INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

OFICIAL Super Liga Europei a murit » Banca JP Morgan și-a retras oferta de finanțare a competiției!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 13:36 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 14:10

Cluburile care s-au retras din proiectul SLE ar fi trebuit să plătească fiecare o amendă de 300 de milioane de euro. Dar New York Times a anunțat astăzi că principalul susținător financiar, JP Morgan, a abandonat planul: „A fost o greșeală”.

Oficial, 10 din cele 12 cluburi implicate în Super Liga Europei au renunțat (mai puțin Real Madrid și Barcelona), revenind la UEFA, chiar și cu riscul unei duble pedepse. În primul rând, din partea forului continental, pentru încercarea de a se abandona Champions League. Apoi, potrivit contractului SLE, fiecare grupare care încălca înțelegerea ce urma să dureze 23 de ani trebuia să plătească o amendă de 300 de milioane de euro.

JP Morgan: „Am apreciat eronat cum va reacționa lumea fotbalului"

Numai că, foarte probabil, nimeni nu va mai achita penalizarea de 300 de milioane. New York Times a anunțat astăzi că banca americană JP Morgan, susținătorul financiar al Super Ligii, a renunțat la proiect. Retrăgând oferta inițială, de 3,5 miliarde de euro.

6 miliarde de euroar fi câștigat JP Morgan în 23 de ani. Cele 12 cluburi ar fi trebuit să plătească băncii anual, împreună, 264 de milioane

„A fost o greșeală. Am apreciat eronat cum va reacționa lumea fotbalului în fața acestui acord și cum va afecta viitorul. Vom învăța din ce ni s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al JP Morgan pentru NYT. Prin retragerea JP Morgan, Super Liga dispare.

Citește și alte știri despre Super Liga Europei:

9 cluburi s-au retras oficial din Super Liga Europei: „Nu vom mai participa!” » Agnelli a capitulat: „Competiția nu poate continua”

ANALIZĂ GSP Fotbalul european e condus de China și SUA! Adevărul din spatele apariției Super Ligii Europei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
fanu
fanu  •  23 Aprilie 2021, 17:08

Poate si-au facut studiul de piata in Ro; observ enorm de multe comentarii pro SLE desi nu sunt sanse sa vedem echipe romanesti pe acolo vreodata.

gago747
gago747  •  23 Aprilie 2021, 15:48
Postat de adi_stelistul pe 23 Aprilie 2021, 15:19

Cam usor a disparut totusi. Probabil insa ca de acum vor urma discutiile intre UEFA si JP Morgan. Si ESL nu va muri chiar de tot. Cred eu... poate ma insel.

Fii sigur că nu te înșeli. Urmează discuțiile din culise, înțelegerea cu UEFA, iar miliardele nu vor mai fi date de Banca JP Morgan, ci de societatea paravan JPMB Soccer. Sau p-acolo.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 Aprilie 2021, 15:19

Cam usor a disparut totusi. Probabil insa ca de acum vor urma discutiile intre UEFA si JP Morgan. Si ESL nu va muri chiar de tot. Cred eu... poate ma insel.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează