INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Cristian Gațu a fost prieten cu Silvio Berlusconi și i-a antrenat fiul în Italia: „Mi-a trimis 20.000 de dolari la bancă, plus trei TIR-uri mari cu echipament!”

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 12:15 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 12:20

Cristian Gațu (77 de ani), fost președinte al clubului Steaua a dezvăluit în urmă cu trei ani la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum l-a cunoscut pe Silvio Berlusconi, care i-a trimis într-un cont 20.000 de dolari ♦ Silvio Berlusconi, fost președinte și patron al celor de la AC Milan, precum și politician din Italia, a murit astăzi.

- Steaua avea niște relații bune cu Silvio Berlusconi. Cum de l-ai cunoscut?
- Povestea e lungă... Se plânge, prin '87-'88, nea Ion Alecsandrescu la Ilie Ceaușescu că sunt băieții obosiți după ce jucaseră două meciuri cu Craiova. O restanță și un meci de Cupa României. Și zice să-i ducem în străinătate, unde e cald și bine. Mă cheamă Ilie, să plec cu ei și să-i duc, cu neveste cu tot, unde vreau. Mie îmi spusese nea Ion și știam de discuție. Și i-am dus în Egipt, șapte zile, pe-o reciprocitate. Doar că am avut probleme majore!

- Ce s-a întâmplat?
- Eu făcusem toate treburile, dar trebuia să le dau și niște bani. Am pus mâna pe telefon și-am vorbit cu prietenul Silvio Berlusconi. Cu care eram prieten de când eram în Italia. M-a sunat odată că mi-a trimis 20.000 de dolari la bancă. Puteam să-i duc acasă... Mi-i dăduse mie! Zic: hai să le dau banii la băieții mei. Dar mai bine să vorbesc cu nea Ilie, să știe că le-am dat bani, că dacă nu afla, nu era bine.

EXCLUSIV Cum a făcut rost Gațu de 1.000 de bilete la finala Steaua-Barcelona, din 1986: „Băi fratele meu... Dacă nu vin cu astea mă împușcă!”
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV Cum a făcut rost Gațu de 1.000 de bilete la finala Steaua-Barcelona, din 1986: „Băi fratele meu... Dacă nu vin cu astea mă împușcă!”

- Și ce-ai facut?
- Păi, să-l sun pe nea Ilie. Puiu Iordănescu s-a dus la un telefon, Tică Dănilescu la alt telefon, să am și eu martori. Și-l sun pe Glodaru, șeful de cabinet. Să-mi facă legătura cu nea Ilie. El era foarte degajat când era singur, dar când știa că e ascultat se... "Știți, am făcut rost de niște tricouri". "Ce tricouri?". "Verzi". Nu puteam să-i spun de dolari. "Vă rog să fiți de acord să le dau fiecăruia....". "Ce tricouri verzi?!". Și mi-a închis telefonul. N-am ce să fac, iau banii, îi duc acasă. "Nu, nu, eu am auzit că a zis dă-le", Puiu. Ha, ha, ha!

„I-am antrenat copilul lui Berlusconi. Era unul gras”

- Dar raporturile cu Berlusconi cum erau?
- Foarte bune. El stătea la Milano, dar mama lui era lângă Follonica. Și nici nu știam că are un copil gras. Eu în Italia mă ocupam și de copii ca să-mi justific banii. Când eram antrenor-jucător la Polisportiva Follonica. Și îl băgam și pe el așa, dar nici nu știam cine e sau cine era Berlusconi. Era în clasa a cincea, a șasea. Vine primarul: "Bagă-l și p-ăla... Că ăla e băiatul lui Berlusconi". "Dă-l, mă-n ....". Nu era premier atunci, nu era nimic.- Dar la finala din '89 cu Milan ce-a fost? - N-a fost nimic! Am fost acolo, nici n-am dat mâna cu Berlusconi. N-a fost nicio problemă, ce să fie?

- Dar la finala din '89 cu Milan ce-a fost?
- N-a fost nimic! Am fost acolo, nici n-am dat mâna cu Berlusconi. N-a fost nicio problemă, ce să fie?

- S-a tot speculat că a fost aranjament.
- Cum dracului să stăm noi capre cu ei?! N-a fost nicio problemă! Meciul ăla a fost corect. Fii serios! La meciuri aranjate n-am participat și nu știu.... Dar să-ți zic: când a fost Revoluția, Berlusconi a trimis Canale 5 aici. M-au căutat pe mine. Am povestit eu ceva, dar mi-au zis: "Nu trimiteți un mesaj pentru șeful?". "Care șef?". "Pentru Berlusconi!". "Domnu' Berlusconi ar fi bine să ajute clubul cu tricouri și cutare". A treia zi au venit trei TIR-uri mari cu echipament!

Citește și:

Netflix ar da lovitura la Plumbuita, în Călărași » „Stricau terenul când treceau cu morții! O luau pe gazon ca să scurteze drumul până la cimitir”
REPORTAJ LIGA 5
Netflix ar da lovitura la Plumbuita, în Călărași » „Stricau terenul când treceau cu morții! O luau pe gazon ca să scurteze drumul până la cimitir”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ortega
ortega  •  12 Iunie 2023, 13:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Malone
Malone  •  12 Iunie 2023, 13:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează