INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Arsene Wenger vine cu un scenariu-șoc: care ar fi fost adevăratul scop al Super Ligii Europei

Arsene Wenger, foto: Imago
Arsene Wenger, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 aprilie 2021 11:30 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 11:48

Arsene Wenger, fostul manager al lui Arsenal, crede că proiectul Super Liga Europei, abandonat după doar două zile, a fost o încercare de a submina forța Premier League. 

Și o legendă a lui Arsenal a ridicat tonul vocii, atacând Super Liga. Arsene Wenger, 71 de ani, avertizează asupra pericolului reprezentat de proiectul „născut mort din start". 

„Toată lumea din Europa visează să distrugă Premier League, iar în Anglia ne-o facem cu mâna noastră. Nu pot înțelege rațiunea aderării la acea competiție, pentru că Anglia deja votase pentru Brexit! Nu cred că Super Liga avea vreo șansă să trăiască, după cum nu am priceput deloc nici comportamentul cluburilor din Premier", declară Arsene Wenger, în The Sun.

OFICIAL Super Liga Europei a murit » Banca JP Morgan și-a retras oferta de finanțare a competiției!
SUPER LIGA EUROPEI
OFICIAL Super Liga Europei a murit » Banca JP Morgan și-a retras oferta de finanțare a competiției!

Arsene Wenger despre Super Liga Europei: „Proiect de amatori" 

Fostul manager al „tunarilor" din perioada 1997-2018 explică greșeala făcută de cele șase echipe, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham, care au cedat tentației:

 „Baza culturii sportive europene este să permiți accesul prin performanță la nivelul de top al competiției. Cum să îți imaginezi că fanii ar accepta vreodată ca echipa lor să iasă din campionat ca să poată evolua în Super Ligă? Nu mai spun că prezentarea proiectului a părut de amatori, nepregătită. Mă mir cum de au aderat atâtea cluburi! S-au amăgit probabil că va fi o rezolvare rapidă a problemelor financiare". 

„The Big Six" s-au retras in corpore, iar Florentino Perez, rămas doar aliat cu Juventus, s-a văzut nevoit să abandoneze puciul.

Gary Neville, atac necruțător împotriva Barcelonei după implicarea catalanilor în Super Liga Europei: „Ca niște gangsteri”
SUPER LIGA EUROPEI
Gary Neville, atac necruțător împotriva Barcelonei după implicarea catalanilor în Super Liga Europei: „Ca niște gangsteri”

Ceferin către Real Madrid, Barcelona și Juventus: „Ei cred că Pământul e plat!"

Orice atac al lui Florentino Pérez la UEFA nu rămâne fără replică. Președintele Aleksander Ceferin a avertizat în Daily Mail că Real Madrid, Barcelona și Juve vor avea de suferit, amenințându-le cu sancțiune grave. 

Florentino Perez, unul dintre marii susținători ai proiectului Super Liga Europei
Florentino Perez, unul dintre marii susținători ai proiectului Super Liga Europei

Ei cred că Pământul e plat și Super Liga încă mai există. Vor suporta consecințele, să nu-și imagineze că ne vom purta ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Există însă o deosebire clară între cluburile din Premier, care s-au retras primele și au admis că au greșit, un alt grup de trei, Atletico, Milan și Inter, ce le-au urmat, și restul ce sunt responsabile pentru încercarea de secesiune. Comitetul Executiv va decide sub ce formă vor plăti, dar sunt echipe care riscă să fie expulzate din Ligă poate chiar în sezonul viitor".

Citește și alte știri despre Super Liga Europei: 

Patru cluburi discriminate financiar, doar Real Madrid și Barcelona primeau și bonusuri fantastice!

Florentino Perez ripostează: „Parcă aruncasem bomba atomică. Președintele UEFA ne-a jignit și ne-a amenințat”

Playtech: Adidașii lui Florin Cîțu costă o AVERE!!! Românii mănâncă o lună întreagă cu banii aceștia VIDEO


Comentarii (21)
3374675502640955
Olaru Alin-Andrei  •  27 Aprilie 2021, 09:41

Soluția ideala ar fi ca toate aceste echipe sa fie eliminate din competițiile europene în sezonul viitor, unele chiar pt 2 sezoane! Ar fi o șansă pentru echipele medii și mici sa-si rotunjească veniturile si sa acceadă mai ușor în următoare sezoane în competițiile europene.

gesepescu
gesepescu  •  26 Aprilie 2021, 12:07
Postat de sobolanu7 pe 25 Aprilie 2021, 18:05

Proiectul asta vine din disperarea "granzilor" fara valuta, in special echipele spaniole care sunt in colaps financiar. Au manacat bine de vreo 10 ani s-au saturat de trofee si acum cand sa plateasca vor sa o taie la sanatoasa. Daca si licentierea UEFA era pe bune si pentru granzi Barcelona Real si Atletico erau de mult pa pa. Nu idiotul ala de Perez a inceput prosteala cu era galactica Ssi sumele nesimtite? Nu ne explicau ei ca isi scot banii numai din tricourile vandute? nutret pentru prosti. Baiatul a observat acum o oportunitate in contextul globarizarii in toate domeniile si a zis sa incerce, oticum pentru ei este ultima carte ca de maine nu mai conteaza. Mai devreme sau mai tarziu globalizarea va veni si va fi o prima liga europeana, spre asta se marseaza in culise dar bufonul de Perez a cam cazut de prost acum.

Cum se face ca granzii acesti mari angajatori ce platesc foarte bine cu angajati pe contracte de sute de milioane, sunt disperati? Aici UEFA imi pare progresista iar granzii retrograzi conservatori pe care de disparitie. Nu e deloc vorba ca granzii parasesc ceva , ca distrug ligi, ci dimpotriva granzii pier pe limba lor, au devenit niste dinozauri. Imi amintesc de performantele Dortmund care nu a avut niciodata bugetul granzilor. Adica se va juca fotbal nu vinde imagini de fotbalisti. Adica fotbalul trebuie sa iasa din instagramizarea in care a intrat. Cum sa fii grande si participant in competii UEFA care iti aduc 100 de milioane la un trofeu. Acopera banii aia nevoile tale de "grande"? Este absolut incompatibil statutul de grande si acela progresist de club membru UEFA. Lol spectacolul asta din fotbal il reflecta pe cel politico-social. Se simte un aer nou prin fotbalul european iar acela e dat si de esapamentul granzilor care parasesc in tromba o nava sigura pe care se cerea doar sa fii marinar nu sa fii fotomodel sau carierist, o parasesc ca sa se scufunde ei insisi lol.

dragdim
dragdim  •  25 Aprilie 2021, 21:31

Dacă “salvarea” financiară acestor echipe, in momentul de criza actual, vine din pomparea a mai multor bani in salarii și sume de transfer aberante, atunci fotbalul e pe cale de dispariție. Doar limitarea plafonurilor salariale și a sumelor de transfer va duce la însănătoșirea fotbalului și alături de limitarea jucătorilor străini va da o șansa reala tuturor cluburilor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close