INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid - Valencia 3-0 // Asensio, seara de vis! Gol la prima atingere: 30 de secunde după 330 de zile de pauză!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 19 iunie 2020 09:47 / Actualizat vineri, 19 iunie 2020 09:51

Mijlocașul lui Real Madrid, Marco Asensio, a fost victima unei grave accidentări la genunchiul stâng în urmă cu aproape 11 luni. Joi seară, fotbalistul a reușit primul gol și primul assist din acest sezon, în meciul cu Valencia.

Cât a suferit Marco Asensio! Pe 24 iulie, se pregătea de un nou sezon la Real. Tocmai marcase în amicalul cu Arsenal, de la Maryland (SUA). Într-un moment în care se apăra, încercând să-l blocheze pe Aubameyang, piciorul stâng a rămas prins în gazon și genunchiul i-a cedat. I-au dat lacrimile de durere. Plângea și bătea cu pumnul în pământ. Nu putea fi consolat de nimeni. Verdictul medicilor a fost ruptură a ligamentului încrucișat anterior și a meniscului extern, fiind operat câteva zile mai târziu.

Se estima că va lipsi nouă luni, a pierdut aproape 11. Dar ce reintrare! Joi seară, când Madridul nu se reușea să se desprindă de Valencia, era încă 1-0, Zidane a glumit cu el, i-a zâmbit și i-a oferit în minutul 74 șansa revenirii. De care Marco a profitat la maximum.

28 goluria marcat Marco Asensio în 136 de meciuri jucate la Real

La prima atingere, a trimis mingea în ațe, după centrarea lui Mendy. 330 de zile de pauză și gol după 30 de secunde. Formidabil. A fost înconjurat cu bucurie de toți colegii. 12 minute mai târziu, îi pasa decisiv lui Benzema pentru 3-0.

Primul gol și primul assist în acest sezon. La 24 de ani, cariera lui Asensio e din nou pe drumul bun. 

Suntem fericiți să-l vedem marcând. Faptul că a înscris la prima atingere demonstrează cât e de motivat
- Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

Benzema l-a depășit pe Puskas

De 11 ani la Real, Karim Benzema continuă să înscrie. Francezul a reușit o "dublă" împotriva Valenciei, al doilea gol fiind spectaculos. Fără ca mingea să cadă după pasa lui Asensio, a păcălit din preluare un adversar, șutând cu stângul sus, aproape de vinclu, bară-gol. Pe margine, Zidane și-a pus mâna la frunte, râzând. Era încântat. Benzema, 32 de ani, are acum 243 de goluri în tricoul blanco, pătrunzând în Top 5 al celor mai prolifici jucători madrileni. L-a depășit pe Ferenc Puskas (242). În fața lui, Santillana (290), Di Stéfano (307), Raúl (323) și Cristiano Ronaldo (450).

„Mult curaj, Unzué. Suntem alături de tine!”

Înaintea partidei de pe "Alfredo Di Stéfano", jucătorii celor două echipe s-au gândit la Juan Carlos Unzué, ex-antrenor la Celta și Girona (fost secund la Barcelona între 2014 și 2017), care suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS). Căpitanii Sergio Ramos și Dani Parejo au arătat spre camerele de televiziune un tricou pe care scria "Mult curaj, Unzué. Suntem alături de tine!".

Citește și alte știri din La Liga

Fotbalistul bolnav de scleroză laterală amiotrofică lua cocaină și se îmbăta! Dezvăluiri șocante ale fostei soții: „I-am spus că îl părăsesc”

Messi, la un pas de golul 700 » Îl așteaptă a 10-a prelungire de contract!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează