt antrenori”

Se anunță transferuri de marcă în Arabia Saudită

Karim Benzema, 35 de ani, tocmai i-a întors spatele lui Real Madrid pentru un acord de 3 ani și 300 de milioane cu Al-Ittihad, N'Golo Kante (Chelsea), 32 de ani, este pe punctul de a i se alătura. Mijlocașul francez a agreat un acord pe 2 ani în valoare de 200 de milioane de euro. Și este doar începutul!

Tabloidul Daily Mail a alcătuit o listă cu „veterani” de lux ce ar putea ajunge în Orientul Mijlociu în această vară:

  • DAVID DE GEA (32 de ani, 10 trofee câștigate în carieră). Aflat la final de contract, portarul spaniol ezită să prelungească la Manchester United, după ce ar fi primit mai multe oferte din Arabia Saudită.
  • SERGIO RAMOS (37 de ani, 28 de trofee). Fostul internațional spaniol tocmai s-a despărțit de PSG, iar Al-Nassr vrea să-l reunească cu Cristiano Ronaldo, alături de care a jucat la Real Madrid. În peisaj a apărut însă și Al-Ahli.
  • PEPE (40 de ani, 28 trofee). Internaționalul portughez are un devărat purtător de cuvânt la Al-Nassr, în persoana lui Ronaldo. CR7 le-ar fi sugerat șeicilor să întărească defensiva cu fundașul lui FC Porto. Cei doi sunt coechipieri la națională și au jucat împreună și la Real Madrid.
  • KALIDOU KOULIBALY (31 de ani, 4 trofee). Internaționalul senegalez a avut un sezon complicat la Chelsea, iar Fondul Public de Investiții Saudit i-a deschis poarta spre campioana Al-Ittihad.
  • RIYAD MAHREZ (32 de ani, 14 trofee). Algerianul a câștigat "tripla" cu Manchester City, însă în 2022/2023 a avut un rol secundar în planurile lui Pep Guardiola. Mai are doi ani de contract, dar Al-Ahli i-a făcut o ofertă tentantă: 100 de milioane de euro pe an plus bonusuri.
  • SERGIO BUSQUETS (34 de ani, 34 de trofee). "Închizătorul" tocmai s-a despărțit de Barcelona și este pe lista a trei cluburi: două saudite, Al-Hilal, Al-Nassr, și unul american, Inter Miami.
  • SADIO MANE (31 de ani, 11 trofee). Nu s-a acomodat la Bayern, după transferul de la Liverpool, iar în urma conflictului cu Leroy Sane, pe care l-a lovit în vestiar, a aterizat pe lista neagră. Al-Ettifaq este principala pretendentă la serviciile sale.
  • NEYMAR (31 ani, 29 de trofee). Este greu de crezut că PSG se va despărți și de atacantul brazilian, după ce l-a pierdut pe Messi, iar asupra lui Mbappe planează un mare semn de întrebare. Dar Al-Hilal încearcă să-l dizloce de la Paris.
  • ANGEL DI MARIA (35 de ani, 32 de trofee). Atacantul argentinian și-a încheiat contractul cu Juventus și e pe lista mai multor cluburi din Arabia Saudită. Însă acestea au concurență din MLS.
  • ROMELU LUKAKU (30 de ani, 6 trofee). Internaționalul belgian ar trebui să se întoarcă la Chelsea, după un sezon "gri" la Inter. El a fost abordat marți de șefii lui Al-Hilal, care i-au propus un salariu de 21 de milioane pe sezon.
  • JORDI ALBA (34 de ani, 19 trofee). Ca și Busquets, și el s-a despărțit de Barcelona la finele sezonului 2022/2023. E pe lista lui Al-Hilal și a lui Inter Miami.
Azilul saudit al legendelor fotbalului
EDITORIAL
Azilul saudit al legendelor fotbalului

Al-Ittihad a pus ochii și pe Ilkay Gundogan

Clubul saudit Al-Ittihad îl vrea pe proaspătul câștigător al Ligii Campionilor, Ilkay Gundogan. Internaționalul german în vârstă de 32 de ani își încheie contractul cu Manchester City și are și alte opțiuni: Barcelona, Arsenal, Borussia Dortmund sau prelungirea acordului cu „cetățenii”.

Ilkay Gundogan are de unde alege. La finele lui iunie își încheie contractul cu Manchester City, Barcelona, Arsenal și Borussia Dortmund i-au făcut deja oferte, iar mai nou s-a înscris pe listă și Al-Ittihad. 

Cotidianul catalan Sport dezvăluie că gruparea saudită care tocmai l-a transferat pe Karim Benzema, de la Real Madrid, i-ar fi abordat pe reprezentanții internaționalului german cu o propunere de nerefuzat. Ca și lui Benzema, arabii ar fi dispuși să-i plătească un salariu de circa 200 de miilioane de euro pe sezon!

VIDEO. „Cum arată un meci al lui Ronaldo în Arabia” / Reportaj exclusiv GSP în Arabia Saudită

Citește și:

Mbappe, prima reacție după plecarea lui Messi: „E o rușine ce s-a întâmplat”

Pariul lui Jorge Mendes: „Va fi Balon de Aur într-o zi, credeți-mă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Iunie 2023, 11:04

Gloabele De Gea, Mahrez, Neymar, Di Maria si Lukaku ar trebui sa plece urgent.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează