INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Atac frontal! O legendă a Angliei îl face praf pe Capello: „Un mare idiot! Mi-a distrus cariera! A fost catastrofal pentru fotbalul englez”

FOTO: GettyImages // Michael Owen
FOTO: GettyImages // Michael Owen

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2019 10:57

Michael Owen (39 de ani) l-a atacat pe Fabio Capello (73 de ani). Italianul care a fost patru ani selecționerul Albionului (2008-2012) nu l-a mai chemat la națională, deși avea doar 28 de ani.

Michael Owen va rămâne întotdeauna copilul teribil al fotbalului englez. În februarie 1998, la doar 18 ani și 59 de zile, vitezistul atacant al lui Liverpool debuta la națională, fiind cel mai tânăr jucător al Albionului în secolul XX. O explozie de exuberanță care a cucerit lumea întreagă, răsplătită cu Balonul de Aur în 2001.  

Și totuși, la 28 de ani, când evolua la Newcastle, cariera lui internațională s-a oprit brusc. Fabio Capello (73 de ani), selecționer între 2008 și 2012, l-a folosit o singură dată chiar la început, ca rezervă în amicalul cu Franța. Apoi, nu l-a mai chemat. Iar Owen nu a uitat niciodată gestul italianului.

„A fost plătit bine de tot”

Acum, la 39 de ani, devenit analist la BT Sport, îl face praf pe Capello în cartea sa biografică.  

„Capello a fost un mare idiot! Mi-a distrus cariera!”, a scris Owen în „Reboot”. „A fost catastrofal și pentru mine, și pentru fotbalul englez, fiind plătit bine de tot”, a completat acesta. 

La Londra, Capello a avut rezultate slabe. A participat cu Anglia la un singur turneu final, CM 2010, când a fost eliminat de Germania după un 1-4 în „optimi”.

40 de goluria înscris Michael Owen (89 de selecții), al cincilea cel mai bun marcator all-time al naționalei Angliei

6 milioane de lire sterline(7,6 milioane de euro, în 2008) era salariul anual al lui Fabio Capello ca selecționer al Angliei

„Nu doar că mi-a terminat cariera internațională fără absolut nicio explicație, dar Capello a fost unul dintre cei mai slabi selecționeri ai Angliei din toate timpurile” - Michael Owen, fost internațional englez

VEZI ȘI:

Coșmar în Anglia! După ce a stat un an din cauza unei tromboze, Angus MacDonald a aflat că are cancer de colon: „Viața nu e chiar un drum ușor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  05 Septembrie 2019, 11:16

corect. nu s-a adaptat si n-a inteles niciodata fotbalul englez.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează