INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI BAYERN - CHELSEA, AZI, 21:45, TVR 1, DIGI 1, DOLCE 1

Arde Praga! » Supercupa Europei dintre Bayern şi Chelsea propune un nou duel incendiar Guardiola - Mourinho

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 30 august 2013 09:42

Rivalitatea dintre Mourinho şi Guardiola, plus dorinţa de revanşă a bavarezilor după finala Ligii 2012, pierdută la penalty-uri, anunţă o confruntare cu scîntei


Bayern şi Chelsea îşi dispută diseară, la Praga, Supercupa Europei, dar Jose Mourinho nu lasă impresia unuia absorbit de duel: "Acest trofeu nu înseamnă mare lucru nici pentru mine, şi cred că nici pentru Pep Guardiola. Nu noi am cucerit Liga, respectiv Europa League, ci predecesorii Heynckes şi Benitez. Eu construiesc la Chelsea o echipă nouă şi vreau să văd mai degrabă cam pe unde sîntem în Europa". Oare? Jose omite cu bună ştiinţă măcar două motive pentru care înfruntarea de diseară se anunţă incendiară:

1. Rivalitatea cu Guardiola. Vreme de două sezoane (2010-2012), cînd s-au întîlnit în Spania, s-a lăsat mereu cu scîntei. Biograful lui Pep, Guillem Balague, a şi dezvăluit la un moment dat că acesta a părăsit Barcelona şi Primera, în 2012, şi pentru că nu mai suporta stresul întîlnirilor cu Mourinho şi Real.

2. Bayern vrea răzbunare. Nemţii încă au coşmaruri la amintirea finalei Ligii 2012, în care Chelsea le-a suflat trofeul de sub nas, la penalty-uri. Şi pe propriul teren! Lui Thomas Muller, autorul unui gol atunci, nici acum nu-i vine să creadă: "Un meci pe care nu trebuia să-l pierdem niciodată. Am fost bolnav patru luni!".


7 victorii are Guardiola în 15 dueluri cu Mourinho. Jose a cîştigat trei, 5 s-au încheiat remiză

"Este un meci Bayern împotriva lui Chelsea, nu Guardiola contra lui Mourinho"
Jose Mourinho, manager Chelsea

Nici o Supercupă!
Echipele germane n-a reuşit să-şi adjudece pînă acum Supercupa Europei. Bayern, de pildă, a fost învinsă de trei ori: 0-1 şi 0-2 cu Dinamo Kiev, în 1975, 2-1 şi 1-4 cu Anderlecht, în 1976, şi 2-3 cu Liverpool în 2001. Chelsea, în schimb, a triumfat în 1998.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
monere1980
monere1980  •  30 August 2013, 13:44

daca mai era Jupp antrenor ar fi fost un 3-0 sec ptr Bayern. Dar cu afonul de Pep o sa iasa - surprinzator - un meci frumos, cu garda jos si tot cu multe goluri. Sigur, poate sa fie si 0-0, dar eu il vad ca un festival de goluri, nu stiu de ce...... Ideea este ca meciul va fi fain de tot. Si, indiferent cine castiga..... sa ne bucuram de fotbal, ca daca n-ar exista bayern, chelsea, barca, mila, real, juve, sau man utd ne-am uita tot timpul la sageata, chiajna, astra sau corona :)

blaustein
blaustein  •  30 August 2013, 13:25

Eu clar merg pe mana lui Chelsea pentru ca inceputul de sezon asta spune. Mourinho joaca exact ce se astepta toata lumea, in schimb Guardiola se chinuie sa implementeze tiki-taka la Bayern, nu prea iese, iar pe Chelsea nu poti sa o invingi cu jocul asta, slab dupa parerea mea. Desi nu pre imi place "constructia asta noua" a lui Mourinho. Chelsea incepuse pe un drum foarte bun, nu stiu de ce vrea el neaparat sa strice.

c7eric
c7eric  •  30 August 2013, 11:04

Si ar mai fi un motiv pentru care Chelsea ar trebui sa fie interesata de trofeu. Dintre toate echipele considerate de top din Europa, Chelsea are cea mai subtire vitrina de trofee. Sa speram ca va fi un meci frumos. Come on, Blues!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează