INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cei mai mari antrenori ai Milanului lui Silvio Berlusconi vorbesc despre președinte: „Sau ești nebun, sau ești geniu!”

Carlo Ancelotti și Silvio Berlusconi. Foto: Imago Images
Carlo Ancelotti și Silvio Berlusconi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 13:41 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 13:53

Arrigo Sacchi și Carlo Ancelotti au cucerit împreună patru Cupe și Ligi ale Campionilor la Milanul lui Silvio Berlusconi. Pe primele două le-au câștigat împreună, Sacchi pe bancă, Ancelotti pe teren.

Cei mai buni antrenori pe care i-a avut Silvio Berlusconi la Milan, Arrigo Sacchi și Carlo Ancelotti, au vorbit despre „Il Cavaliere" la dispariția acestuia.

Adio, „Il Cavaliere”! Cele mai tari momente ale lui rossonerrilor în epoca Silvio Berlusconi: „Eu am învățat Milanul cum să joace fotbal”
ITALIA
Adio, „Il Cavaliere”! Cele mai tari momente ale lui rossonerrilor în epoca Silvio Berlusconi: „Eu am învățat Milanul cum să joace fotbal”

Arrigo Sacchi, prima Cupă a Campionilor după două decenii: 4-0 cu Steaua în 1989

Sacchi, 77 de ani astăzi, a venit pe San San în 1987, de la Parma, și a rămas patru sezoane la rossoneri, până în 1991. A dominat Italia, Europa și lumea fotbalului, cucerind opt trofee. 

Cele mai importante, „dubla” în Cupa Campionilor Europeni, în două stagiuni consecutive, 1988-1989 și 1989-1990. Primul triumf continental al lui Arrigo (a treia CCE a lui Milan, la două decenii de la precedenta), după 4-0 în finala cu Steaua. Al doilea, după 1-0 în ultimul act cu Benfica.

Cei mai mari antrenori ai Milanului lui Silvio Berlusconi vorbesc despre președinte: „Sau ești nebun, sau ești geniu!”
Foto: Imago Images

Arrigo Sacchi despre Silvio Berlusconi: „A încercat să schimbe această țară dificilă”

„Îmi pare foarte rău. A fost un mare personaj, care a încercat să facă Italia mai bună, care a încercat să facă sportul mai bun. Dar nu a fost înțeles întotdeauna”, a declarat Sacchi pentru Gazzetta dello Sport

„L-am sunat în urmă cu câteva zile, dar nu am reușit să discut cu el. Mi-a fost un prieten genial, căruia îi datorez totul. Silvio Berlusconi a fost un om generos, a încercat să schimbe această țară dificilă, formată din individualiști. A fost și el așa? Nu, se gândea la toți și vedea lucrurile în viitor. Când m-a luat, i-am spus: «Sau ești nebun, sau ești geniu». Văzând rezultatele, dați-mi voi răspunsul”.

Carlo Ancelotti despre Silvio Berlusconi: „Ironic, inteligent, sincer”

Ancelotti, 64 de ani, i-a fost și jucător, și antrenor. A cucerit în total 15 trofee (7-8), dintre care patru Cupe și Ligi ale Campionilor. Două CCE în teren (1989, 1990), două pe bancă (2003, 2007).

„Tristețea de astăzi nu ascunde momentele fericite petrecute împreună. Îi port o recunoștință infinită președintelui, dar mai ales omului ironic, leal, inteligent, sincer, fundamental în aventura mea și ca jucător, și ca antrenor. Grazie Presidente”, a scris Ancelotti pe Twitter. 

Citește și:

A murit Silvio Berlusconi, fostul patron de la AC Milan

Cristian Gațu a fost prieten cu Silvio Berlusconi și i-a antrenat fiul în Italia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează