INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA - BRAZILIA 1-0

FINALA COPA AMERICA Argentina - Brazilia 1-0 » Messi, rege în America de Sud! Leo îl învinge pe Neymar și pune capăt blestemului

Argentina a învins-o pe Brazilia, scor 1-0, în finala Copa America 2021. Messi nu a strălucit, dar își vede visul împlinit și câștigă primul trofeu major cu naționala Albiceleste! +42   FOTO
Argentina a învins-o pe Brazilia, scor 1-0, în finala Copa America 2021. Messi nu a strălucit, dar își vede visul împlinit și câștigă primul trofeu major cu naționala Albiceleste!

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2021 05:00 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 21:54

Argentina a învins-o pe Brazilia, scor 1-0, în finala Copa America 2021. Messi nu a strălucit, dar își vede visul împlinit și câștigă primul trofeu major cu naționala Albiceleste!

Toate rezultatele de la Copa America 2021

Argentina - Brazilia 1-0 în finala Copa America » Cronică: Încoronarea de pe Maracana

Messi, golgeterul turneului, venea pe Maracana cu dorința de a-și vedea propria țară mândră de el. A scris istorie la Barcelona, însă cu prima reprezentativă nu a câștigat niciodată nimic. Învins în 3 finale de Copa America, Leo purta pe umeri povara profetului hulit de ai săi. 

Neymar, oarecum în aceeași situație. „Decarul” lui PSG s-a „rupt” înainte de ediția din urmă cu doi ani și a ratat triumful Braziliei de acasă. Nici la Mondiale cele două staruri n-au excelat, așa că e momentul lor. E și turneul lor, fiind desemnați, chiar înainte de ultimul act, cei mai buni jucători ai competiției. CONMEBOL nu a vrut să-i diferențieze. 

Giganții din America de Sud s-au înfruntat ultima dată într-o finala de Copa America în 2007, când Selecao s-a impus categoric, 3-0. Avantaj moral - deci - pentru naționala lui Tite. Încă unul. Brazilienii sunt mai bine cotați - lot evaluat la aproape un miliard de euro (913M), în comparație cu adversarii lor din această dimineață, „doar” 646M. 

Imagini senzaționale: cum a reacționat Leo Messi, imediat după fluierul final din Argentina - Brazilia
ARGENTINA - BRAZILIA 1-0
Imagini senzaționale: cum a reacționat Leo Messi, imediat după fluierul final din Argentina - Brazilia

@gsp.ro

Leo Messi a reușit, a câștigat primul trofeu din carieră cu naționala Argentinei: Copa America 2021. ##leomessi ##copaamerica ##argentina

♬ sunet original - GSP - Gazeta Sporturilor

Di Maria, decisiv

Începe nebunia. Start crâncen, brazilienii ceva mai periculoși în primele 20 de minute, însă opriți mereu la timp de fundașii lui Scaloni. 

Iar prima lovește Argentina (22)! Din propria jumătate, De Paul semnează un assist sublim, Lodi nu controlează balonul, Di Maria ajunge față în față cu Ederson și îl execută elegant pe goalkeeperul lui Manchester City. „Scăriță” pentru 1-0!

Selecao răspunde imediat, prin Casemiro (26), dar șutul mijlocașului de la Real e modest. Apoi, Messi iese la rampă pe contraatac. Blocat la marginea careului. Neymar preia ștafeta și trage în zid de la 25 de metri. 

Prima repriză putea să se termine rău pentru Argentina. Di Maria calcă greșit în apropierea porții adverse. Accidentare la gleznă. Sau nu. Staff-ul medical îl repară până la urmă pe fotbalistul Parisului. 

De Paul, Paredes și Lo Celso - vedetele primelor 45 de minute! Mijlocașii Argentinei au oferit o lecție de mobilitate, acoperind toate părțile-cheie ale terenului. 

+38 FOTO

Forcingul Selecao

La pauză, Tite mută ofensiv. Iese Fred, intră Firmino. Iar Brazilia joacă de-acum doar cu un „închizător”, Neymar e trecut extremă. Și noul sistem dă roade. Richarlison marchează, după o bâlbâială în apărarea Argentinei. Dar e ofsaid, asistentul anulează reușita. 

Tot în dreapta, Ney îi deschide unghiul aceluiași Richarlison. Șut la scurt, Emiliano Martinez e acolo și respinge. Argentina nu mai iese din 30 de metri. Neymar cade, inevitabil, în careu, și cere penalty. Din nou ofsaid, iar Esteban Ostojich nu analizează contactul dintre „decarul” Braziliei și Montiel.

Argentina, biruitoare pe Maracana

Messi vrea să temporizeze, ține de minge în flanc, pătrunde periculos când are ocazia. Doar că acțiunile argentinienilor nu au finalitate. Nici ale Braziliei, în principiu din cauza lui Neymar, care strică majoritatea fazelor.

Finalul e fragmentat. Nu se mai întâmplă nimic, iar Argentina cucerește Copa a 15-a oară și egalează recordul uruguayenilor. E primul succes după 28 de ani. În 1993 a fost ultima victorie, de atunci pierzând patru finale. Brazilia pierde în premieră o CA pe care o organizează.

Trofee Copa America

  • 1-2. Uruguay 15, Argentina 15
  • 3. Brazilia 9
  • 4-6. Paraguay 2, Chile 2, Peru 2
  • 7-8. Columbia 1, Bolivia 1

4 goluriși 5 assisturi are Leo Messi la Copa América 2021

2 goluriși 3 pase decisive a reușit Neymar la acest turneu

7.800 de faniau fost pe Maracana, 10% din capacitatea totală a stadionului de 78.000 de locuri

Argentina - Brazilia 1-0 în finala Copa America

  • A marcat: Di Maria 22

Vezi AICI Live + Statistici

Argentina - Brazilia » Finala Copa America: echipele de start

Argentina: Martinez - Montiel, Romero, Otamendi, Acuna - De Paul, Paredes, Lo Celso - Messi, L. Martinez, Di Maria
Selecționer: Lionel Scaloni

Brazilia: Ederson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi - Casemiro, Fred - Everton, Paqueta, Richarlison - Neymar
Selecționer: Tite

Stadion: Maracana (Rio de Janeiro)
Arbitru: Esteban Ostojich (Uruguay)

UPDATE, ora 02:45 | Neymar s-a îmbrățișat cu Messi și Paredes înainte de încălzire:

UPDATE, ora 02:40 | Maradona nu e uitat pe Maracana

O mulțime de fani argentinieni au venit la meci cu un tricou sau o eșarfă cu Maradona, decedat în noiembrie 2020. Numele lui El Pibe de Oro a fost strigat zeci de secunde pe Maracana.

Argentina - Brazilia 1-0 » Messi, rege în America de Sud! Leo îl învinge pe Neymar și pune capăt blestemului

„Messi merită să câștige Copa America, iar azi are șansa să o facă învingând Brazilia, chiar pe Maracana”, a declarat Hugo Maradona, fratele lui Diego.

UPDATE, ora 02:20 | Monument în Rosario, orașul natal al lui Messi:

UPDATE, ora 01:50 | Cele două formații au ajuns la stadion

UPDATE, ora 01:30 | Haos la Maracana

Fanii forțează intrarea pe Maracana, unde organizatorii nu par pregătiți de amploarea evenimentului. Din cauza măsurilor anti-COVID, doar 7.000 de fani pot fi prezenți în tribune. Din primele informații, sunt mult mai mulți oameni în jurul stadionului din Rio de Janeiro.

Fanii argentinieni se înghesuie și ei la porțile stadionului, dar CONMEBOL a anunțat că trebuie triați cu mare atenție, deoarece au fost identificate teste negative false, pe care suporterii care au călătorit din Argentina le prezentau pentru a intra la meci.

UPDATE, ora 01:25 | „Messi, Messi!”

Argentinienii au ieșit din hotelul din Rio pentru a pleca spre stadion. Fanii i-au așteptat pentru a-i încuraja, scandând în special numele lui Leo Messi.

UPDATE, ora 01:00 | Leo Messi și Neymar, desemnați jucătorii turneului

Leo Messi și Neymar au fost desemnați jucătorii turneului înainte de finală!

Traseul spre finala

Argentina: 

Argentina - Brazilia 1-0 » Messi, rege în America de Sud! Leo îl învinge pe Neymar și pune capăt blestemului

Brazilia:

Argentina - Brazilia 1-0 » Messi, rege în America de Sud! Leo îl învinge pe Neymar și pune capăt blestemului

Citește mai multe articole de actualitate:

Naționala Ungariei, sancționată pentru rasism și homofobie! Decizia UEFA

Mourinho îl vrea pe omul lui Mircea Lucescu » Negocieri Roma - Dinamo Kiev

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
334915551335880
Luci Luci  •  08 August 2021, 01:16

Messi și Cristiano au câte un trofeu continental cu naționalele lor : Euro, respectiv, Copa América (cu mențiunea că lusitanul mai are și Liga Națiunilor - de altfel, tot trofeu continental și acesta, însă continentul din care face parte Messi, și anume America de Sud nu are această competiție, din cauza numărului mic de echipe naționale care îl are respectivul continent, și anume 10, în comparație cu Europa, care are 55). Messi și Cristiano sunt de departe Zeii acestui sport. Deşi sunt fan Messi (înfocat chiar), nu-l pot omite nici pe Cristiano, fiindcă și el este un adevărat fenomen. Mulți spun că Messi este sub Cristiano. Nu este adevărat. Messi nu e sub Cristiano, cum de altfel nici invers. Messi = Cristiano Cristiano = Messi

334915551335880
Luci Luci  •  08 August 2021, 01:11

Messi și Cristiano au câte un trofeu continental cu naționalele lor : Euro, respectiv, Copa América (cu mențiunea că lusitanul mai are și Liga Națiunilor - de altfel, tot trofeu continental și acesta, însă continentul din care face parte Messi, America de Sud, nu are această competiție, din cauza numărului mic de echipe naționale care îl are respectivul continet, și anume 10, în comparație cu Europa, care are 55). Messi și Cristiano sunt de departe Zeii acestui sport. Deşi sunt fan Messi (înfocat chiar), nu-l pot omite nici pe Cristiano, fiindcă și el este un adevărat fenomen. Mulți spun că Messi este sub Cristiano. Nu este adevărat. Messi nu e sub Cristiano, cum de altfel nici invers. Messi = Cristiano, Cristiano = Messi

334915551335880
Luci Luci  •  08 August 2021, 00:57

Messi a reuşit într-un final să câştige un trofeu major cu naționala sa, și anume Copa América. Astfel, a reuşit să închidă gura multor hateri care îl tot criticau că n-a reuşit să ia cu naționala nimic, ci doar cu Barçelona. Uite că a reuşit să ia și cu naționala ceva, până la urmă. Dacă va reuşi să câştige cu Argentina și CM 2022 din Qatar (puțin probabil că va reuşi), atunci cu siguranță că va închide gura definitiv la toți cei care-l criticau și care-l critică. Ce le-a închis-o acum, cucerind trofeul Campionatului Continental (Copa América), dar ce le va închide gura dacă va ridica deasupra capului și trofeul Campionatului Mondial din Qatar, în 2022 (asta dacă va reuşi, evident). Oricum, per ansamblu, Messi a reuşit să "spargă gheața", cum se zice. Felicitări, Leo! Meriți acest trofeu pe deplin! Trebuia să vină și acest moment, până la urmă. Și iată-l că a venit! Vamos, Argentina! ????????

Vezi toate comentariile (19)
Comentează