INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ANGLIEI

Arsenal - Chelsea 2-1 » Aubameyang, talismanul „tunarilor”! Gabonezul cere un salariu imens pentru a rămâne

Aubameyang, alături de antrenorul Mikel Arteta // foto: Guliver/gettyimages +18   FOTO
Aubameyang, alături de antrenorul Mikel Arteta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 02 august 2020 15:49 / Actualizat duminica, 02 august 2020 18:49

Pierre Emerick-Aubameyang (31 de ani) a decis cu o „dublă” finala Cupei Angliei dintre Arsenal și Chelsea (scor 2-1) şi dintre jucătorii din Premier e cel mai prolific marcator în toate competiţiile de la transferul în 2018. Gabonezul a scăpat trofeul la premiere!

Arsenal şi-a salvat sezonul încheiat pe un jenant loc 8 în Premier, cucerind Cupa Angliei. Un trofeu devenit o specialitate pentru „tunari”. Triumful cu victima de serviciu din derbyul londonez, Chelsea (2-1), a fost al 14-lea, record în istoria competiţiei, şi le-a asigurat paşaportul de Europa League. 

Viza a pus-o Pierre-Emerick Aubameyang, ce a întors cu o „dublă” avantajul rapid al adversarilor asigurat de Pulisici. Căpitanul gabonez a ajuns un talisman pentru formaţia lui Mikel Arteta, cu cele 29 de goluri marcate în acest sezon la Arsenal.

Aubameyang cere dublarea salariului

De la transferul din ianuarie 2018 în Premier al atacantului (vândut de Milan lui St. Etienne cu 1,8 milioane de euro), nimeni n-a fost mai prolific în elita Angliei. 69 de goluri în toate competiţiile, unu mai mult ca Salah! Auba a amortizat în teren superinvestiţia de aproape 64 de milioane a clubului, însă acum e în mare pericol să plece de pe Emirates! 

Proprietarul Stan Kroenke îl poate convinge să continue, scrie The Sun, doar dacă îi dublează salariul (180.000 de lire sterline pe săptămână), ajungând la 20,8 milioane E anual, contractul de top semnat de Özil! Aubameyang, ajuns la trei „duble"”în ultimele patru meciuri, mai are acord până în 2021.

Ce gafă la festivitate!

Dacă în teren a fost de neoprit pentru elevii lui Lampard, la final a provocat stupoare şi apoi valuri de râs pe reţelele sociale. Gabonezul a scăpat stângaci trofeul din mâini, chiar când se pregătea să îl ridice deasupra capului, iar când l-a cules de pe jos l-a luat răsturnat! „Cea mai ridicolă prestaţie a unui căpitan la premiere”, l-au ironizat fanii pe reţelele sociale. Şi Ivanovici (ex-Chelsea), făcuse praf, recent, Cupa Rusiei la Zenit!

+14 FOTO

31 de ani şi 44 de zileavea Aubameyang sâmbătă. E cel mai bătrân marcator al lui Arsenal într-o finală de Cupa Angliei, de la Bob John, mai în vârstă cu 36 de zile în meciul cu Newcastle din 1932

33 de aniau trecut de când ultimul antrenor al lui Arsenal lua un trofeu în sezonul de debut, George Graham în 1986-1987. Mikel Arteta este primul care câştigă Cupa Angliei cu "tunarii" ca manager şi căpitan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Surpriză! Unde ajunge starul de la Barcelona, dat ca transferat la PSG sau Juventus

Lovitură de teatru! Benfica nu-l mai vrea pe Cavani » Uruguayanul poate ajunge la o nou-promovată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  02 August 2020, 17:08

Aubameyang merita sa joace la o echipa mai mare decat Arsenal...poate vine la Inter daca pleaca Lautaro Martinez,cred ca s-ar completa bine cu Lukaku...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează