INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a făcut rost Gațu de 1.000 de bilete la finala Steaua-Barcelona, din 1986: „Băi fratele meu... Dacă nu vin cu astea mă împușcă!”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 septembrie 2020 12:00 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 14:02

Cristian Gațu, 75 de ani, dublu medaliat olimpic, cu argint şi bronz, dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal, a acceptat invitația de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia.

Acesta a povestit un episod inedit din 1986 cu câteva săptămâni înaintea meciului de poveste, din finala Ligii Campionilor, dintre Steaua și Barcelona, confruntare care a avut loc la Sevilla și în care bucureștenii s-au impus cu 2-0, după executarea loviturilor de la 11 metri.

- Cristi, dar tu în 1986, la finala de la Sevilla cu Barcelona, cum de-ai fost șeful delegației?
- Eram secretarul general al clubului. Îmi intra în atribuțiuni să mă ocup de jocurile din străinătate. Dar cea mai tare e că m-a trimis generalul Ilie Ceaușescu să fac rost de bilete la meciul cu Barcelona, cu trei săptămâni înainte. "Dați-mi bani!", i-am zis. "Ce bani, domne?! Nu-ți dau nimic, te descurci". "Băi fratele meu...".

- Și-ai plecat?
- Am plecat... Sandu Fogel era prieten cu tata. Am vorbit cu el. Valentin a vorbit și el cu ambasadorul nostru acolo. "Te duci la aeroport că vine ambasadorul și doamna nu știu care de la Tarom vă dă bani". Ce bani, domne! Plângea săraca femeie. A deschis fișetul, n-avea nici 20 de dolari. O mie de bilete trebuia să fac rost! De unde dracu' să le iau? I-am zis lui nea Sandu să mergem la ambasadă. "Dacă nu vin cu o mie de bilete mă împușcă!". "Băi Cristi, stai...". Dar eu știam de la tata că Fogel era membru de onoare la Real Madrid.

- Și-ai mers cu el?
- A doua zi, la Real Madrid. "Domnu' Gațu, cu multă plăcere, dar încă nu avem bilete. Vă dau 200, e bine?". "400!". "Bine...". M-am urcat în mașină cu șoferul meu ambasador, era vai de fundul lui!, ne-am dus la Sevilla. Mi-am rezolvat cazarea la Macarena, în centrul orașului. Am mers la FC Sevilla și am început. "E posibil, domne... Am cerut și eu 200 de bilete și nu mi-au dat!". "Cine, domne?!". "Am fost la Betis". "Lasă, domne, că-ți dăm noi". Și mi-au dat 300! După aia m-am dus la Betis și le-am zis de ăștia și mi-au dat și ăia 300. Așa am făcut o mie de bilete!

"I-am dus pe jucătorii de la Steaua de patru ori în Italia. N-au plătit un leu! După Cupa Campionilor mie nu mi-au dat nimic. Eu n-am primit nimic, niciun leu de nicio culoare, de niciun fel. Dar eu ajutam pe toată lumea. Italienii mi-au dat cheile de la hotel, mi-au dat și doi bucătari și-a fost gratis totul. Atunci am anticipat că o să câștigăm Cupa Campionilor"

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CRISTIAN GAȚU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Povestea fotbalistului promovat de Contra la Dinamo: „Nu-l las la Napoli, că-mi omoară mafioții băiatu'!”

VIDEO EXCLUSIV Psihologul din spatele lui Rădoi dezvăluie minusul mental al lui Ianis Hagi: “Îi spun câteodată că trebuie să aibă altă atitudine”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează