INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONDAMNARE

Fostul jucător al Barcelonei, CONDAMNAT pentru evaziune fiscală

Arda Turan (al doilea de la stânga la dreapta), în tricoul Barcelonei, foto: Getty Images
Arda Turan (al doilea de la stânga la dreapta), în tricoul Barcelonei, foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 16:50 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 17:32

Arda Turan (37 de ani), fostul jucător al Barcelonei, a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și a primit o amendă de 617.773 de euro pentru un caz de fraudă fiscală în Spania.

El a fraudat statul spaniol în perioada 2015-2016, atunci când evolua pentru Barcelona. Fostul jucător a primit o pedeapsă cu suspendare în contextul în care infractorii din Spania pot alege această variantă dacă pedeapsa este mai mică de doi ani, conform Agerpres.

„Războiul” se întețește » Rapid așteaptă ca FRF să ia masuri împotriva lui Gigi Becali: „Altfel o să facem și noi, dar și alții, la fel!
Rapid
„Războiul” se întețește » Rapid așteaptă ca FRF să ia masuri împotriva lui Gigi Becali: „Altfel o să facem și noi, dar și alții, la fel!"

Arda Turan, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

Fostul fotbalist turc pierduse 13 milioane de euro în urmă cu câteva luni pentru că a fost victima unui director de bancă din Istanbul, Secil Erzan, care a pus la cale o escrocherie, mascată sub forma unui fond de investiții.

Turan a prejudiciat fiscul spaniol cu aproape 800.000 de euro, iar el va trebui să returneze 617.000 de euro.

Fostul jucător al Barcelonei, CONDAMNAT pentru evaziune fiscală
Arda Turan, foto: Imago Images

Acuzatul şi-a recunoscut, marţi, faptele în faţa unui judecător de la Tribunalul din Barcelona și a primit o pedeapsă cu suspendare.

Arda Turan a avut probleme cu legea și în 2018

În 2018, pe când evolua pentru Basaksehir, Arda Turan i-a zdrobit fața cu pumnul unui cântăreț și a tras cu arma într-un spital din Istanbul. A riscat și atunci închisoarea.

Fostul jucător al Barcelonei, CONDAMNAT pentru evaziune fiscală
Arda Turan, foto: Imago Images

Mijlocașul lui Basaksehir de atunci apăruse pe coperta tabloidelor după o noapte terifiantă într-un night-club din Istanbul. 

Mai întâi, i-a spus soției unui cântăreț: „Nu te-aș rata, dacă n-aș fi însurat". Apoi, i-a zdrobit cu o lovitură de pumn fața lui Berkay (acesta a suferit 15 fracturi), care voia să-l provoace la o confruntare. În cele din urmă, s-a dus la spital cu un pistol și i-a cerut victimei: „Omoară-mă! N-am știut că e nevasta ta". Și, ignorat de Berkay, a tras un foc în rezerva acestuia, glonțul oprindu-se în perete. 

Turan, descoperit de Gică Hagi, s-a retras în 2022. Pe 22 ianuarie 2005, cu 8 zile înainte să împlinească 18 ani, Arda Turan debuta la Galatasaray într-un meci din Cupa Turciei. A fost lansat spre marea performanță de Gică Hagi.

Arda Turan, fotbalist legendar al Turciei

Turan a evoluat pentru Galatasaray până în 2011, când era cumpărat de Atletico Madrid. A cucerit alături de Simeone un titlu în Spania, o Cupă, un trofeu Europa League, o Supercupă a Europei și a disputat o finală de Liga Campionilor.

A urmat un transfer la Barcelona, în 2015, pentru o sumă record în fotbalul turc, 34 de milioane de euro. Turan are un titlu și două Cupe ale Spaniei alături de catalani. 

În 2018 a revenit în Turcia, la Bașakșehir, echipa favorită a președintelui Erdogan, cucerind încă un titlu. Și-a încheiat cariera la clubul care l-a lansat, Galatasaray.

Citește și alte știri:

Tragedia vieții posibilului nostru adversar la Euro: bunicul i-a ucis tatăl, fratele mai mic a murit în accident, mama a fost răpusă de boală. „E greu să mai supraviețuiești”
BARAJ EURO 2024
Tragedia vieții posibilului nostru adversar la Euro: bunicul i-a ucis tatăl, fratele mai mic a murit în accident, mama a fost răpusă de boală. „E greu să mai supraviețuiești”
„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud  a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
FCSB
„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează